+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 17:30

Διαθέσιμοι καθημερινά

Στη μαγεία της Αιγύπτου με κρουαζιέρα στον Νείλο, 8 ή 9 ημέρες (εξασφαλισμένη αναχώρηση: 18 Αυγούστου) από 1.150€

logo-heart-light

08 ημέρες / 07 νύχτες

Κάϊρο – Επίσκεψη στις Πυραμίδες – Επίσκεψη στο Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού - Γεύμα στο πασίγνωστο πλωτό εστιατόριο “Le Pacha 1901”- Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια- Κρουαζιέρα στον Νείλο με 5* ποταμόπλοιο

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 18/08/2023

Ταξιδέψτε στην Αίγυπτο. Την χώρα του Νείλου. Δείτε στο Κάιρο τις Πυραμίδες τις Γκίζας και την επιβλητική Σφίγγα. Επισκεφτείτε την αγορά του Χαν ελ Χαλίλ γνωστή μας ως αγορά του Αλ Χαλίλι. Ταξιδέψτε στην Αλεξάνδρεια  και  ετοιμαστείτε για μια 8-ήμερη περιπετεια στον Νείλο, πλέοντας δίπλα σε μαγικά

αξιοθέατα όπως το φαντασμαγορικό Λούξορ, την Κοιλάδα των Βασιλέων, το Έντφου και το Ασσουάν. Ταξίδι στην Αίγυπτο με την εγγύηση ποιότητας του Love Your Holidays. 

logo-heart

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Ταξιδίου

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου και η απευθείας πτήση μας για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάϊρο. Υποδοχή από τον αντιπρόσωπό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση.

Απολαμβάνουμε το πρωινό μας και ξεκινάμε για την ολοήμερη ξενάγηση στο Κάϊρο την πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από το περίφημο Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε σημαντικά ιστορικά κομμάτια που ανακαλύφθηκαν κυριολεκτικά πριν από χιλιάδες χρόνια, που χρονολογούνται από το 3.000 π.Χ. – υπάρχουν περίπου 1.200 αντικείμενα στο Μουσείο, συμπεριλαμβανομένης της χρυσής μάσκας 11 κιλών του Τουταγχαμών.

Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, για να θαυμάσουμε την όμορφη αρχιτεκτονική και να εκτιμήσουμε όλη τη δουλειά που πραγματικά έγινε για να γίνει αυτό το θαύμα καθώς και τη Σφίγγα. Στάση στα εργαστήρια παπύρου και αρωμάτων και γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ.

Γεύμα στο πλωτό εστιατόριο “Le Pacha 1901”.

Ο έμπειρος ξεναγός μας θα μας δώσει μια πλήρη περιγραφή της ιστορίας και της πολιτιστικής σημασίας των μνημείων που θα δείτε και θα πάρετε μία γεύση του πώς ήταν η ζωή στην Αρχαία Αίγυπτο.

 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. 

Διανυκτέρευση.

Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, αναχωρούμε για την ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Θα δούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνιστική παροικία και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής Καβάφης και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ. *Το σπίτι/μουσείο του Καβάφη στην Αλεξάνδρεια είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης έως τέλη Ιανουαρίου 2023.

Στη συνέχεια απολαμβάνουμε το γεύμα μας σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Καταλήγουμε για μια επίσκεψη και εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Το απόγευμα επιστροφή στο Κάϊρο και στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση.

Το πρωί μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Καίρου, όπου με μία σύντομη πτήση θα φτάσουμε στο Λούξορ.

Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες.

Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο του Καρνάκ, έναν τεράστιο υπαίθριο μουσείο – το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μετά από τις πυραμίδες της Γκίζας- που αποτελεί τον μεγαλύτερο χώρο λατρείας της αρχαιότητας στον κόσμο καθώς και το Luxor Temple, γνωστό ως το Southern Shrine. Ο ναός του Λούξορ είναι μοναδικός στο ότι είναι ένας από τους λίγους ναούς που δεν χτίστηκαν για χάρη ενός

 

Θεού ή για οποιονδήποτε κατάλληλο θεϊκό λόγο – στην πραγματικότητα, χτίστηκε για να γιορτάσει την αναζωογόνηση της βασιλείας. Ορισμένοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι πολλοί από τους Βασιλείς της Αιγύπτου στέφθηκαν εδώ!

 

Οι Φαραώ ως θεατές ακούν μια υπέροχη και ποιητική περιγραφή των καλλιτεχνικών θησαυρών και της μεγάλης κληρονομιάς που περικλείει ο ναός του Καρνάκ.

Γεύμα και δείπνο στο ποταμόπλοιο.

Ξεκινάμε την επίσκεψή μας στη δυτική όχθη στο Λούξορ. Θα επισκεφθούμε τη διάσημη Κοιλάδα των Βασιλέων και στην συνέχεια τον αξιόλογο Ναό της Βασίλισσας Χατσεψούτ. Θα θαυμάσουμε επίσης τους Κολοσσούς του Μέμνονα – εκπληκτικά πέτρινα αγάλματα που φύλαγαν τις πύλες της αρχαίας αιγυπτιακής πόλης Θήβας.

Συνεχίζουμε την πλεύση μας με προορισμό το Έντφου μέσω Έσνα.

Γεύμα και δείπνο στο ποταμόπλοιο. Διανυκτέρευση εν πλω σε μία μοναδική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το ναό του Εντφού για να θαυμάσουμε τον καλύτερα διατηρημένο ναό της Αιγύπτου, τον ναό του Ώρος όπου οι Έλληνες τον ταύτιζαν με τον Απόλλωνα. Το Έντφου οι αρχαίοι Έλληνες το αποκαλούσαν Απολλινόπολις η μεγάλη, εξού και το όνομά της.

Το μεσημέρι γεύμα και χρόνος για ξεκούραση.

Συνεχίζουμε κατά μήκος των καταπράσινων οχθών του Νείλου, με κατεύθυνση το Κομόμπο. Άφιξη και ξενάγηση στο ναό του θεού Κροκοδείλου, Σόμπεκ.

Για το βραδινό δείπνο μας, ετοιμαστείτε για το περίφημο Galabia party – ένα πάρτυ ντυμένοι με αιγυπτιακές στολές.

Μία ακόμη διανυκτέρευση στον Νείλο μας περιμένει.  

Πρωινό στο ποταμόπλοιο. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το κατάστημα του πλοίου όπου θα βρείτε φωτογραφίες από το χθεσινό υπέροχο πάρτυ. Σήμερα θα ανακαλύψουμε την συναρπαστική πόλη του Ασσουάν. Το όμορφο πράσινο τοπίο δένει αρμονικά με την ηρεμία του ποταμού Νείλου ο οποίος περνάει μέσα από την πόλη. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον ναό Φίλαι, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη θεά Ίσιδα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το φράγμα του Ασσουάν, που θεωρείτε ένα θαύμα μηχανικής και τον ημιτελή οβελίσκο. 

Απογευματινή χαλαρωτική βόλτα με φελούκες στον Νείλο.

Γεύμα & δείπνο στο ποταμόπλοιο.

Αποβίβαση από το ποταμόπλοιο και μεταφορά στο αεροδρόμιο, όπου με πτήση μέσω Καΐρου θα φθάσουμε στην Αθήνα. 

 

Προαιρετική εκδρομή στο Αμπού Σιμπέλ για το 8 ημέρες και 9 ημέρες πρόγραμμα

Για όσους επιθυμούν μπορούν να πραγματοποιήσουν ολοήμερη εκδρομή στο Αμπού Σιμπέλ.

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για την πόλη Αμπού Σιμπέλ, που βρίσκεται 290 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ασουάν. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς τόπους της Αιγύπτου και αποτελείται από δύο μεγαλοπρεπείς ναούς (τον μικρό και τον Μεγάλο Ναό) που χτίστηκαν από τον Ραμσή Β’ για να τιμήσει τη σύζυγό του Νεφερτάρι. Στην είσοδο του ναού έχουν χτιστεί τέσσερα αγάλματα, 20 μέτρων το καθένα, που αναπαριστούν όλα τον Ραμσή Β’ καθισμένο με τα βασιλικά διαδήματα και το διπλό στέμμα της Άνω και Κάτω Αιγύπτου, το περίφημο νέμες. Όλη η πρόσοψη, όπου βρίσκονται λαξευμένα τα αγάλματα έχει ύψος 30 μέτρα και πλάτος 35 μέτρα, ενώ στο εσωτερικό ο ναός φτάνει σε βάθος 60 μέτρων. Έχει χτιστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι ακτίνες του ήλιου να μπαίνουν στα άδυτα του ναού και να φωτίζουν τα πρόσωπα των αγαλμάτων μόνο δύο μέρες τον χρόνο. Η πρώτη είναι η 22α Οκτωβρίου και η δεύτερη η 22α Φεβρουαρίου. Αυτό το μοναδικό φαινόμενο θα παρατηρήσουμε σήμερα κι εμείς.

Ο έμπειρος ξεναγός μας θα μας εξηγήσει όλη την ιστορία και τις αναπαραστάσεις που βρίσκονται λαξευμένες πάνω στην πρόσοψη. 

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΕ 9 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΣΟΥΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΔΙΚΩΣ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 150€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ EGYPT AIR

18/08 MS 748 ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ       13:15 – 14:05

21/08 MS 062 ΚΑΙΡΟ – ΛΟΥΞΟΡ      06:15 – 07:15

25/08 MS 081 ΑΣΟΥΑΝ – ΚΑΙΡΟ      06:00 – 07:25

25/08 MS 747 ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ        09:10 – 12:15

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

RAMSES HILTON 5* ή GRAND NILE 5*

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 1.150€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 320€

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με απ’ ευθείας πτήση της Egypt Air
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* της επιλογής σας
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε πολυτελές ποταμόπλοιο 5* Deluxe
 • Γεύμα στο πασίγνωστο πλωτό εστιατόριο “Le Pacha 1901”
 • Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στην Αλεξάνδρεια
 • Έμπειρος Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια
 • Έμπειρος Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας
 • Πλήρης διατροφή στο εστιατόριο του ποταμόπλοιου κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμια του εξωτερικού
 • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Εισιτήρια εισόδου σε όλα τα μνημεία όπου είναι αναγκαία, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • 24ώρες τηλεφωνική εξυπηρέτηση
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ατομική ασφάλεια ταξιδιού, ιατροφαρμακευτική κάλυψη και για COVID 19
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων 360€
 • Φιλοδωρήματα υποχρεωτικά 5USD την ημέρα το άτομο και πληρώνονται επί τόπου στον αρχηγό σας
 • Βίζα Αιγύπτου 25€ εκδίδεται και πληρώνεται επί τόπου
 • Ποτά κατά τη διάρκεια γευμάτων – δείπνων
 • Προσωπικά έξοδα
 • Οτιδήποτε ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Κόστος για PCR TEST
 • Κόστος προαιρετικής εκδρομής στο Αμπού Σιμπέλ 100€ το άτομο

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβατήρια

Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε διαβατήριο νέου τύπου & με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία του ταξιδιού σας.

 

Βίζα

Για το ταξίδι στην Αίγυπτο είναι απαραίτητη η έκδοση βίζας. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας τουλάχιστον 15 μέρες πριν την αναχώρηση σας. Επιπλέον θα πρέπει να έχει μία κενή σελίδα το διαβατήριό σας.

 

Ισοτιμίες

Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες με την τρέχουσα ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου και σε περίπτωση αλλαγής ισοτιμίας θα υπάρχει και η σχετική επιβάρυνση 

Οι τιμές είναι υπολογισμένες σε συμμετοχή γκρουπ 15 ατόμων. Σε περίπτωση λιγότερων συμμετοχών η τελική τιμή θα διαφοροποιηθεί.

 

Υγειονομικές προφυλάξεις

Συνιστούμε να πίνετε εμφιαλωμένο νερό και επίσης να μη χρησιμοποιείτε παγάκια στα ποτά και αναψυκτικά σας και να μην καταναλώνετε και φρούτα και ωμά λαχανικά σαλάτας.

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών