+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 17:30

Διαθέσιμοι καθημερινά

Αίγυπτος: Take me back to Egypt

logo-heart-light

10 / 13 ημέρες

Υπό την αιγίδα του “ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΪΡΟΥ”

logo-heart-light

Μέρος 1ο:

02 – 11 Δεκεμβρίου 2022
Κάϊρο, Αλεξάνδρεια, και 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο, Λούξορ – Ασουάν

logo-heart-light

Μέρος 2ο:

11 – 14 Δεκεμβρίου 2022 (Προαιρετικό)
4ήμερη Επίσκεψη στο Ελ Αλαμέϊν και στην Όαση της Σίβα

Αίγυπτος η χώρα του Νείλου και των πυραμίδων με τους αμμώδεις τάφους και τα επιβλητικά αξιοθέατα. Η Αίγυπτος θα αφυπνίσει τον εξερευνητή μέσα σας. Θα αφιερώσετε πολλές μέρες για να ανακαλύψετε όλα τα αξιοθέατα της μυστηριακής αυτής χώρας, από τις πυραμίδες της Γκίζας και την κοιλάδα των βασιλέων μέχρι την κρουαζιέρα στο Νείλο και την επίσκεψη στο αιγυπτιακό μουσείο στο Κάιρο και στη Νέα βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Οι διακοπές στην Αίγυπτο τη χώρα των Φαραώ θα σας μείνουν αξέχαστες.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

Μέρος 1ο: 02 – 11 Δεκεμβρίου 2022
Κάϊρο, Αλεξάνδρεια, και 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο, Λούξορ – Ασουάν

Πτήση από Αθήνα για Κάιρο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, Sheraton Cairo 5* ή παρόμοιο. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και αναχώρηση για το δείπνο Καλωσορίσματος στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου.

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγησή μας στο Κάιρο με το μοναδικό από τα 7 Θαύματα του αρχαίου κόσμου, που σώζεται μέχρι τις μέρες μας, την Πυραμίδα του Χέοπα, που αποτελεί μέρος του συμπλέγματος των τριών μεγάλων Πυραμίδων στην Γκίζα των Χέοπα, Χεφρήνου και Μικερίνου, καθώς και την μεγαλόπρεπη Σφίγγα, το άγαλμα με σώμα λιονταριού και κεφάλι την απεικόνιση του Φαραώ Χεφρήνου. Θα θαυμάσουμε αυτά το εντυπωσιακά μνημεία και θα φωτογραφηθούμε δίπλα τους πάνω σε καμήλα στην έρημο. Επιστροφή στο Κάιρο και γεύμα στον ΕΝΟΚ, τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου πάνω στον Νείλο. Μετά το γεύμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για να τον αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε με μια βόλτα στις όχθες του Νείλου, με τις περίφημες φελούκες, στην περίφημη πλατεία Ταχρίρ, την καρδιά του Καΐρου ή Στο Ζαμάλεκ, το νησί του Νείλου με τις όμορφες συνοικίες. (Προαιρετική βραδινή κρουαζιέρα στον Νείλο με δείπνο και Belly Dancing Show).

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την χιλιοτραγουδισμένη Αλεξάνδρεια, την πόλη ενός ακόμα θαύματος του αρχαίου κόσμου, του ξακουστού Φάρου της Αλεξάνδρειας, μέρη του οποίου βρίσκονται σήμερα βυθισμένα στην θάλασσα. Επίσκεψη στο ιστορικό Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και το Ελληνικό τετράγωνο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο, η Κοινότητα, το Αβερώφιο Γυμνάσιο και η Αθλητική Ένωση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι-μουσείο Καβάφη, πλήρως ανακαινισμένο από το Ίδρυμα Ωνάση και τις Ρωμαϊκές κατακόμβες. Γεύμα σε εστιατόριο με θαλασσινά και θα τελειώσουμε την πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα μας με επίσκεψη στην Νέα Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη Bibliotheca Alexandrina. Αναχώρηση για Κάϊρο, με στάση για προαιρετικό δείπνο στο Wahet Omar restaurant.

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Λούξορ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο πολυτελές ποταμόπλοιο, M.S. Chateau Lafayette 5* ή παρόμοιο, για την 5-ήμερη Κρουαζιέρα στο Νείλο. Επίσκεψη στην Ανατολική Όχθη του Λούξορ, με τους περίφημους ναούς των Φαραώ Αμενχοτέπ Γ’ και Ραμσή Β’, αφιερωμένους στον θεό Άμμων Ρα, τον θεό Ήλιο, υπέρτατη θεότητα των αρχαίων Αιγυπτίων και στο Καρνάκ, που για 2000 χρόνια κάθε Φαραώ της Αιγύπτου ήθελε να αφήσει εκεί το σημάδι του και θεωρείτο ένας από τους ιερότερους τόπους της Αρχαίας Αιγύπτου με τους ναούς του Άμμων, της Μουτ και του Χονσού. Γεύμα στο πλοίο και αναχώρηση για τις Θήβες, την σπουδαιότερη ίσως πρωτεύουσα της Αρχαίας Αιγύπτου. Εδώ θα επισκεφτούμε την Κοιλάδα των Βασιλέων, που περιλαμβάνει περισσότερους από 60 αρχαίους τάφους, με νέους τάφους να ανακαλύπτονται συνέχεια, από τους οποίους οι κυριότεροι είναι του Τουν Ανχ Αμμών, του Σέθ Α’, του Ραμσή του Β’ και τον τριώροφο ναό-τάφο της Χατσεπσούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ, πλην της Μακεδόνισσας Βασίλισσας Κλεοπάτρας (απόγονης του Πτολεμαίου, του Έλληνα Μακεδόνα στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου) και τους κολοσσούς του Μέμνωνα, δύο τεράστια καθιστά αγάλματα. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

Πρόγευμα στο πλοίο και αναχώρηση για Έσνα, εκεί όπου αλλάζει η στάθμη του Νείλου και θα περάσουμε μέσα από τις εντυπωσιακές δεξαμενές ανύψωσης ή καταβύθισης των πλοίων. Γεύμα και απογευματινό τσάι στο κατάστρωμα εν πλω. Άφιξη στο Έντφου και ξενάγηση στον Πτολεμαϊκό Ναό του θεού Ώρου, με κεφάλι γερακιού, αντίστοιχος του θεού Απόλλωνα. Μετά από το δείπνο, είμαστε προσκεκλημένοι για ένα Κοκτέιλ καλωσορίσματος από τον Καπετάνιο του πλοίου.

Πρόγευμα με κατεύθυνση την Νουβία, στα Νότια της χώρας, όπου θα επισκεφτούμε τον Πτολεμαϊκό ναό του Κομόμπο, του θεού κροκόδειλου, Σόμπεκ, και του θεού γερακιού Χορόερις. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας, μετά το γεύμα, με προορισμό το Ασουάν, απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα του μεγάλου ποταμού με τις κατάφυτες, καταπράσινες όχθες και την πολύβουη ζωή. Απόψε στο δείπνο η Αραβική κουζίνα θα έχει την τιμητική της και θα συνεχίσουμε την διασκέδασή μας με το Αιγυπτιακό πρόγραμμα, «Γκελεμπία Πάρτυ. Αργά το βράδυ, άφιξη στο Ασουάν.

Πρόγευμα, και πολύ πρωινή αναχώρηση, με πούλμαν, για το φημισμένο Αμπού Σίμπελ, όπου οι ναοί κόπηκαν σε χιλιάδες κομμάτια και μεταφέρθηκαν σε υψηλότερο σημείο και ανακατασκευάστηκαν με το αρχικό τους υλικό, για να γλυτώσουν από την καταβύθισή τους από το φράγμα του Ασουάν. Το Αμπού Σίμπελ περιλαμβάνει δύο ναούς που κτίσθηκαν από τον Ραμσή ΙΙ, έναν για τον εαυτό του και έναν για τη σύζυγό του Νεφερτάρι. Επιστρέφοντας από το Αμπού Σίμπελ, και μετά το γεύμα μας, θα επισκεφθούμε το νησάκι Φίλαε για να δούμε τον ξακουστό Πτολεμαϊκό ναό της Ίσιδας. Στην συνέχεια θα δούμε το μεγάλο φράγμα του Ασουάν που ρυθμίζει την ροή του Νείλου, και προαιρετικά (ιδίοις εξόδοις) μπορούμε να κάνουμε μια βαρκάδα με τις παραδοσιακές φελούκες κατά μήκος του βοτανικού κήπου με θέα το Μαυσωλείο του Πρίγκηπα Αγά Χαν. Απογευματινό τσάι στο κατάστρωμα, δείπνο και το βράδυ θα απολαύσουμε ένα Νουβιανό σόου.

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στο Κάιρο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πρωινή επίσκεψη, για όσους το επιθυμούν, στην Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου και στην συνέχεια Πανοραμική περιήγηση στην Νέα Πρωτεύουσα της Αιγύπτου, και ξενάγηση στο Νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, εφόσον έχει ανοίξει τις πύλες του (επιβάρυνση εισιτηρίου εισόδου στο Νέο Μουσείο 15 ευρώ, ιδίοις εξόδοις). Γεύμα σε Αιγυπτιακό εστιατόριο, και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για να το αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε.
*Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει και να γίνει πρώτα η πανοραμική περιήγηση και στην συνέχεια η επίσκεψη στην Αμπέτειο σχολή.

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και σήμερα θα ξεναγηθούμε στο Παλαιό Κάιρο, με τις χριστιανικές-κοπτικές συνοικίες του όπου θα δούμε τις εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Νικολάου. Θα δούμε επίσης το Νέο Αιγυπτιακό Μουσείο με τις Μούμιες. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στο Ισλαμικό Κάιρο με επίσκεψη στην Ακρόπολη, για να δούμε το Τζαμί του Μοχάμεντ Αλί. Ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία ψώνια στην παραδοσιακή αγορά του Χαν Ελ Χαλίλ με προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο απόγευμα. Το βράδυ, αποχαιρετιστήριο δείπνο στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου.

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιστροφή αεροπορικώς στην Αθήνα, με τις πανέμορφες εικόνες του ταξιδιού να μας κατακλύζουν και να δίνουμε μια υπόσχεση, ότι θα ξανάρθουμε!!!

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

Μέρος 2ο: 11 – 14 Δεκεμβρίου 2022 (Προαιρετικό)

Αναχώρηση από το Κάιρο με προορισμό το Ελ Αλαμέιν για μία επίσκεψη στο Μνημείο των Ηρώων πεσόντων στην μάχη του 2ου Παγκόσμιου πολέμου. Συνεχίζουμε για την Όαση της Σίβας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Nur Elwaha 4*, ή παρόμοιο. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ολοήμερη επίσκεψη στο «Mountain of Death και το Μνημείο των Χρησμών, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος πραγματοποίησε τον χρησμό του Άμμωνα Ρα και ονομάστηκε από τους ιερείς «Άρχοντας του Σύμπαντος», και απόγονος του Θεού Άμμωνα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο, ελεύθερο πρωϊνό, και στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για Κάιρο. Στο αεροδρόμιο του Καΐρου, θα μείνουμε μία βραδιά στο Hilton Heliopolis 5* ή παρόμοιο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Αθήνα.

Ταξιδέψτε στην Αίγυπτο με το

Τιμές, Πτήσεις & Όροι

Μέρος 1ο:

02 – 11 Δεκεμβρίου 2022
Κάϊρο, Αλεξάνδρεια, και 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο, Λούξορ – Ασουάν

 • Σε Δίκλινο δωμάτιο: 1.480 €
 • Σε Τρίκλινο δωμάτιο*: 1.465 €
 • Σε Μονόκλινο δωμάτιο: 1.860 €

 

*Για την αποφυγή των επιπλέον εξόδων διαμονής σε μονόκλινο δωμάτιο καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής, μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε, βρίσκοντας κάποιον συνταξιδιώτη επίσης σε μονόκλινο, που να μπορείτε να μοιραστείτε ένα δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο και μια δίκλινη καμπίνα στο κρουαζιερόπλοιο. Σε αυτήν την περίπτωση τιμή θα είναι Άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.
*Στην κρουαζιέρα δεν υπάρχει τρίκλινη καμπίνα και η διαμονή θα γίνει υποχρεωτικά σε 1 δίκλινη και 1 μονόκλινη. Η επιπλέον χρέωση για την μονόκλινη καμπίνα είναι 240 ευρώ.

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κάιρο-Λούξορ & Ασουάν-Κάιρο-Αθήνα με Egypt Air, σε οικονομική θέση
 • 5 γεύματα ή δείπνα κατά την διάρκεια της διαμονής στο Κάιρο και την περιήγηση στην Αλεξάνδρεια
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο Κάιρο, με πλούσιο Αμερικάνικο πρόγευμα
 • 4 διανυκτερεύσεις εν πλω σε 5* κρουαζιερόπλοιο Λούξορ-Ασουάν, με πλήρη διατροφή
 • Όλες οι ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα και συνοδεία όλες τις ημέρες με Ελληνόφωνο ξεναγό-συνοδό
 • Όλες οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Όλα τα υποχρεωτικά φιλοδωρήματα καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος
 • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία με πολυτελή λεωφορεία
 • Επαγγελματίες πολύγλωσσους αρχηγούς
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ
 • Φόρους Αεροδρομίου 290 Ευρώ (Τιμή Αυγούστου)
 • Βίζα Αιγύπτου 25 Ευρώ, πληρωτέα στο Κάιρο κατά την άφιξη
 • Είσοδο μέσα στις Πυραμίδες
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων στην εκδρομή και κατά την κρουαζιέρα
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό ή δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα και τα περιλαμβανόμενα

Προκαταβολές, εξόφληση και όροι ακύρωσης:

14/10              50% του συνόλου μη επιστρεπτέα
31/10              50% εξόφληση
Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω της πανδημίας, θα γίνει επιστροφή των χρημάτων αναλόγως με την επιστροφή χρημάτων από την αεροπορική εταιρεία των ξενοδοχείων και της κρουαζιέρας, αντίστοιχη με το 2019. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, για την οποία δεν θα φέρει ευθύνη ο διοργανωτής, η επιστροφή θα είναι μερική.

Πτήσεις
MS 748 02 Δεκ Αθήνα- Κάιρο 16.00-17.50
MS 062 05 Δεκ Κάιρο-Λούξορ 06.45-07.45
MS 295 09 Δεκ Ασουάν-Κάιρο 09.10-10.35
MS 747 11 Δεκ Κάιρο-Αθήνα 10.35-12.30

Καταλύματα: 02-11/12
Κάιρο: Sheraton Cairo 5*, ή παρόμοιο
Κρουαζιέρα: M.S. Chateau Lafayette 5*, ή παρόμοιο

 • Η ως άνω τιμή βασίζεται στην ελάχιστη συμμετοχή των 35 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να προσαυξήσει το κόστος της εκδρομής ή να την ακυρώσει πλήρως.
 • Για την έκδοση της Βίζας απαιτούνται νέου τύπου διαβατήρια με ισχύ 06 μήνες από την ημερομηνία επιστροφής. Χρειάζεται φωτοτυπία του διαβατηρίου δυο εβδομάδες πριν από την αναχώρηση.
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και καλό θα είναι να μην επιλέγονται από τρείς ενήλικες.
 • Οι καμπίνες στα κρουαζιερόπλοια είναι αυστηρά δίκλινες και δεν υπάρχουν τρίκλινες καμπίνες.
 • Υπάρχει περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων.
 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί μόνο σε περίπτωση δυσχερειών που μπορούν να προκληθούν από απρόβλεπτα γεγονότα όπως δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απεργίες ή άλλες καταστάσεις ανωτέρας βίας.
 • Οι ανωτέρω τιμές έχουν υπολογισθεί σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές των ανωτέρω υπηρεσιών που ισχύουν την 23/09/22 και υπόκεινται σε αλλαγή, μόνο σε περίπτωση αύξησης του αεροπορικού ναύλου η των φόρων ή αλλαγής ισοτιμίας ξένου νομίσματος ή οποιασδήποτε ανατροπής των αρχικών κοστολογικών δεδομένων και αυτό δεν αποτελεί αιτία για την ακύρωση της εκδρομής χωρίς τις σχετικές επιβαρύνσεις.
 • Δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή μόνο κατόπιν συμπλήρωσης του Δελτίου
 • Δήλωσης Συμμετοχής και πληρωμής της 1ης προκαταβολής.
  Δηλώσεις συμμετοχής στο διάστημα των τελευταίων 33 ημερών πριν από την αναχώρηση πρέπει να συνοδεύονται με εξόφληση του συνολικού ποσού της εκδρομής.
 • Η εξόφληση της εκδρομής πρέπει να γίνεται το αργότερο 33 ημέρες πριν από την αναχώρηση.
  Έως και 6 δόσεις μπορούν να υπάρξουν εφόσον επιθυμείτε να εξοφλήσετε με πιστωτική κάρτα, κατά την πληρωμή της τελευταίας δόσης. Εφόσον θέλετε να εξοφλήσετε προκαταβολικά με την δήλωση της συμμετοχής σας στην εκδρομή, οι δόσεις θα είναι έως και 9. Δεκτές γίνονται όλες οι πιστωτικές κάρτες.

Τιμές, Πτήσεις & Όροι

Μέρος 2ο:

11 – 14 Δεκεμβρίου 2022 (Προαιρετικό)
Η συμμετοχή πρέπει να δηλωθεί μέχρι τις 10/10/2022

Τιμές, ανά άτομο με συμμετοχή 25-30 ατόμων:

 • Σε Δίκλινο δωμάτιο: 448 €
 • Σε Τρίκλινο δωμάτιο: 442 €
 • Σε Μονόκλινο δωμάτιο: 548 €

Τιμές, ανά άτομο με συμμετοχή 31-35 ατόμων:

 • Σε Δίκλινο δωμάτιο: 438 €
 • Σε Τρίκλινο δωμάτιο: 428 €
 • Σε Μονόκλινο δωμάτιο: 534 €

Τιμές, ανά άτομο με συμμετοχή 36-40 ατόμων:

 • Σε Δίκλινο δωμάτιο: 431 €
 • Σε Τρίκλινο δωμάτιο: 425 €
 • Σε Μονόκλινο δωμάτιο: 531 €
 • Όλες οι μεταφορές από και προς Σίβα/Κάιρο και τα αντίστοιχα ξενοδοχεία με πολυτελή λεωφορεία
 • Επαγγελματίες αρχηγούς.
 • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία μας
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Σίβα
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 5* στο Κάιρο
 • Όλες οι ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με Ελληνόφωνο ξεναγό
 • Όλα τα φιλοδωρήματα καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων στην εκδρομή
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό ή δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα και τα περιλαμβανόμενα
 • Σίβα: Siwa Paradise 4*, ή παρόμοιο
 • Κάϊρο: Cairo Sonesta 5*, ή παρόμοιο

Πτήσεις
MS 748 02 Δεκ Αθήνα- Κάιρο 16.00-17.50
MS 062 05 Δεκ Κάιρο-Λούξορ 06.45-07.45
MS 295 09 Δεκ Ασουάν-Κάιρο 09.10-10.35
MS 747 11 Δεκ Κάιρο-Αθήνα 10.35-12.30

Καταλύματα: 02-11/12
Κάιρο: Sheraton Cairo 5*, ή παρόμοιο
Κρουαζιέρα: M.S. Chateau Lafayette 5*, ή παρόμοιο

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

  Αυτό το είδατε;

  Flash Sale για Χριστούγεννα στο Ντουμπάι!
  Αυτά τα Χριστούγεννα Go Exotic!