Δημητσάνα -Βυτίνα Ι .Μονή Κερνίτσης

Μονοήμερη  εκδρομή 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:

Κυριακή 22 Νοεμβρίου

   από  Αθήνα & Κόρινθο

Τιμή ανά άτομο 20 ευρώ

Πρόγραμμα Εκδρομής

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από Κόρινθο με προορισμό την Μονή Κερνίτσας με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Σε κοντινή απόσταση από τη Βυτίνα, σε μια κατάφυτη τοποθεσία στέκεται αγέρωχη η Ιερά Μονή Κερνίτσας, η οποία πήρε το όνομά της από τη μεσαιωνική πόλη που βρισκόταν στα νοτιοδυτικά της. Εικάζεται ότι ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Ανδρόνικος Παλαιολόγος.

Η Μονή είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου· η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας λέγεται ότι βρέθηκε σε σπηλιά κάτω από το ναό της Παναγίας της Κερνίτσας, που είναι χτισμένος στον περίβολο της Μονής.. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και περιήγηση στους χώρους της Μονής.

Θα συνεχίσουμε στην όμορφη Δημητσάνα, και πρώτη μας επίσκεψη το ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνητης έχει αποκαταστήσει παραδοσιακές εγκαταστάσεις και υδροκίνητους μηχανισμούς. Τα εργαστήρια περιβάλλονται από πυκνή βλάστηση και άφθονα τρεχούμενα νερά, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε. Οι μόνιμοι εξοπλισμοί τους έχουν αποκατασταθεί στην αρχική τους λειτουργία.

Οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να ρίξουν σπόρους καλαμποκιού στη σκαφίδα του αλευρόμυλου και να παρακολουθήσουν πώς ο καρπός αλέθεται από τις μυλόπετρες και πέφτει στην αλευροδόχη. Μπορούν, επίσης, να παρακολουθήσουν τη ρυθμική κίνηση του μπαρουτόμυλου. Ακόμα, χάρη στις ενδιαφέρουσες οπτικοακουστικές παραγωγές, μαθαίνουν πώς εκατοντάδες εργαστήρια λειτουργούσαν με τη δύναμη του νερού στην κοιλάδα του Λούσιου ποταμού!

Κατόπιν ανηφορίζουμε προς το κέντρο της ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ, όπου θα παραμείνουμε για βόλτα και καφεδάκι.

Αναχώρηση από Δημητσάνα με πορεία για την κοσμοπολίτικη ΒΥΤΙΝΑ! Παραμονή περίπου 2 ώρες για γνωριμία και φαγητό σε κάποια από τις ταβέρνες της!

Αναχώρηση από Βυτίνα και επιστροφή με ενδιάμεση στάση, και επιστροφή νωρίς το βραδάκι, γεμάτοι από μία όμορφη, καταπράσινη ημέρα!!!

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 20 ΑΤΟΜΑ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ:

-Μεταφορά  με σύγχρονο, κλιματιζόμενο πούλμαν
ΔΕΝ περιλαμβάνονται:

-Είσοδος στο μουσείο Υδροκίνησης 2 € το άτομο
-Φαγητό & άλλα προσωπικά έξοδα

Κάνε Κράτηση

Share

Δημητσάνα -Βυτίνα Ι .Μονή Κερνίτσης

Δημητσάνα -Βυτίνα Ι .Μονή Κερνίτσης

Τιμή από €20