H Μάλτα και το νησί Γκόζο

Οκτώβριος 2020 - Μάρτιος 2021 Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

Η Δημοκρατία της Μάλτας αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος εφτά νησιών, εκ των οποίων μόνο τα τρία μεγαλύτερα κατοικούνται - η Μάλτα, το Γκόζο και το Κομίνο. Βρίσκεται στην καρδιά της Μεσογείου, στα νότια της Σικελίας και είναι η μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο από πλευράς έκτασης, όσο και από πλευράς πληθυσμού. Με ιστορία μεγαλύτερη των 7.000 χρόνων, η Μάλτα έχει δεχτεί πολλές επιδρομές και κατακτήσεις και έχει επηρεαστεί από πολλές κουλτούρες. Υπήρξε επί αιώνες έδρα του τάγματος των Ιωαννιτών Ιπποτών και εν συνεχεία τμήμα της βρετανικής αυτοκρατορίας. Η φυσική της ομορφιά και οι μακρόχρονες παραδόσεις της, έχουν κάνει τη Μάλτα έναν ελκυστικό προορισμό. Στην ίσως πιο μικρή πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Βαλέτα (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO), θα περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της, θα θαυμάσετε τους μπαρόκ ναούς της και το Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου. Και φυσικά θα απολαύσετε την κουζίνα της, που φημίζεται για το φρέσκο ψάρι και για τις σούπες λαχανικών. Με τις υπέροχες παραλίες, τα ιστορικά της μνημεία και το αξιόλογο πολιτιστικό της ενδιαφέρον, η Μάλτα είναι μια αποκάλυψη στα μάτια του επισκέπτη της.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο και πτήση για τη Μάλτα. Άφιξη, μετάβαση στη Βαλέτα και πρώτη γνωριμία με τη μαλτέζικη πρωτεύουσα. Πόλη επιβλητική, χτισμένη από τους κορυφαίους μηχανικούς της εποχής για τους Ιωαννίτες Ιππότες το 1566, υπό την αιγίδα της UNESCO από το 1980. Στην πανοραμική μας ξενάγηση θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα του φημισμένου Grand harbour (από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια του κόσμου), τους ξενώνες των οκτώ εθνοτήτων που αποτελούσαν το τάγμα των Ιπποτών, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη και το Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων (δεν περιλαμβάνονται οι είσοδοι). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Συνέχεια της γνωριμίας μας με την πόλη και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη Βαλέτα. Διανυκτέρευση.

Πρωινή ξενάγηση στο κέντρο του νησιού. Θα επισκεφθούμε την παλιά πρωτεύουσα “ΜΕΔΙΝΑ” γνωστή ως “Η Σιωπηλή Πόλη” ή “Πόλη των Ευγενών”. Θα περιπλανηθούμε στα γοητευτικά μεσαιωνικά σοκάκια της ανάμεσα σε παλάτια και μοναστήρια στην πόλη που άλλαξε ελάχιστα τα τελευταία 1000 χρόνια. Τελευταία μας στάση στο εργαστήριο Φυσητού γυαλιού, για να παρακολουθήσουμε την διαδικασία κατασκευής του, (παραδοσιακή τεχνική από την εποχή των Φοινίκων). Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και ξενάγηση. Θα επισκεφθούμε την Μόστα όπου θα δούμε τον Ναό της κοιμήσεως Θεοτόκου με τον τρίτο μεγαλύτερο τρούλο στην Ευρώπη. Στη συνέχεια  θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ και επίσκεψη στις κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου. Οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει ένα εκτεταμένο σύστημα με υπόγειες στοές και τάφους που χρονολογούνται από τον 4ο ως τον 9ο αιώνα Μ.Χ. Οι κατακόμβες αποτελούν μέρος ενός μεγάλο νεκροταφείου και βρίσκονται μόλις έξω από τα τείχη της αρχαίας ελληνικής πόλης Μελίτης που τώρα καλύπτονται από τη  Μεντίνα και Ραμπάτ. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Ολοήμερη εκδρομή στο δεύτερο σε έκταση νησί της Μάλτας, Γκόζο. Μεταφορά στο βορειότερο λιμάνι του νησιού και επιβίβαση στο Ferry boat για το λιμάνι Mgarr. Θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα Βικτόρια με την Ακρόπολη και τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα δούμε «την σπηλιά της Καλυψώς» και τους μεγαλιθικούς ναούς Γκαντίγια προστατευμένοι από την Unesco (τα αρχαιότερα κτίσματα στον κόσμο από το 2500 π.Χ.). Θα τελειώσουμε με το γραφικό ψαροχώρι Σλέντι. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

Πρωινό ελεύθερο για ψώνια και περιπλάνηση στα σοκάκια του νησιού με τα πανέμορφα σπίτια τους, χτισμένα από πωρόλιθο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

 Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/10/2020 –

Αναχώρηση από Αθήνα  – Τιμή από 549€

 

Τύπος Δωματίου

Κόστος

Φόροι 

Double Room

549 €

210 €

Twin Room

549 €

210 €

Triple Room

549 €

210 €

Single Room

749 €

210 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/12/2020 –

 Αναχώρηση από Αθήνα  – Τιμή από 655€

Τύπος Δωματίου

Κόστος

Φόροι 

Double Room

655 €

210 €

Twin Room

655 €

210 €

Triple Room

655 €

210 €

Single Room

945 €

210 €

 

 

 

 

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/3/2021

 

Αναχώρηση από Αθήνα  – Τιμή από 549€

 

Τύπος Δωματίου

Κόστος

Φόροι 

Double Room

549 €

210 €

Twin Room

549 €

210 €

Triple Room

549 €

210 €

Single Room

769 €

210 €

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/3/2021

 

 Αναχώρηση από Αθήνα  – Τιμή από 549€

 

 

Τύπος Δωματίου

Κόστος

Φόροι 

Double Room

549 €

210 €

Twin Room

549 €

210 €

Triple Room

549 €

210 €

Single Room

769 €

210 €

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές
Ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, τότε που ζούσαν οι ιππότες με τα κάστρα και τις ρομαντικές ιστορίες. Θα ξεναγηθούμε από άκρη σε άκρη στην πιο μικρή ίσως πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη μαγική Βαλέτα (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO), με το Μεγάλο Λιμάνι, τους μπαρόκ ναούς και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Θα επισκεφθούμε την παλιά πρωτεύουσα Μεδίνα, γνωστή ως «Η Σιωπηλή Πόλη» και θα περιπλανηθούμε στα γοητευτικά μεσαιωνικά σοκάκια της ανάμεσα σε παλάτια και μοναστήρια που μένουν απαράλλαχτα τα τελευταία 1000 χρόνια. Θα κάνουμε μια στάση στο Εργαστήριο Φυσητού Γυαλιού, που ακολουθεί την παραδοσιακή τεχνική επεξεργασίας του γυαλιού από την εποχή των Φοινίκων! Θα ξεναγηθούμε στο απίστευτο σύμπλεγμα από κατακόμβες του Αγίου Παύλου, με τις υπόγειες στοές και τους τάφους που χρονολογούνται από τον 4ο ως τον 9ο αιώνα μ.Χ. Θα πάμε και στη Μόστα, για να δούμε τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τον τρίτο μεγαλύτερο τρούλο στην Ευρώπη! Αλλά θα πλεύσουμε και στο γειτονικό νησάκι Γκόζο όπου θα ξεναγηθούμε στην πρωτεύουσα Βικτόρια, στην περίφημη σπηλιά της Καλυψούς και στους μεγαλιθικούς ναούς Γκαντίγια (τα αρχαιότερα κτίσματα στον κόσμο από το 2500 π.Χ.). Τέλος θα πάρουμε και μία γεύση από το γραφικό ψαροχώρι Σλέντι για να ολοκληρώσουμε αυτό το μοναδικό ταξίδι-εμπειρία.

Θα μπορούσαμε να έχουμε μόνο ελληνόφωνο ξεναγό, χωρίς να στείλουμε Έλληνα αρχηγό –που θα βρίσκεται συνεχώς μαζί σας– να συνοδεύσει την αποστολή. Πρόκειται για μια επιλογή που κοστίζει, αλλά προσφέρει επιπλέον ξενάγηση, ασφάλεια, εξυπηρέτηση και απόλαυση του ταξιδιού σας. Επιπλέον, θα μπορούσαμε να είχαμε μόνο μία εκδρομή να περιλαμβάνεται… (και αυτή με άλλους τουρίστες ή με HOP ON OFF λεωφορείο, το οποίο σταματά για να παίρνει τουρίστες και η ξενάγηση ακούγεται από τα ακουστικά )Εμείς προτιμήσαμε το πρόγραμμά μας να είναι γεμάτο εκδρομές ιδιωτικές με τον αρχηγό μας.

Ξεχωριστό πρόγραμμα στη Μάλτα, που δεν την αντιμετωπίζει σαν ένα απλό city break. Η εκδρομή στις κατακόμβες του Αγίου Παύλου (τις σημαντικότερες στο νησί) αλλά και η εκδρομή στο νησί Γκόζο είναι από τα στοιχεία που το διαφοροποιούν.

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:
• Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines.
• Έλληνα αρχηγό-συνοδό και όχι τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό.
• Δεν υπάρχουν ελεύθερες ημέρες, αλλά ημέρες με εκδρομές και περιηγήσεις. Παρ’ όλα αυτά, έχει ελεύθερο χρόνο για να απολαύσετε και μόνοι σας ή με τη συνοδεία και την περιποίηση του αρχηγού μας.
• Εκδρομή με πλοίο στο νησί Γκόζο (εντός της τιμής).
• Πανοραμική ξενάγηση της πρωτεύουσας Βαλέτα.
• Επίσκεψη στην παλιά πρωτεύουσα Μεδίνα, με τα γοητευτικά μεσαιωνικά σοκάκια.
• Επίσκεψη σε εργαστήριο φυσητού γυαλιού.
• Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο 4* Golden Tulip Vivaldi.
• Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων με είσοδο στις κατακόμβες του Αγ. Παύλου.
• Επίσκεψη στη Μόστα, για να δούμε τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μάλτα με πτήσεις της Aegean.
 • 5 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4* Golden Tulip Vivaldi.
 • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Μάλτας.
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Είσοδος στις κατακόμβες του Αγ. Παύλου.
 • Εισιτήριο για το πλοίο για το νησί Γκόζο.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 • Φόροι αεροδρομίων και καυσίμων €210
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, eco tax 1 € το δωμάτιο την ημέρα στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι  σε αξιοθέατα , μουσεία κ.λ.π.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Κάνε Κράτηση

Share

H Μάλτα και το νησί Γκόζο | Οκτώβριος 2020 – Μάρτιος 2021

H Μάλτα και το νησί Γκόζο | Οκτώβριος 2020 – Μάρτιος 2021

Τιμή από 549€