+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 17:30

Διαθέσιμοι καθημερινά

Καππαδοκία – Ιωνία, 8 ημέρες από 885€

logo-heart-light

Αναχωρήσεις: 02/07, 16/07, 30/07, 06/08, 13/08, 20/08, 03/09, 24/09 2023

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης για μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Κεντρικής Ανατολίας, την Καισάρεια, την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας και την μεγαλύτερη πόλη της. Άφιξη και σύντομη περιήγηση στην πόλη, στην οποία δεσπόζει το κάστρο με τα τεράστια τείχη και τους πύργους του, που σώζονται σε άριστη κατάσταση. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι το Προκόπι (Ουργκούπ), στην καρδιά της Καππαδοκίας, που θα αποτελέσει τη βάση μας για να εξερευνήσουμε την ευρύτερη περιοχή με τα λαξευτά πετρομονάστηρα και τις τρωγλοδυτικές κατοικίες κατά τις επόμενες τρεις μέρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

Σήμερα το πρωί ξεκινάμε την εξερεύνηση της Καππαδοκίας, της ηφαιστειογενούς αυτής περιοχής, όπου ο άνεμος και η βροχή εργάστηκαν επί αιώνες για να σμιλέψουν τη λάβα και να δημιουργήσουν τους γιγαντιαίους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες που συνθέτουν αυτό το υπέροχο σουρεαλιστικό τοπίο. Πρώτος μας σταθμός η Άβανος, που είναι κτισμένη στις όχθες του Κόκκινου ποταμού (Κιζίλ Ιρμάκ, ο Άλυς των αρχαίων) και φημίζεται για τα περίτεχνα κεραμικά της. Βόλτα στην πόλη και αναχώρηση για την κοιλάδα Πασαμπάγκ (Paşabağ) (Pasabag/Paşabağları) με τους χαρακτηριστικούς βράχους-κώνους σε σχήμα καμινάδας να αποτελούν ένα από τα συνήθη καρτ ποστάλ και τα πιο φωτογραφημένα τοπία της Καππαδοκίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

** Για όσους επιθυμούν να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία, προτείνουμε μια μοναδική βόλτα με αερόστατο πάνω από την περιοχή της Καππαδοκίας, που προσφέρει μαγευτικές εικόνες κατά την ανατολή του ήλιου

Πρωινή αναχώρηση για την κοιλάδα Γκιόρεμε (Κόραμα, Göreme) και την ομώνυμη πόλη, μια από τις πιο χαρακτηριστικές της Καππαδοκίας, με τα τρωγλοδυτικά σπιτάκια σμιλεμένα και χωμένα μέσα στα βράχια. Η πόλη και η ηφαιστειακή κοιλάδα της περιοχής αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τελευταίος μας σταθμός, η πανέμορφη μικρή τρωγλοδυτική πόλη Ουτσχισάρ (Uçhisar), κτισμένη ψηλά στον βράχο, από το κάστρο της οποίας θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και στη συνέχεια θα απολαύσουμε τον εκστατικό Χορό των Δερβίσηδων, οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους υπό τους ήχους παραδοσιακής θρησκευτικής μουσικής, στην προσπάθειά τους να ενωθούν με τον Θεό. Διανυκτέρευση. 

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Ικόνιο (Konya). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στην μικρή κωμόπολη Σινασσό (Μουσταφά-πασά/Mustafapaşa) με έντονο το ελληνικό στοιχείο, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, το πιο καλοδιατηρημένο ναό της περιοχής. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας θα φθάσουμε στην υπόγεια πολιτεία Μαλακοπή (Ντερίνκουγιου, Derinkuyu), που είναι σκαμμένη περίπου 80 μέτρα κάτω από έναν λόφο με ολόκληρα δωμάτια, αποθήκες, εκκλησάκια κλπ. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε μέρος της κοιλάδας Ιχλάρα (Περιστρέμα) με τις περίφημες λαξευτές εκκλησίες. Επόμενοι σταθμοί μας θα είναι στον παλαιό ελληνικό οικισμό της Καρβάλης – πατρίδα του Γρηγορίου του Ναζιανζηνού – και στο Ακσαράι (Αρχελαΐς), μία πόλη-σταθμός στον Δρόμο του Μεταξιού. Άφιξη στο Ικόνιο, την πρωτεύουσα του Σελτζουκικού κράτους από 1097 έως το 1243. Σήμερα είναι μια πόλη βαθειά θρησκευόμενη, με πολλά τεμένη και ιδιαίτερα συντηρητικούς κατοίκους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.   

Πρωινή περιήγηση στο Ικόνιο και αναχώρηση για την Ιεράπολη/Παμούκκαλε, έναν ακόμα τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πόλη της αρχαίας Φρυγίας, από την οποία σώζονται αξιοθαύμαστα μνημεία, όπως  το θέατρο με τις 50 σειρές καθισμάτων, τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, η νεκρόπολη κ.ά. Το Παμούκκαλε, το “Κάστρο από Βαμβάκι”, είναι επίσης διάσημο για τις εντυπωσιακές φυσικές αβαθείς λιμνούλες (γούρνες), που τις τροφοδοτούν οι θερμές πηγές της περιοχής – ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο. Μετά την επίσκεψή μας θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Πρωινή αναχώρηση για τα Μικρασιατικά παράλια. Πρώτη μας στάση η Έφεσος, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία του κόσμου και βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στον μοναδικό αυτόν αρχαιολογικό χώρο θα δούμε τα ερείπια της Βιβλιοθήκης του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, το Αρτεμίσιο και άλλα μνημεία που μαρτυρούν το λαμπρό παρελθόν της πόλης. Ακολουθεί επίσκεψη στο κοντινό χωριό Κιρκιντζέ (Şirince/Σιριντσέ), τον τόπο όπου γεννήθηκε η Διδώ Σωτηρίου. Συνεχίζουμε για το Κουσάντασι, που βρίσκεται απέναντι από την Σάμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο βόλτα στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.   

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την αρχαία Ελληνική πόλη της Ιωνικής Δωδεκάπολης, την Πριήνη, την πόλη όπου γεννήθηκε ένας από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας, ο Βίας ο Πριηνεύς (625-540 π.Χ.). Φθάνοντας θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο με τον λαμπρό ναό της Αθηνάς, το θέατρο, τα τείχη κλπ. και θα συνεχίσουμε για την ιστορική Μίλητο, μια από τις αρχαιότερες και ισχυρότερες πόλεις της Μικράς Ασίας, με πολυάριθμες αποικίες από τη Ρωσία ως την Αίγυπτο. Η πόλη είναι κτισμένη κοντά στις εκβολές του φιδογυριστού ποταμού Μαιάνδρου και υπήρξε γενέτειρα του Θαλή, του Αναξιμένη, του Αναξίμανδρου και της Ασπασίας. Φθάνοντας θα δούμε το περίφημο θέατρο, που διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση, τα λουτρά και την Ιωνική Στοά. Τελευταίος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής είναι τα Δίδυμα, όπου θα δούμε τον τεράστιο ναό-μαντείο του Απόλλωνα, από τα πιο εντυπωσιακά του Ελληνικού κόσμου. Επιστροφή στο το Κουσάντασι το απόγευμα και χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.   

Πρωινή αναχώρηση για την Σμύρνη, το σημερινό Ιζμίρ, μία από τις αρχαιότερες πόλεις και λιμάνια της Μεσογείου. Μέχρι το 1922 η πόλη διακρίνονταν στον “Πάνω Μαχαλά”, όπου διέμεναν κυρίως Τούρκοι, Εβραίοι και λίγοι Έλληνες και στον “Κάτω Μαχαλά” ή “Κάτω Πόλη”, όπου διέμενε ο κυρίως χριστιανικός πληθυσμός – οι Αρμένιοι και οι Έλληνες. Πριν την καταστροφή, στον Κάτω Μαχαλά υπήρχαν 16 ορθόδοξοι ναοί με σημαντικότερο τον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Φωτεινής. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία με τον Πύργο του Ρολογιού, σήμα κατατεθέν της Σμύρνης, που δεν θυμίζει τίποτα από την παλιά ένδοξη εποχή της, πριν την Μικρασιατική Καταστροφή. Περνώντας από την προκυμαία θα δούμε κάποια διατηρητέα σπίτια, που γλίτωσαν από την καταστροφική φωτιά του 1922. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

Ταξιδέψτε στη Καππαδοκία με το

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης 
  • Ξενοδοχεία 5* (Τοπικής κατηγοριοποίησης)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Χορός Δερβίσηδων
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Πολύ έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός-ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, Φόροι Πόλεων (City Taxes), Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 290 €
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και ό,τι δεν αναγράφεται στο αναλυτικό πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Τιμή κατ’ άτομο

Δίκλινο

3ο άτομο

έως 12 ετών

Μονόκλινο

885 €

765 €

1.220 €

1η μέρα

TK 1844

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

10:35-12:05

TK 2014

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

16:10-17:30

8η μέρα

TK 2325

ΣΜΥΡΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

14:50-16:05

TK 1845

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:05-20:30

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών