+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Καζακστάν, 9 ημέρες από 1.590€

logo-heart-light

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 20/03, 10/04 2024

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αλμάτι, πρώην Άλμα Άτα, την μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καζακστάν και πρωτεύουσά του από το 1929 έως το 1997, όταν την αντικατέστησε η Αστάνα.
Η Άλματι, η πολιτιστική και πνευματική πρωτεύουσα του Καζακστάν, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας στα σύνορα σχεδόν της Κίνας και του Κιργιστάν. Είναι μια πόλη με έντονο το μουσουλμανικό χρώμα, αλλά και εμφανείς τις Ρωσικές επιρροές από την εποχή που το Καζακστάν αποτελούσε τμήμα της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.

Άφιξη το πρωί στην Αλμάτι. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το πάρκο Πανφίλοβ (Panfilov’s Park) με τον ορθόδοξο Καθεδρικό ναό Ζενκόβ (Zenkov), το μνημείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, το Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, το παζάρι Ζελονίγι (Zelonniy Bazar) ή πράσινο παζάρι και την πλατεία Δημοκρατίας (Republic Square) – την κεντρική πλατεία της πόλης – με το μνημείο της ανεξαρτησίας που ανεγέρθηκε το 1996. Τέλος, θα ανεβούμε με τελεφερίκ στον λόφο Κοκ Τόμπε (Kok Tobe), απ΄ όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.   

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε με προορισμό την λίμνη Ισσύκ (Issyk), που σχηματίστηκε πριν από 8 χιλιάδες χρόνια. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.780 μέτρων και περιβάλλεται από εξαιρετικά όμορφη φύση. Συνεχίζουμε για μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του Καζακστάν, το φαράγγι Τούργκεν (Turgen), με τους πολλούς καταρράκτες, τα πευκοδάση, τις θερμές πηγές και τις λίμνες με καθαρό νερό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε μία φάρμα γερακιών (Falcon Farm) όπου θα παρακολουθήσουμε μια θεαματική παράσταση με ειδικά εκπαιδευμένα γεράκια – το κυνήγι μαζί τους είναι ένα από τα πιο μοναδικά χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής των Καζάκων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, Δείπνο. Διανυκτέρευση.   

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό Εθνογραφικό Χωριό των Ούννων (Huns Ethno-Village), όπου θα απολαύσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον εθνο-πολιτιστικό πρόγραμμα. που θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής, το νομαδικό παρελθόν, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους – το τελετουργικό καλωσόρισμα σασού, την κατασκευή γιούρτας, την παραδοσιακή τους μαγειρική, την ύφανση μαλλιού, την ιππασία, την τοξοβολία, το παραδοσιακό άθλημα κιζ κούου (kyz kuu)/έφιππο κυνήγι κοριτσιών, τους χορούς και την μουσική τους. Γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, Δείπνο. Διανυκτέρευση.   

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σιμκέντ (Shymkent), την “Πράσινη Πόλη”, την  τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καζακστάν, που βρίσκεται 690 χιλιόμετρα δυτικά της Αλμάτι. Η πόλη ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα ως καραβάν σαράι για τα καραβάνια στον Δρόμο του Μεταξιού. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα επισκεφθούμε το ιστορικό τμήμα της πόλης (Citadel), το Πάρκο της Ανεξαρτησίας, το Πάρκο Αμπάι, που φέρει το όνομα του ποιητή και στοχαστή του 19ου αιώνα Abai Kunanbayuly, ιδρυτή της σύγχρονης λογοτεχνίας της χώρας, το άγαλμα του οποίου βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του πάρκου κ.ά.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.   

Πρωινή αναχώρηση για το Τουρκιστάν (παλαιότερα γνωστό ως Τουρκεστάν), μια από τις παλαιότερες ιστορικές πόλεις της Κεντρικής Ασίας, που βρίσκεται κοντά στον ποταμό Σιρ Ντάρια (αρχαίος Ιαξάρτης). Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την αρχαία πόλη Οτράρ (Otrar), ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο της Κεντρικής Ασίας, κόμβος για τα καραβάνια στον Δρόμο του Μεταξιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μαυσωλείο του θρησκευτικού μυστικιστή και ιεροκήρυκα Αριστάν Μπαμπ (Arystan-Bab), δασκάλου και πνευματικού μέντορα του Χότζα Αχμέντ Γιασσάουι (Khoja Ahmed Yasawi, 11ος αιώνας). Άφιξη και ξενάγηση στο Τουρκιστάν κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Τζαμί Hilvet, που συνδέεται με το όνομα του σούφι ποιητή, δασκάλου και πνευματικού μέντορα Χότζα Αχμέντ Γιασσάουι, το μαυσωλείο του Χότζα Αχμέντ Γιασσάουι – ένα εκπληκτικό συγκρότημα παλατιών και ναών, ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής, ένα εξαιρετικό μνημείο μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO – το σύγχρονης ανατολικής αρχιτεκτονικής συγκρότημα “Caravanserai” κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.   

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αστάνα, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν και πρωτεύουσα του κράτους από το 1997. Η πόλη βρίσκεται στο βορειο-κεντρικό τμήμα της χώρας. Ιδρύθηκε το 1830 με την ονομασία Ακμόλι και έκτοτε άλλαξε πολλά ονόματα: το 1832 μετονομάστηκε σε Ακμόλινσκ, το 1961 σε Τσελίνογκραντ, το 1992 σε Ακμόλα, στις 6 Μαΐου 1998 σε Αστάνα, που σημαίνει “η πρωτεύουσα” (το 1997 αντικατέστησε ως πρωτεύουσα την Αλμάτι), στις 19 Μαρτίου 2019 σε Νουρσουλτάν προς τιμήν του πρώτου προέδρου του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ (Nursultan Nazarbayev) και στις 17 Σεπτεμβρίου 2022 το όνομα της πόλης επανήλθε στο Αστάνα. Η νέα αυτή πόλη ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1994 στην απέναντι όχθη του ποταμού Ισίμ όντας σχεδιασμένη εκ του μηδενός, όπως η Μπραζίλια της Βραζιλίας, η Καμπέρα της Αυστραλίας και η Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Μια εντυπωσιακή, εκκεντρική και αποκρυφιστική, για πολλούς, μητρόπολη. Ένα φουτουριστικό όραμα στη μέση της απέραντης στέπας που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής Ασίας, σχεδιασμένο από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους αρχιτέκτονες. Στην Αστάνα βρίσκονται η Βουλή, το Ανώτατο Δικαστήριο, η προεδρική κατοικία και πολλές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί.

Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για μία διαδρομή περίπου 40 χιλιομέτρων, με προορισμό το μνημειακό συγκρότημα Αλζίρ (ALZhIR, Στρατόπεδο Των Συζύγων των Προδοτών της Πατρίδας), ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης για τις συζύγους εκείνων που κατηγορήθηκαν για “προδοσία” της χώρας. Το Γκουλάγκ Αλζίρ, το κολαστήριο της “οικογενειακής ευθύνης”  κτίστηκε το 1938 στο μέσον της τεράστιας καζακικής στέπας και σταμάτησε να λειτουργεί το 1953, τη χρονιά που πέθανε ο Στάλιν. Επί 15 χρόνια μεταφέρθηκαν εδώ από διάφορες περιοχές της ΕΣΣΔ περίπου 20.000 γυναίκες. Το 2007 δημιουργήθηκε εντός του πρώην στρατοπέδου Αλζίρ το Μουσείο και το Μνημείο των Θυμάτων Πολιτικής Καταστολής και Ολοκληρωτισμού για να τιμήσει τα θύματα του σταλινικού καθεστώτος. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για την Αστάνα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα γνωρίσουμε το νέο αλλά και το παλιό τμήμα της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε το μνημείο Αστάνα Μπαϊτερέκ (Astana Bayterek), ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα του Καζακστάν, εξ ίσου εντυπωσιακό μέρα και νύχτα. Η ιδέα της δημιουργίας του μνημείου ανήκει στον Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ. Ο πύργος αντιπροσωπεύει το δέντρο της ζωής, στην κορυφή του οποίου ζει το πουλί της ευτυχίας, το Μπαϊτερέκ συμβολίζει το κράτος με τις ιστορικές του ρίζες και τις φιλοδοξίες για τη μελλοντική ευημερία.

Η χρυσή μπάλα στην κορυφή του είναι ένα αυγό που συμβολίζει την αρχή της ζωής. Το ύψος του παρατηρητηρίου είναι στα 97 μέτρα, συμβολίζοντας το 1997, έτος ανακήρυξης της Αστάνα ως πρωτεύουσας του Καζακστάν.

Επίσης, θα επισκεφθούμε το Εθνικό μουσείο του Καζακστάν, το μεγαλύτερο της χώρας.

Συνεχίζουμε με το EXPO-2017/Nur Alem Pavilion, το κεντρικό στοιχείο του Εκθεσιακού Συγκροτήματος και του Μουσείου Μελλοντικής Ενέργειας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σφαιρικά κτίρια στον κόσμο με διάμετρο 80 μέτρα και ύψος 100 μέτρα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Νέο Τζαμί, το μεγαλύτερο της Κεντρικής Ασίας, καθώς και την αγορά.

Δείπνο και αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

9η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Ταξιδέψτε με το

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Δύο εσωτερικές πτήσεις: Αλμάτι-Σιμκέντ και Τουρκιστάν-Αστάνα
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*
  • Ημιδιατροφή
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός έμπειρος ξεναγός
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ταξιδιωτική ασφάλεια έως 75 ετών: 880 €
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ. 

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

Αλμάτι: Double Tree By Hilton 5* 

Σιμκέντ: Kainar ή Ramada Hotel 5* 

Τουρκιστάν: Karavansaray Hotel 5*

Αστάνα: Sheraton Astana 5*

20/03

10/04

TK1846

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

21:45 – 23:15

21/03

11/04

TK  352

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΛΜΑΤΙ

 01:20 – 09:45

28/03

18/04

TK  355

ΑΣΤΑΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

03:20 – 06:00

TK 1843

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:40 – 09:05

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:  20/03, 10/04                                                  ~       9 μέρες

   Τιμή κατ’ άτομο

 

Δίκλινο

3ο άτομο

έως 12 ετών

Μονόκλινο

Αναχώρηση

20/03

1.790 €

1.610 €

2.190

Αναχώρηση

 10/04  

1.590

1.410

1.990 €

Έως 12 άτοκες δόσεις

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών