6 Ημέρες Γύρος Ιορδανίας

Σεπτέμβριος 2020  – Σεπτέμβριος 2021

Διάρκεια: 6 ημέρες

Ιορδανία, γύρος και διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα! Το ταξίδι στην Ιορδανία αποτελεί ένα μοναδικό οδοιπορικό. Το οδοιπορικό μας στην Ιορδανία ξεκινά από την πρωτεύουσά της χώρας το Αμμάν και συνεχίζει με επίσκεψη και διαμονή στην ΠέτραΜοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε είναι το «σαφάρι» πάνω σε ειδικά διαμορφωμένα οχήματα (με καρότσα) στη “σουρεαλιστική” κοιλάδα Ουάντι Ραμ. Είναι μία τεράστια έρημος με μαγικά βουνά από γρανίτη και πολύχρωμη άμμο, σμιλευμένα από το μεγαλύτερο γλύπτη, τον αέρα. Στο ταξίδι μας θα επισκεφτούμε το χαμηλότερο σημείο του πλανήτη, τη Νεκρά Θάλασσα όπου θα κάνουμε και διαμονή. Οι ημέρες μας θα είναι γεμάτες με όμορφες εικόνες, ξεναγήσεις στη Μάνταμπα, το όρος Νέβω και φυσικά επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Γέρασας, σπουδαίας ελληνικής πόλης που ανήκε στη Δεκάπολη της “Κοίλης Συρίας”.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

Συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο και ετοιμαζόμαστε για την πτήση μας για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν. Το ταξίδι μας Ιορδανία Γύρος και διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα μόλις ξεκίνησε. Το Αμμάν, μια μεγαλούπολη της Μέσης Ανατολής με έντονα τα σημάδια της ιστορίας της που φτάνει μέχρι και τα βιβλικά χρόνια.

Είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή, γεμάτη χρώματα, ήχους και αντιθέσεις. Θα την αγαπήσετε για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΓΕΡΑΣΑ

Η ημέρα μας θα ξεκινήσει με ξενάγηση στη Γέρασα (Jerash) ή αλλιώς την Αντιόχεια επί Χρυσορρόη ποταμών. Η πόλη που ανακαλύφθηκε το 1806 θαμμένη κάτω από την άμμο και αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα αρχαίας επαρχιακής πόλης στη Μέση Ανατολή.

Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό της χώρο και θα θαυμάσουμε τα δύο της θέατρα, τους ναούς της Αρτέμιδος και του Δία, την Αψίδα του Ανδριανού, την Οβάλ Πλατεία, το Νυμφαίο και την υπέροχη οδό με την κιονοστοιχία.

ΑΜΜΑΝ

Με την επιστροφή μας στο Αμμάν θα κάνουμε επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα του. Θα θαυμάσουμε το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο (χωρητικότητας 6.000 θεατών στην πλαγιά του λόφου και την Ακρόπολη, σημείο της πρώτης κατοίκησης της πόλης πολλούς αιώνες πριν τον Χριστό και με σημάδια από όλες τις ιστορικές περιόδους (ελληνιστική – ρωμαϊκή – αραβική).

Περισσότερα από το Αμμάν

Θα δούμε το μικρό μουσείο, θραύσματα από το κολοσσιαίο άγαλμα ύψους 10 μ. του Ηρακλή, το παλάτι των Ουμαγιαδών και θα ατενίσουμε την πανοραμική θέα της πρωτεύουσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

ΜΑΝΤΑΜΠΑ

Αναχωρούμε πρωί για τη Μάνταμπα, το σημαντικότερο χριστιανικό κέντρο της Ιορδανίας με τον ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου με το υπέροχο ψηφιδωτό δάπεδο. Εδώ σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που κατασκευάστηκε το 560 μ.Χ.

Σε αυτόν αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου, με όλα τα τοπωνύμια γραμμένα στα ελληνικά. Η πόλη επίσης είναι γνωστή μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών.

ΟΡΟΣ ΝΕΒΩ

Επόμενος σταθμός μας το Όρος Νεβώ, το μέρος όπου στάθηκε ο Μωυσής και αντίκρυσε την Γη της Επαγγελίας πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Θα επισκεφτούμε τη φραγκισκανική εκκλησία όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή.

Θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την καταπληκτική θέα προς την Κοιλάδα του Ιορδάνη, τις πολύπαθες πόλεις της Παλαιστίνης, τον ποταμό Ιορδάνη και τη Νεκρά Θάλασσα η οποία είναι και ο επόμενος σταθμός μας.

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Δημιουργήθηκε από ένα ρήγμα στον φλοιό της γης. Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο στον πλανήτη μας στα -400μ. από τη στάθμη της θάλασσας και είναι 8 φορές πιο αλμυρή από τους ωκεανούς. Ως αποτέλεσμα αυτού να μην μπορεί να επιβιώσει μέσα της καμία μορφή ζωής ενώ η άνωση είναι τόσο μεγάλη που κάποιος επιπλέει χωρίς καν να καταβάλει προσπάθεια.

Φυσικά όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την εμπειρία και να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας φυσικό λασπόλουτρο. Επιστροφή στη βάση μας και διανυκτέρευση.

ΠΕΤΡΑ

Η Πέτρα, αποτελεί τον πιο εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Μέσης Ανατολής μετά τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Από το 1985 η «ρόδινη πόλη της ερήμου» περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην Πέτρα οι Ναβαταίοι κατάφεραν το ακατόρθωτο. Μετέτρεψαν έναν ερημικό τόπο σε πλούσια μητρόπολη 30.000 κατοίκων.

Εντυπωσιακά κτίρια και ναοί, θέατρο και μεγαλοπρεπή ταφικά μνημεία κοσμούν αυτό το φυσικό οχυρό, που φωλιάζει καλά προφυλαγμένο σε ένα λεκανοπέδιο περιστοιχισμένο από βουνά και με μόνη δίοδο πρόσβασης ένα φαράγγι.

Στο δρόμο των μπαχαρικών

Κατέχοντας σημαντική θέση στο δρόμο των μπαχαρικών, υπήρξε σταθμός καραβανιών στη διαδρομή τους από τη Δαμασκό προς την Άκαμπα. Η επίσκεψή μας στον εξωπραγματικό αυτό χώρο κυριολεκτικά θα μας συγκλονίσει! Η ίππευση των αλόγων που θα μας οδηγήσουν στην είσοδο του φαραγγιού θα μας μείνει αξέχαστη.

Η εξερεύνηση στην Πέτρα φτάνει στο τέλος της και εμείς επιστρέφουμε για διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ΜΙΚΡΗ ΠΕΤΡΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για την Al Beidha ή, όπως είναι πιο γνωστή, «Μικρή Πέτρα». Η Μικρή Πέτρα θεωρείται ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους στο Βορρά. Σε κάποια κτίρια μπορείτε να βρείτε τα υπολείμματα των χρωματισμένων νωπογραφιών με πουλιά, σταφύλια και λουλούδια, που χρονολογούνται τον 1ο αιώνα μ.Χ.. που έχει χαθεί από τα κτίρια της Μεγάλης Πέτρας.

ΕΡΗΜΟΣ  ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Έρημο Ουάντι Ραμ όπου θα ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες. Μέχρι και να κουτρουβαλήσουμε στους αμμόλοφους θα έχουμε την ευκαιρία! Ο θρίαμβος της φύσης, που σαν ένας σουρεαλιστής γλύπτης έχει δημιουργήσει αυτό το πανόραμα, αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη, όπως μάγεψε και το Λόρενς της Αραβίας.

Εδώ ζουν απομονωμένοι οι βεδουίνοι σε μεγάλες μαύρες ή καφέ τέντες φτιαγμένες από κατσικίσιο μαλλί.

ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

Εδώ μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία: η επίσκεψή μας με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα μέσα στην Έρημο του Ουάντι Ραμ, την «Κοιλάδα του Φεγγαριού». Από τις πιο όμορφες ερήμους του κόσμου, με την πολύχρωμη άμμο και τα βουνά από γρανίτη σμιλευμένα από τον καυτό ήλιο και τον παγωμένο αέρα. Ένα σκηνικό που θυμίζει πλανήτη Άρη.

Συνεχίζουμε για το Αμμάν. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

AMMAN – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Ελλάδα. Το ταξίδι μας φτάνει στο τέλος με τις καλύτερες εικόνες και εμπειρίες με άρωμα μέσης ανατολής.

Το παραπάνω πρόγραμμα Ιορδανία Γύρος και διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 5*, επιλεγμένα και δοκιμασμένα, που σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν (δεν υπάρχουν επιλογές ξενοδοχείων, καθώς όλοι οι ταξιδιώτες μας διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο. Έχουμε επιλέξει αποκλειστικά ξενοδοχεία 5* που θα ικανοποιήσουν τους ταξιδιώτες μας).
  • Ημιδιατροφή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις είσοδοι, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα (στην κοιλάδα Ουάντι Ραμ: ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με καρότσα).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Την αναχώρηση συνοδεύει έλληνας έμπειρος αρχηγός ο οποίος θα είναι διαρκώς δίπλα σας. Εκτός του Έλληνα αρχηγού υπάρχει και τοπικός ξεναγός.
  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 430 €.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

Share

6 Ημέρες Γύρος Ιορδανίας