Νάξος -ελλάδα

4ήμερη Εκδρομή

Νάξος “Αγ.Πνευματος “

 

Αναχώρηση 18-21 Ιουνίου  2021

Εγγραφή χωρίς προκαταβολή !!!!

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

1η Ημέρα: ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΞΟ 

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους.  Μετά από περίπου 5 ώρες, άφιξη στο λιμάνι της Νάξου.  Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Αργά το μεσημέρι θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτια  και ξεκούραση.   Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για να γνωρίσουμε το πιο ορεινό νησί των Κυκλάδων.   Το πρώτο χωριό που συναντάμε είναι το Γαλανάδο.  Έξω από το χωριό υψώνεται ο ενετικός πύργος του Μπελόνια.  Στη συνέχεια ο δρόμος διασχίζει το λεκανοπέδιο της Τραγαίας με τους απέραντους ελαιώνες. Μικρά χωριά και οικισμοί προβάλλουν στη διαδρομή, το ένα μετά το άλλο. Πρώτη μας στάση στο Χαλκί με τους ενετικούς πύργους, τα αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες. Βόλτα στο χωριό και επίσκεψη στο παραδοσιακό αποστακτήριο κίτρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε, κοντά στο χωριό Μονή, την Παναγία Δροσιανή (6ου αι.), σημαντικό μνημείο της παλαιοχριστιανικής περιόδου με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες. Το επόμενο χωριό που συναντάμε είναι το Φιλώτι, κτισμένο στους πρόποδες του Ζα, του ψηλότερου βουνού των Κυκλάδων. Από εδώ, ακολουθώντας έναν ορεινό ανηφορικό δρόμο, φθάνουμε στην Απείρανθο, το «μαρμάρινο χωριό», με τα τρία μουσεία (αρχαιολογικό, γεωλογικό και λαογραφικό), όπου θα σταματήσουμε για μία ώρα. Από την Απείρανθο, περνώντας πάνω από το μικρό χωριό Κεραμωτή, φθάνουμε στο χωριό Κυνίδαρο με τα βουνά που βγάζουν το περίφημο μάρμαρο Νάξου.  Συνεχίζοντας φθάνουμε στην περιοχή του Φλεριού, όπου βρίσκεται ο περίφημος Κούρος σε αρχαίο λατομείο στο σημείο που κατασκευαζόταν. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. 

3η ΗΜΕΡΑ:  ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με το νησί.  Ξεκινάμε με το Κάστρο της Χώρας, που είναι ιδανικό για τον πρώτο περίπατο μας. Όμορφα καλντερίμια με παλαιά φράγκικα σπίτια κτισμένα από παραδοσιακή πέτρα τονίζουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό του νησιού εκείνης της εποχής.  Θα ξεναγηθείτε στο Αρχαιολογικό μουσείο, την Καθολική εκκλησία, τη σχολή των Ουρσουλινών, το βενετσιάνικο σπίτι και την παλαιά αγορά. Στη συνέχεια του περιπάτου μας θα επισκεφτούμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πορτάρα, χτισμένη τον 6ο αιώνα π.Χ.  Βρίσκεται πάνω σε βράχο αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο.   Επίσκεψη και ξενάγηση σε αποστακτήριο κίτρου. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για φαγητό και επιστροφή στο  ξενοδοχείο μας.

4η Ημέρα: ΝΑΞΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ 

Ελεύθερος χρόνος στη Χώρα για τις τελευταίες μας βόλτες και για φαγητό.   Μεταφορά στο  λιμάνι.  Επιβίβαση στο πλοίο για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

 

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο

 Δίκλινο

 Μονόκλινο

 

    275 €

  375 €

 
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο  ASTIR OF NAXOS 4*
  • Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια από Πειραιά Νάξο Πειραιά σε οικονομικές Θέσεις .
  • 3Πρωινα 
  • Συνοδός του γραφείου
  • Τοπικός Ξεναγός για τον γύρο του Νησιού
  • Φ.Π.Α.
  • Ο φόρος διαμονής ανα διανυκτέρευση το  δωμάτιο ,
  • Είσοδος σε μουσεία όπου αναφέρεται

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

Ακολουθήστε μας στα social media!

Share

4 ήμερη Εκδρομή Νάξο “Αγ. Πνεύματος”
Μετάβαση στο περιεχόμενο