Νεπάλ αξιοθέατα loveyourholidays

Ο γύρος του Νεπάλ 8 Ημέρες

Ο γύρος του Νεπάλ σε 8 ημέρες, είναι πλέον στη διάθεσή σας! Σας καλωσορίζουμε στο πανέμορφο και εναλλακτικό Νεπάλ. Μία χώρα γνωστή για την εξαιρετική φυσική ομορφιά της, με την εμβληματική Οροσειρά των Ιμαλαΐων που διασχίζει το βόρειο και δυτικό τμήμα της. Οκτώ από τα δεκατέσσερα υψηλότερα βουνά στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του Όρους Έβερεστ, βρίσκονται εντός των συνόρων του Νεπάλ. 

 

Θα επισκεφτείτε το Κατμαντού (Kathmandu) την πρωτεύουσα του Νεπάλ και το μεγαλύτερο αστικό οικισμό του. Το Νεπάλ αποτελείται από τη μητροπολιτική πόλη του Κατμαντού στον πυρήνα της και τις αδελφές πόλεις Πατάν, Κιρτιπούρ, Θίμη και Μπακταπούρ (Patan, Kirtipur, Thimi, and Bhaktapur). Επίσης, περιλαμβάνει τις πρόσφατα αναγνωρισμένες αστικές περιοχές Shankhapur, Karyabinayak, Champapur, Banepa, Dhulikhel και Panauti.. Σύμφωνα με απογραφή που διενεργήθηκε το 2011, μόνο η μητρόπολη Κατμαντού έχει 975.453 κατοίκους και ο οικισμός έχει πληθυσμό άνω των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.400 μέτρα (4.600 πόδια) στην κοιλάδα Κατμαντού σε σχήμα μπολ του κεντρικού Νεπάλ. Είναι περικυκλωμένο από τέσσερα μεγάλα βουνά: Σιβαπούρι, Φουλτσόκι, Ναγκαρτζούν και Τσαντραγκίρι (Shivapuri, Phulchoki, Nagarjun and Chandragiri).

Θα συνεχίσετε το ταξίδι σας στην Ποκάρα (Pokhara) από όπου θα θαυμάσετε τον ορεινό όγκο των Ιμαλαΐων Annapurna. Η περιπέτεια στο Νεπάλ συνεχίζεται με το Chitwan και την άγρια ζωή της χώρας μέσω των Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και του Εθνικού πάρκου του Chitwan

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στα Σπάτα. Σας καλωσορίζουμε σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο Νεπάλ. Επιβιβαζόμαστε για πτήση για το Κατμαντού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας. Ελεύθερος χρόνος για να τακτοποιηθείτε και προχωράμε στην απογευματινή περιήγηση.  Η απογευματινή περιήγηση θα γίνει στα αξιοθέατα της πόλης του Κατμαντού  στον ιερό ναό Πασουπάτι (Pashupati) που είναι αφιερωμένος στο θεό Σίβα και τις βουδιστικές στούπες (stupas) του Bouddhanath και Swayambhunath.

Αρχικά θα επισκεφθούμε την πλατεία Kathmandu Durbar που είναι το νούμερο ένα τουριστικό αξιοθέατο του Κατμαντού και κατακλύζεται από ζωή. Αν και πολλά από τα τα 50 και πλέον μνημεία της πλατείας χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα, τα περισσότερα είναι από την εποχή των Malla Kings. Πιθανώς το πιο διάσημο κτίριο εδώ είναι το Kumari Bahal, ένα κτίριο πλούσια διακοσμημένο με όμορφα ξυλογλυπτικά, που φιλοξενεί το Βασιλικό Κουμάρι (Royal Kumari), τη Ζωντανή Θεά, μια εκδήλωση της μεγάλης θεάς Ντούργκα (Durga). Σε κοντινή απόσταση από το πρώην Βασιλικό Παλάτι είναι μια κατοικία της Δυναστείας Malla, κάποτε σημαντικά πιο εκτεταμένη από ό, τι σήμερα. Εντός της αυλή του Nassal Chowk, φιλοξενήθηκαν κάποτε οι δραματικές παραστάσεις χορού, ενώ τώρα είναι η περιοχή στέψης των βασιλιάδων του Σάχη και περιέχει μερικά από τα καλύτερα έργα ξυλογλυπτικής που θα δείτε οπουδήποτε στο βασίλειο.

Ο ναός Σουέιαμπμπουναθ (Swayambhunath)

Στη συνέχεια θα βρεθούμε στον Swayambhunath τον αρχαιότερο και αινιγματικότερο εκ των των ιερών της κοιλάδας η στούπα με τις χρυσές λεπτομέρειες. Ο Σουέιαμπμπουναθ (Swayambhunath) βρίσκεται στην κορυφή ενός δασώδους λόφου. Τα αρχεία της ιστορίας του χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, αλλά η προέλευσή του πιστεύεται ότι είναι παλαιότερη. Είναι το πιο ιερό βουδιστικό ιερό της κοιλάδας του Κατμαντού και ενώ οι προσκυνητές της περιλαμβάνουν κυρίως Βουδιστές Vajrayana του βόρειου Νεπάλ και του Θιβέτ, οι Βουδιστές newari είναι οι πιο ένθερμοι θιασώτες του.

Για το τέλος της πρώτης ημέρας θα φτάσουμε στο Πατάν και θα επιστρέψουμε για ξεκούραση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΤΣΙΤΟΥΑΝ (ΟΔΙΚΩΣ 185 ΧΛΜ)

Απολαμβάνουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε οδικώς για το Chitwan και το ξενοδοχείο όπου θα διανυκτερεύσουμε. Ακολουθεί η επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν. Το πάρκο Τσιτουάν, θεωρείται μία από τις πλουσιότερες περιοχές άγριας ζωής στην Ασία και υπερηφανεύεται για τις τελευταίες και μεγαλύτερες εναπομείνασες περιοχές ψηλών βοσκοτόπων. Γνωστή εδώ και αιώνες ως μία από τις καλύτερες περιοχές για την προβολή της άγριας ζωής στην Ασία, την ποικιλόμορφη χλωρίδα και πανίδα αυτής, η περιοχή Terai προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Δεν πρέπει να συγκρίνεται με τους μεγάλους ανοιχτούς χώρους της Αφρικής, καθώς το σαφάρι αναζήτησης και ανακάλυψης της ασιατικής άγριας ζωής στον πυκνό οικότυπό και τη ζούγκλα είναι μοναδική εμπειρία. Θεωρείται από πολλούς ταξιδιώτες εξίσου συναρπαστικό αλλά συνάμα ξεχωριστό σαφάρι. Τα μεγάλα ζώα ευνοούνται από την πυκνή ζούγκλα και τα ψηλά λιβάδια της πλημμυρικής περιοχής. Επιστροφή για δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

ΤΣΙΤΟΥΑΝ 

Αφού πάρουμε πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχωρούμε για ολοήμερες ολοήμερη δραστηριότητα στη ζούγκλα. Θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε σαφάρι με ελέφαντες και σαφάρι με jeep 4X4. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και ξεκούραση.

ΤΣΙΤΟΥΑΝ – ΠΟΚΑΡΑ (ΟΔΙΚΩΣ 175 ΧΛΜ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε οδικώς για την Pokhara και κατά την άφιξη μας ακολουθεί τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η Ποχάρα είναι ένας τόπος αξιοσημείωτης φυσικής
ομορφιάς. Η μαγευτική πόλη έχει αρκετές όμορφες λίμνες και προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα στις κορυφές των Ιμαλαΐων. Η γαλήνη των λιμνών και η μεγαλοπρέπεια των Ιμαλαΐων που υψώνονται πίσω τους δημιουργούν την ατμόσφαιρα που έχει έκανε την Ποκάρα ένα τόσο δημοφιλές μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης. Ο τουρισμός επικεντρώνεται στις συνοικίες Νταμσάιντ και Λέικσαϊντ (Damside and Lakeside) ή Πάρντι και Μπαϊνταμ, στο Νεπάλ, αντίστοιχα (Pardi and Baidam). Το υπόλοιπο της ημέρας θα έχετε ελεύθερο χρόνο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

ΠΟΚΑΡΑ 

Πρωινή επίσκεψη στο Sarangkot. Αναχωρούμε για μία πρωινή εκδρομή στο Sarangkot για να δείτε τα μεταβαλλόμενα χρώματα των Ιμαλαΐων κατά τη στιγμή της ανατολής του ηλίου (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες). Το Sarangkot είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός από όπου ο τουρίστας μπορεί να απολαύσει την υπέροχη θέα στην κοιλάδα Pokhara και την υπέροχη θέα στα βουνά την ώρα της ανατολής του ηλίου. Το Sarangkot απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από τη λίμνη. Το Sarangkot είναι το υψηλότερο σημείο θέας για την ανατολή του ηλίου και έχει ύψος μόλις 1592 μέτρα.

Για το απόγευμα θα ξεναγηθούμε στα αξιοθέατα της κοιλάδας Pokhra, συμπεριλαμβανομένου του καταρράκτη David, του σπηλαίου Gupteshwor, του ναού Bindebasini, του παλιού Bazzar καθώς και μιας ώρας βαρκάδας στη λίμνη Fewa.

Ο καταρράκτης David

Τοπικά γνωστός ως Palate Chango (πτώση της κόλασης) επίσης γνωστός ως Devin και Dαβίδ είναι ένας υπέροχος καταρράκτης και βρίσκεται περίπου 2 χλμ νοτιοδυτικά του αεροδρομίου Ποχάρα στην εθνική οδό Σιντάρτα. Ο θρύλος λέει ότι ένας πεζοπόρος με το όνομα Ντέιβι παρασύρθηκε από το Padi Khola και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς σε ένα υπόγειο πέρασμα κάτω από τον καταρράκτη.

Το Σπήλαιο Gupteshwor

Το Gupteshwor Gupha, είναι μια ιερή σπηλιά και βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Pokhara στην εθνική οδό Siddhartha που οδηγεί νοτιοδυτικά της πόλης. Η είσοδος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον καταρράκτη και το σπήλαιο έχει μήκος σχεδόν 3 χιλιόμετρα. Έχει μία μεγάλη αίθουσα και δωμάτια μεσαίου μεγέθους καθώς και μερικά περάσματα όπου θα πρέπει να σκύψετε χαμηλά για να περάσετε. Αυτό το σπήλαιο έχει ιδιαίτερη αξία για τους Ινδουιστές δεδομένου ότι ένα φαλλικό σύμβολο του θεού Σίβα διατηρείται εδώ στην κατάσταση που ανακαλύφθηκε.

Το παλιό Παζάρι Old Bazaar και ο ναός Bindhyabasini

Το παραδοσιακό παζάρι της Ποκάρα είναι πολύχρωμο, όπως και οι έμποροι του. Στους ναούς και τα μνημεία του μπορεί να δει κανείς τους δεσμούς με την παλαιά αρχιτεκτονική της κοιλάδας Kathmandu. Αυτή η περιοχή είναι στρωμένη με καταστήματα που πωλούν αγαθά που κυμαίνονται από βρώσιμα μέχρι ύφασμα, καλλυντικά και χρυσό. Το παλιό Παζάρι φιλοξενεί επίσης ένα από τα σημαντικότερα ιερά της Ποχάρα. Τοπικά αποκαλείται Μαντίρ Bindhyabasini,
αυτή η λευκή δομή που μοιάζει με θόλο δεσπόζει σε μια ευρύχωρη πέτρινη – πλακόστρωτη αυλή χτισμένη στην κορυφή ενός σκιερού λόφου. Είναι αφιερωμένος στη Θεά Μπαγκαβάτι,. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

ΠΟΚΑΡΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ (ΟΔΙΚΩΣ 210 ΧΛΜ)

Το πρωί αναχωρούμε οδικώς για το Κατμαντού και κατά την άφιξη τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο. Αργότερα θα επισκεφτούμε το Patan και το τοπικό κέντρο χειροτεχνίας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και κάνουμε ολοήμερη ξενάγηση στα αξιοθέατα του Boudhnath, του Pashupatinath και του Bhadgaon.

Bouddhanath

Αυτή η μεγάλη στούπα – ναός είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά μνημεία του Νεπάλ και μία από τα πιο σημαντικές Βουδιστικές τοποθεσίες στο Νεπάλ, με διάμετρο πάνω από 100 μέτρα, μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο. Υπάρχει μεγάλος αριθμός θρύλων που χρονολογούν την κατασκευή της στούπας, αλλά γενικά πιστεύεται ότι χρονολογείται από τον 5η αιώνα. Όλες οι στούπες περιέχουν ιερά κειμήλια και ο Boudha λέγεται ότι περιέχει τα ερείπια του παλιού Buddha Kasyapa. Το Boudha είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση για τη θιβετιανή κοινότητα του Κατμαντού και καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας υπάρχει ένα συνεχές
ρεύμα ανθρώπων που περιστρέφονται γύρω από τους τροχούς προσευχής και απαγγέλλουν μάντρα. Γύρω από την στούπα υπάρχουν έξι μεγάλα μοναστήρια και πλήθος μικρότερων, καθώς και καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα που πωλούν θιβετιανά χαλιά και Νιούαρι κοσμήματα. Επισκεφθείτε τη μονή για αλληλεπίδραση με τον Λάμα στο Bouddhanath.

Pashupatinath

Αργότερα, επίσκεψη του Πασουπατινάθ. Αυτό είναι το πιο ιερό ινδουιστικό ιερό του Νεπάλ και μία από τις μεγαλύτερες τοποθεσίες Σίβα της ηπείρου. Η υπέρτατη αγιότητα του χώρου πηγάζει από τη λίνγκα Shiva από τον κύριο ναό και τη θέση του. Εκφράζει την ίδια την ουσία του Ινδουισμού όπου προσκυνητές, ιερείς, θιασώτες, ναοί, άσραμ, εικόνες, επιγραφές και αποτέφρωση αναμειγνύονται με τις τελετουργίες της καθημερινής ζωής, όλα απλωμένα κατά μήκος στις όχθες του ιερού ποταμού Μπαγκμάτι. Η προέλευση του ναού είναι ασαφής, μια επιγραφή τον χρονολογεί στο 477, αλλά ο βωμός μπορεί να στεκόταν εδώ για 1000 χρόνια πριν από αυτό.

Bhaktapur

Απογευματινή επίσκεψη στην Μπακταπούρ (Bhadgaon). Η προηγούμενη πρωτεύουσα της κοιλάδας, ήταν κάποτε μια ακμάζουσα πόλη στην εμπορική οδό προς το Θιβέτ. Έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα καλύτερα από τις άλλες δύο πόλεις, λόγω της πιο απομονωμένης θέσης της. Θεωρείται σήμερα ως μια κλασική βιτρίνα της μεσαιωνικής ζωής στην πόλη του Νεπάλ. Βρίσκεται σε τοποθεσία στα ανατολικά της κοιλάδας του Κατμαντού, περίπου 14 χιλιόμετρα μακριά. Σήμερα διατηρεί μεγάλο μέρος της ομορφιάς του σε περίτεχνα ξυλογλυπτικά έργα και στη φημισμένη Χρυσή Πύλη της. Η πόλη φημίζεται για την παραδοσιακή κεραμική, την ύφανση υφασμάτων, την ξυλογλυπτική και την παραγωγή χειροτεχνίας.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα που επισκέπτονται οι τουρίστες είναι, η πλατεία Durbar στην οποία εισέρχεστε μέσω της Βασιλικής Πύλης. Ένας αριθμός ναών γύρω από την πλατεία Durbar
με νεπαλέζικη αρχιτεκτονική. Η Χρυσή Πύλη που οδηγεί στο Βασιλικό Παλάτι θεωρείται γενικά ως το μεγαλύτερο αριστούργημα τέχνης στην κοιλάδα. Δημιουργήθηκε το 1753 από την Τζάια Ραντζίτ Μάλα, είναι ένα μνημείο χαρακτηριστικό της επιδεξιότητας των τεχνιτών που το παρήγαγαν.

Το βράδυ παρακολουθήστε πολιτιστική παράσταση σε τοπικό εστιατόριο με δείπνο και επιστροφή για διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΑΘΗΝΑ

Η ημέρα αναχώρησης έφτασε και μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα. Αφήνουμε το Νεπάλ γεμάτοι μοναδικές εικόνες και εναλλακτικές εμπειρίες. Σας αποχαιρετάμε και ευχόμαστε να συνταξιδέψουμε σύντομα.

 • Αεροπορικά εισιτήρια με βαλίτσα και χειραποσκευή
 • Διαμονή με πρωινό
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
 • Ξενάγηση 
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια και επιπλέον ασφάλεια Covid -19
 • Ενημερωτικά έντυπα                
 • Έμπειροι Έλληνες Πιστοποιημένοι διπλωματούχοι ξεναγοί
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων μας
 • 24ώρες χρήση τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης. Είμαστε μαζί σας από την πρώτη ημέρα του ταξιδιού έως την τελευταία.
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων & φιλοδωρήματα 
 • Δημοτικά Τέλη Ξενοδοχείου : ανά δωμάτιο ανά βραδιά πληρωτέα απευθείας στα ξενοδοχεία
 • Προσωπικά έξοδα

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

Share

Ο γύρος του Νεπάλ 8 Ημέρες

Ο γύρος του Νεπάλ 8 Ημέρες