+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 17:30

Διαθέσιμοι καθημερινά

Πανόραμα Αλγερίας – Οάσεις της Σαχάρας, 12 ημέρες (αναχώρηση: 24 Δεκεμβρίου ’23) από: 1.990€

logo-heart-light

Αναχώρηση: 24 Δεκεμβρίου 2023

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Αλγέρι. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Η πρωτεύουσα της Αλγερίας απλώνεται αμφιθεατρικά στη θάλασσα. Δίπλα – δίπλα, τα σπίτια της αραβικής παλιάς πόλης, Kasbah, στριμώχνονται στην πλαγιά με την ελαφριά κλίση πάνω από την Place des Martyrs (Πλατεία των Μαρτύρων). Ανεβαίνοντας μέσα από καμάρες και μικρές πλατείες, φτάνουμε στο Palais des Dey, που χτίστηκε το 1516, και στο φρούριο, που προστάτευε την πόλη σε ταραγμένες εποχές. Από ψηλά, η πόλη μοιάζει με ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό, και είναι από τις λίγες παλιές πόλεις του αραβικού κόσμου που διατηρούνται στην αρχική τους μορφή, και αποτελεί μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ενδεικτικά της γαλλικής αποικιοκρατίας είναι κάποια κτίσματα Art Nouveau, όπως το ταχυδρομείο. Τέλος, θα επισκεφθούμε την Καθολική εκκλησία της Παναγίας της Αφρικής Notre Dame d’ Afrique. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Σήμερα θα διασχίσουμε τα βουνά του Τελ με προορισμό την ορεινή Καμπυλία. Καταπράσινα τοπία, χωριά σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του Άτλαντα και οργωμένα χωράφια θα μας συνοδεύσουν μέχρι το Σετίφ, με το κορυφαίο αρχαιολογικό μουσείο και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Τζεμίλα, μια πόλη με πλούσια ιστορία που χρονολογείται από την περίοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Νωρίς το απόγευμα θα αντικρίσουμε την εξαιρετική πόλη της Κωνσταντίνης με τις κρεμαστές γέφυρες. Χτισμένη σε έναν απότομο λόφο, που ξεπροβάλλει θεαματικά από τον ορεινό όγκο του Τελ, η Κωνσταντίνη είναι μια πόλη ηρωική. Οι κάτοικοί της αντιστάθηκαν σε όλες τις επιδρομές που γνώρισε η χώρα στην μακρόχρονη ιστορία της ενώ αποτέλεσε την καρδιά της Αλγερινής αντίστασης κατά την αποικιοκρατία αλλά και κατά την διάρκεια του Αλγερινού πολέμου για την Ανεξαρτησία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Η πόλη της Κωνσταντίνης είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η οποία ιδρύθηκε τον 3ο αιώνα π.χ. από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο.  Εμείς θα ανέβουμε μέχρι το μνημείο των ηρώων, θα περπατήσουμε την κρεμαστή γέφυρα Σίντι Εμ Σίντ, θα επισκεφθούμε το παλάτι του Ahmed Bey και θα διασχίσουμε την παλιά πόλη για να καταλήξουμε στην κεντρική πλατείας της 1ης Νοεμβρίου όπου βρίσκεται το θέατρο της πόλης, το ταχυδρομείο, το μουσείο της πόλης με μια θαυμάσια συλλογή από αντικείμενα της ρωμαϊκής εποχής και το Μεγάλο Τζαμί. Στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε τα ερείπια της γειτονικής πόλης Τιντίς. Η περιοχή έχει ιστορική σημασία, καθώς υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι με αποδείξεις από τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων στην περιοχή για πολλούς αιώνες. Επιστροφή στην Κωνσταντίνη, δείπνο και διανυκτέρευση.

Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Πομπηία της Αφρικής, την Ρωμαϊκή πόλη Τιμγκάτ.

Η εξαιρετική ρυμοτομία της πόλης σε συνδυασμό με το καλοδιατηρημένο θέατρο και την περίφημη αψίδα του Τραϊανού δίνουν μια θαυμάσια εικόνα από την αίγλη της πόλης στην ακμή της.

Στη συνέχεια μέσω του επιβλητικού περάσματος στην περιοχή της Ελ Καντάρα θα καταλήξουμε αργά το απόγευμα στη Μπίσκρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Νωρίς το πρωί θα διασχίσουμε τον ορεινό όγκο του Ορές, όπου θα απολαύσουμε το επιβλητικό τοπίο στην περιοχή του Ουέντ Ελ Αμπιόντ. Τα σμιλευμένα από τον άνεμο φαράγγια της περιοχής αποτέλεσαν την μόνη οδική αρτηρία των καραβανιών από τις οάσεις του νότου προς το Μαγκρέμπ. Στη συνέχεια διασχίζοντας την περιοχή των αποξηραμένων αλμυρών λιμνών θα καταλήξουμε στην όαση του Ελ Ουέντ λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Τυνησία. Φθάνοντας στην «Πόλη των Χιλιάδων Θόλων»  – καθώς οι περισσότερες στέγες είναι θολωτές – θα δούμε τα σπίτια με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της ερήμου και θα επισκεφθούμε το μικρό Λαογραφικό Μουσείο της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Αναχώρηση δια μέσω της ερήμου για την Γκαρντάια με στάσεις καθ΄ οδόν στο Τουργκούτ και στην Ουάργκλα. Αργά το απόγευμα θα αντικρίσουμε τους χαρακτηριστικούς μιναρέδες-πύργους της όασης, λουσμένους στο φως του δειλινού. Στο βιβλίο της με τίτλο “La force des choses” η Σιμόν ντε Μποβουάρ χαρακτήρισε την Γκαρντάια ως «έναν όμορφα κατασκευασμένο πίνακα κυβισμού». Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στην όαση της Γκαρντάια που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η όαση αποτελείται από 5 χωριά, με παραδοσιακή χαρακτηριστική αρχιτεκτονική. Οι κάτοικοι του Μπζάμπ αποτελούν επίσης μια ιδιαίτερη μουσουλμανική κοινότητα με αυστηρά ήθη κι έθιμα και πολύ στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Οι άντρες φορούν ακόμα την παραδοσιακή βράκα και το μικρό άσπρο καπελάκι στο κεφάλι, ενώ οι γυναίκες τους κυκλοφορούν ελάχιστα στους δρόμους καλυμμένες με άσπρα μακριά ρούχα που σκεπάζουν εντελώς το σώμα και το κεφάλι τους, αφήνοντας μια ελάχιστη μικρή χαραμάδα για το ένα μάτι ώστε να μπορούν να βλέπουν. Εμείς στην ολοήμερη ξενάγησή μας θα δούμε το εξαιρετικό σύστημα της διαχείρισης των υδάτων της όασης που αποτελείται από μικρά φράγματα και από υπόγεια κανάλια που διοχετεύουν το νερό στα χωράφια και στους κήπους. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη της Γκαρντάια και στην ζωντανή αγορά της. Το μεσημέρι θα επισκεφθούμε το κοιμητήριο της Μέλικα με τον περίτεχνο τάφο ενός Μαραμπού και τέλος θα καταλήξουμε νωρίς το απόγευμα στο γραφικότατο Μπενί Ιγκέν για να περπατήσουμε στα δαιδαλώδη σοκάκια του και στη σχεδόν βιβλική αγορά του, όπου το απογευματινό δημοπρατήριο δίνει ένα μοναδικό χρώμα μιας πόλης που ζει με τον ίδιο απαράλλαχτο τρόπο εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια. Θα εγκαταλείψουμε το Μπενί Ιγκέν πριν τη δύση του ηλίου, γιατί τότε κλείνουν οι πύλες της «Ιερής Πόλης». Δείπνο και διανυκτέρευση.

Σήμερα αφήνουμε την Γκαρντάια και παίρνουμε τον δρόμο για την γραφική όαση της Μπου Σαάντα μέσω του Λάγκουατ. Η όαση της Μπου Σαάντα αποτέλεσε καταφύγιο του Γάλλου ζωγράφου Ετιέν Ντινέ ο οποίος όχι μόνο έζησε και τελείωσε τη ζωή του εκεί, αλλά ύμνησε με τον χρωστήρα του όλη την εξωτική ομορφιά του Μαγκρέμπ. Η κοινότητα της Μπου Σαάντα μετέτρεψε το σπίτι του σε Μουσείο και σήμερα φιλοξενεί μια μικρή συλλογή του έργου του καθώς και περιοδικές εκθέσεις σύγχρονων αλγερινών ζωγράφων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Λίγο πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Αλγέρι θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι (Ζαουία) του Ελ Χάμελ, ενός «αγίου» που η μνήμη του τιμάται με ιδιαίτερη ευλάβεια μέχρι και σήμερα. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο Αλγέρι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Σήμερα θα εξερευνήσουμε τα δυτικά παράλια του Αλγερίου. Πρώτος σταθμός το μικρό Αρχαιολογικό Μουσείο του Σερσέλ. Μια πόλη που έχει ενσωματώσει τα ρωμαϊκά ερείπια της αρχαίας Καισαρείας στην σύγχρονη πολεοδομική συγκρότηση της πόλης. Έτσι το αρχαίο Φόρουμ της Ελληνορωμαϊκής αποικίας είναι τώρα η κεντρική πλατεία του Σερσέλ! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα ρωμαϊκά και βυζαντινά ερείπια της Τιπάζα, μια πόλη δορυφόρος της Καρχηδόνας η οποία γνώρισε μεγάλη οικιστική άνθιση στα χρόνια του Ανδριανού. Μερικά από τα αξιοθέατα της σημερινής μέρας είναι η Βασιλική και το Φόρουμ. Λίγο πριν επιστρέψουμε στο Αλγέρι θα σταθούμε στον βασιλικό τάφο ενός Βέρβερου Βασιλιά του 2ου π.Χ αιώνα που εσφαλμένα αναφέρεται ως «τάφος της Χριστιανής». Δείπνο και διανυκτέρευση.

Νωρίς το πρωί θα επιστρέψουμε αεροπορικώς στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ταξιδέψτε με το

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση):
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*, 3*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
 • Φιλοδωρήματα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
 • Έξοδα βίζας και ειδικών αδειών για τις χώρες όπου απαιτείται
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό
 • Αρχηγό/ συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Βίζα Αλγερίας για την οποία χρειαζόμαστε:
 • Απαραίτητο διαβατήριο υπογεγραμμένο, με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού, δύο (2) τουλάχιστον κενές σελίδες και χωρίς σφραγίδα ΙΣΡΑΗΛ, ΜΑΛΑΟΥΙ & ΤΑΪΒΑΝ.
 • Σκαναρισμένο έγχρωμο αντίγραφο του διαβατηρίου, που θα προσκομίσετε στο γραφείο μας(μαζί με το διαβατήριο).
 • Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, σε λευκό φόντο που θα προσκομίσετε στο γραφείο μας.
 • Δύο (2) φόρμες αίτησης, πλήρως συμπληρωμένες χειρόγραφα, με κεφαλαία γράμματα, υπογεγραμμένα και με ημερομηνία.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση και Ασφάλεια ζωής για 30 ημέρες από την ημέρα έκδοσης της βίζας.
 • Για την έκδοση της βίζας χρειάζεται να προσκομίσετε τα απαραίτητα έγγραφα τουλάχιστον 40 ημέρες πριν.

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Βίζα

Είσοδοι

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΛΓΕΡΙΑΣ ΟΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΧΑΡΑΣ

 

12 ημέρες

HΒ

Ημιδ/φή

24/12

3*, 4*, 5*

1.990

+740

+790

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

  Αυτό το είδατε; Γιορτές στο μαγευτικό Ντουμπάι!

  Το Love Your Holidays σας παρουσιάζει τις ειδικές προσφορές που ισχύουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα και αριθμό θέσεων για τα πιο φαντασμαγορικά Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά!