+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 17:30

Διαθέσιμοι καθημερινά

4 ήμερη Εκδρομή στην Κύμη

logo-heart-light

Εκδρομή στην Κύμη στο "Μπαλκόνι στο Αιγαίο"

Αναχώρηση 18-21/06, 15-18/07, 02-05/09/21

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

Συγκέντρωση και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδών για ξεκούραση και  προορισμό την Κύμη. Η Κύμη είναι μια αρχοντική και φιλόξενη κωμόπολη, χτισμένη αμφιθεατρικά σε έναν καταπράσινο λόφο, με θαυμάσια θέα στο Αιγαίο. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η ονομασία “Μπαλκόνι στο Αιγαίο” που της έχουν δώσει ορισμένοι. Δείγματα της χαρακτηριστικής “κουμιώτικης” αρχιτεκτονικής, βλέπει ο καθένας στα πετρόχτιστα σπίτια και αρχοντικά, στα πλακόστρωτα στενά, στην πλατεία με την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Ονoμαστά είναι τα μεταξωτά του συνεταιρισμού γυναικών, τα “κουκουλάρικα κάντρα”, που συνεχίζει την παράδοση της Κύμης στα χειροτεχνήματα από κουκούλια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, Bραδινό στο ξενοδοχείο και  ελεύθερος χρόνος , προαιρετική βόλτα στην παραλία της Κύμης , διανυκτέρευση.

Πρωινό και  10:30 προαιρετικά  ξεκινάμε τη γνωριμία με την Κύμη. Θα συνεχίσουμε για   το Σπίτι του Γεώργιου Παπανικολαου. Ο Γεώργιος Παπανικολάου, ο άνθρωπος ο οποίος «χάρισε ζωή στις γυναίκες ολόκληρου του κόσμου» – όπως θυμίζει μια αναμνηστική πλάκα του Καρκινολογικού Ινστιτούτου που έχει μετονομαστεί σε «Ερευνητικό Καρκινολογικό Ινστιτούτο Γεώργιος Παπανικολάου>> – γεννήθηκε στις 13 Μαΐου του 1883 στην Κύμη της Εύβοιας, Το τεστ Παπανικολάου, γνωστότερο ως “Τεστ Παπ”.

Θα συνεχίσουμε  για το Λαογραφικό μουσείο, Το Λαογραφικό Μουσείο Κύμης ιδρύθηκε το 1981 από τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κύμης και στεγάζεται σε τριώροφο νεοκλασικό κτίριο του τέλους του 19ου αιώνα με συνολική επιφάνεια 450 τμ.. Είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα οργανωμένο λαογραφικό Μουσείο της Εύβοιας και ένα από τα καλύτερα στο είδος του περιφερειακά Μουσεία της χώρας. Οι συλλογές του αποτελούνται από 1600 αντικείμενα, που προέρχονται από δωρεές των κατοίκων. Στο ισόγειο είναι η μεγάλη αίθουσα με τις φορεσιές, τις στολές των πολεμιστών των Βαλκανικών Πολέμων, τα άμφια του Αγίου Νεκταρίου, ιερά σκεύη, ξυλόγλυπτα και κοσμήματα. Υπάρχουν, επίσης, η «αστική γωνιά», η αίθουσα με τα σκεύη οικιακής χρήσης, η βιβλιοθήκη και τα αρχεία (φωτογραφικό, ηχοθήκη και ταινιοθήκη). Στον όροφο είναι οι αίθουσες με την αναπαράσταση του παλιού σπιτιού της Κύμης – σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, δωμάτιο του αργαλειού και υφαντά. Σε τρεις μικρότερες αίθουσες, κεντήματα, άλλα εκθέματα, έντυπα και φωτογραφίες από την Κύμη και από τη ζωή του Γεωργίου Παπανικολάου. Στο υπόγειο, το κηροπλαστείο, ο χώρος της μπουγάδας και το παραδοσιακό κατώι με το κελάρι και τα γεωργικά εργαλεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος, βραδινό –  διανυκτέρευση.

Πρωινό και  10:30 προαιρετική  επίσκεψη Θα επισκεφτούμε την  πηγή Χωνευτικό βρίσκεται κοντά στη Κύμη, στη νότια Εύβοια. Η πηγή βρίσκεται σε κατάφυτη περιοχή με ρεματιά που έχει νερό όλο το χρόνο. Δίπλα στην πηγή υπάρχει και το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής. Το νερό της πηγής είναι ιδιαίτερα φημισμένο χάρη στην αναμφισβήτητη ευεργετική του επίδραση στους νεφροπαθείς.

Συνεχίζουμε  για την  Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , Σύμφωνα με την παράδοση η μονή ιδρύθηκε από μοναχούς του Αγίου Όρους τον 15ο αιώνα. Λέγεται ότι οι μοναχοί διέφυγαν από τους Τούρκους και βρήκαν καταφύγιο εδώ. Η μονή είχε μεγάλο αριθμό μοναχών κατά τον 17ο αιώνα, είχε προοδεύσει πολύ και διέθετε μεγάλη πνευματική ακτινοβολία. Ήταν το κέντρο των μονών του Αιγαίου, όπου διέμενε και ο επίτροπος των Ιερών Μονών. Το μοναστήρι καταστράφηκε από τον πασά της Καρύστου Ομέρ Μπέη κατά τα έτη 1821-1823. Επισκευάστηκε όμως το 1847 από τις δωρεές των κατοίκων της περιοχής. Κατά την γερμανική κατοχή το μοναστήρι ήταν τόπος καταφυγίου και διαφυγής πατριωτών. Από το 1976 και έκτοτε η μονή λειτουργεί ως γυναικεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος, το απόγευμα προαιρετικά  σε ένα καταπράσινο και μαγευτικό τοπίο μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας αλλά και να κάνετε ιππασία στον όμορφο χώρο του Πλατάνενχοφ αλλά και στα γύρω μονοπάτια!!! Επιστροφή στο ξενοδοχείο  βραδινό -διανυκτέρευση

Πρόγευμα και αναχώρηση. Επίσκεψη στον Πολυχώρο Hani ( Παραδοσιακά Προϊόντα ). θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα/ Κόρινθο  με ενδιάμεση στάση στην Χαλκίδα για φαγητό και καφέ. Άφιξη αργά το απόγευμα .

photo credits exploringgreece.tv

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Kymi palace 4*
  • Πρωινό/Βραδινό καθημερινά
  • Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
  • Είσοδοι σε μουσεία, και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 3€ το δωμάτιο ημερησίως
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

Ακολουθήστε μας στα social media!

Μην χάσετε καμία προσφορά!

Εγγραφείτε στο Newsletter και λάβετε τις προσφορές μας & τα ειδικά πακέτα μας στο email σας, πάντα πρώτοι!

Μην ανησυχείτε δεν πρόκειται να σας στείλουμε ενημερώσεις που δεν χρειάζεστε. Φυσικά μπορείτε να διαγραφείτε από τις ενημερώσεις οποιαδήποτε στιγμή.