Καρπενήσι – Παναγία Προυσιώτισσα!

Αναχωρήσεις: Από Ηράκλειο 08/11

Διάρκεια:  5 ημέρες!

 

Καρπενήσι-Γοργοπόταμος-Παναγία Προυσιώτισσα-Κορυσχάδες-Μεγάλο Χωριό.

4ημερη Εκδρομη –Αργία του Αγ.Μηνά.

Περιήγηση σε παραδοσιακά χωριά.

Παραμυθένιος προορισμός.

  • Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο σε οικονομική θέση. ( Για την αναχώρηση από Ηράκλειο Κρήτης)
  • Κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές μας
  • 2 διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχείο 4*  με πλούσιο πρωινό  και δείπνο σε μπουφέ.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Διόδια

  • Τυχόν εισόδους σε Μουσεία
  • Ποτά στα γεύματα
  • Φόρος διανυκτέρευσης

Οδικό

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

08/11/19

 Συγκέντρωση στον επιβατικό σταθμό και επιβίβαση στο πλοίο.

09/11/19

. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και η πρώτη μας στάση θα είναι στο OLYMPUS PLAZA. Αμέσως μετά θα ανηφορίσουμε προς το όρος Καλλίδρομο και θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Της Παναγίας Δαμάστας. Η εικόνα Της είναι θαυματουργή και δαμάζει τον πόνο και τα πάθη.  Συνεχίζουμε για τον ιστορικό Γοργοπόταμο,  και αφού ανέβουμε στο υψηλότερο σημείο , δούμε την ξακουστή γέφυρα θαυμάσουμε την θέα αλλά και  μάθουμε την ιστορία της επιστρέφουμε στο χωριό όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα  σε τοπική ταβέρνα. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας για το κοσμοπολίτικο Καρπενήσι, μέσω μιας υπέροχης διαδρομής . Θα κάνουμε μια στάση στην κεντρική πλατεία όπου εκεί θα έχουμε χρόνο για ψώνια , για καφεδάκι ή ακόμα να δοκιμάσουμε γιαούρτι με μέλι. Αργότερα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας . Ελεύθερος χρόνος , Δείπνο, Διανυκτέρευση.

10/11/.19

Πρωινό και αναχώρηση για τη Μονή Προυσού, κάνοντας στάση στα Πατήματα της Παναγίας. Οι πιστοί λένε πως είναι τα ίχνη που άφησε η Παναγία, όταν μετέφερε την εικόνα της στο σπήλαιο του Προυσού.Συνεχίζουμε για το ιστορικό μοναστήρι και σημαντικό προσκύνημα της Ελλάδας για χάρη της θαυματουργής, όπως θεωρείται, εικόνας της Παναγιάς της Προυσιώτισσας. Σύμφωνα με τις παραδόσεις, έφτασε εδώ με θαυματουργό τρόπο από την Προύσα της Μικράς Ασίας, στα χρόνια της εικονομαχίας. Είναι καλυμμένη με ασημένιο και χρυσό πουκάμισο το οποίο θεωρείται δώρο του Γ. Καραϊσκάκη. Επομενη στάση  στο γραφικό χωριό Κορυσχάδες στο οποίο θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα και το πυκνό δάσος από έλατα. Ελεύθερος χρόνος για να ψωνίσουμε τα  εκπληκτικά παραδοσιακά προϊόντα.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .Δειπνο-διανυκτερευση.

11/11/19

Πρωινό και αναχώρηση για την Ι.Μονή Αγάθωνος ,η οποια βρίσκεται σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο Ορος Οιτη. Θα απολαυσουμε τη φύση,θα θαυμασουμε το μοναδικό βιότοπο και θα μαθουμε την ιστορια της Μονής. Επόμενος σταθμός μας η Αμφίκλεια όπου θα επισκεφτούμε (έξοδα ατομικά) το εξαιρετικό “Μουσείο Άρτου”. Μέσω Χαιρώνειας, όπου θα δούμε το περίφημο Λιοντάρι (μνημείο των πεσόντων Θηβαίων Ιερολοχιτών), Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη  στο λιμάνι  του Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο για Ηράκλειο.

12/11. 

Άφιξη στο Ηράκλειο.   

Κάνε Κράτηση

Share

Καρπενήσι – Παναγιά Προυσιώτισσα

Καρπενήσι – Παναγιά Προυσιώτισσα

Τιμή από €215