+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 17:30

Διαθέσιμοι καθημερινά

Ιωάννινα, διήμερη εκδρομή (αναχώρηση: 01 Ιουλίου) 90€ / άτομο

logo-heart-light

01- 02 Ιουλίου 2023

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

Πρωινή αναχώρηση από τη Κόρινθο και κατευθυνόμαστε για το Ρίο όπου θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα και μέσω της Ιονίας οδού. Εν συνεχεία περνώντας την Άρτα θα φτάσουμε στο Μπιζάνι όπου θα επισκεφτούμε το Μουσείο Βρέλλη με τα Κέρινα Ομοιώματα (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για Ιωάννινα και φτάνοντας στην λίμνη θα επισκεφτούμε το Νησάκι της Παμβώτιδας(έξοδα ατομικά), το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της πόλης αφού έχει συνδεθεί με την ιστορία και το θάνατο του Αλή Πασά. Το νησάκι περιβάλλεται από οκτώ Μοναστηριακά συγκροτήματα.

 

Εμείς θα επισκεφτούμε το πιο σημαντικό, τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου στα κελιά του σώζονται οι τρύπες από τις σφαίρες που ρίχτηκαν εναντίον του Αλή Πασά και τον θανάτωσαν. Θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια με τα εξαίρετα δείγματα λαϊκής τέχνης και τα παραδοσιακά γιαννιώτικα γλυκά απ’ όπου θα μπορέσουμε να ψωνίσουμε. Εν συνεχεία αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και ελεύθεροι για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Κάστρο των Ιωαννίνων που αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης. Η σημερινή του μορφή οφείλεται στον Αλή Πασά ο οποίος το ξαναχτίζει το 1815 σχεδόν εκ θεμελίων. Μέσα στο Κάστρο διαμορφώνονται δύο Ακροπόλεις. Στη βορειοανατολική Ακρόπολη, ήταν κτισμένα τα ανάκτορα των Βυζαντινών ηγεμόνων της πόλης. Σήμερα στην κορυφή της δεσπόζει το τζαμί του Ασλάν Πασά ενώ η δεύτερη Ακρόπολη νοτιοανατολικά είναι γνωστή ως Ιτς-Καλέ, δηλαδή φρούριο. Στο κέντρο της υπάρχει το Βυζαντινό Μουσείο, το Φετιχιέ τζαμί και ο τάφος του Αλή Πασά. Στην συνέχεια θα κάνουμε την βόλτα μας στην περιοχή του Μώλου με τις πολυσύχναστες καφετέριες και την μοναδική θέα ολόκληρης της λίμνης.

 

Η εκδρομή μας έφτασε στο τέλος της και εμείς επιστρέφουμε χαρούμενοι με τις καλύτερες αναμνήσεις. Κατόπιν παίρνουμε  τον δρόμο της επιστροφής με τις ανάλογες στάσεις καθ’ οδόν.

Ταξιδέψτε στα Ιωάννινα με το

  • Μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας
  • Μια διανυκτέρευση με πρωινό στο ξενοδοχείο ALEXIOS 3*
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο και ότι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.
  • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 01/01/2018 ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ 4* ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3 € ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΩΜΑΤΙΟ 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: 90€

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών