+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 17:30

Διαθέσιμοι καθημερινά

Τα απόκρυφα μυστικά του Ομάν, 9 ημέρες από 1.790€

logo-heart-light

Αναχώρηση: 30 Οκτωβρίου 2023

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Μάσκατ, όπου θα φτάσουμε το πρωί της επόμενης ημέρας.

Άφιξη στη Μάσκατ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αφού ξεκουραστούμε, ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το μεγάλο τζαμί, ένα θαύμα αραβικής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε με μια βόλτα στις αγορές ψαρικών και λαχανικών της Μούτρα. Θα περπατήσουμε μαζί με τον ντόπιο πληθυσμό στα σουκ με τα μαγαζάκια χρυσαφικών, ασημικών, χαλιών, μπαχαρικών, για μια αυθεντική γεύση της απλής καθημερινής ζωής των κατοίκων του σουλτανάτου. Περνώντας την Cornice, την παραλιακή λεωφόρο της πόλης, φτάνουμε στο παραμυθένιο παλάτι Αλ Αλάμ του σουλτάνου του Ομάν, όπου θα σταματήσουμε για φωτογραφίες. Στη συνέχεια, θα δούμε τα πορτογαλικά φρούρια του 16ου αιώνα Τζαλάλι και Μιράνι και θα επισκεφτούμε το εθνολογικό μουσείο. Διανυκτέρευση.

Αναχωρούμε για μία εξερεύνηση της ενδοχώρας του Ομάν, με πρώτο μας σταθμό την ορεινή πόλη της Νίζουα, με το επιβλητικό της φρούριο, ένα από τα πιο γνωστά και όμορφα κάστρα του Ομάν. Η πόλη αποτελεί παραδοσιακό κέντρο χειροτεχνίας και κοσμηματοποιΐας.
Επόμενος σταθμός μας η υπέροχη Μπαχλά (ή Μπάχλα), πόλη που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η Μπαχλά περικλείεται ολόκληρη από εκτεταμένο οχυρό τείχος, μήκους περίπου 12 χιλιομέτρων, ενώ στο υψηλότερο σημείο της πόλης στέκει ένα από τα παλαιότερα κάστρα σε όλη την Αραβία (13ος αιώνας).
Πολύ κοντά στην πόλη, θα δούμε και το κάστρο του Τζαμπρίν (Jabreen), μια πελώρια τριώροφη οχυρωματική κατασκευή που ολοκληρώθηκε στα μέσα του 17ου αιώνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας Αλ Γιαρούμπα. Είναι ένα εξαιρετικό δείγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής, με περίτεχνες ξύλινες επιγραφές και ζωγραφικές παραστάσεις.
Με το τέλος της περιήγησής μας επιστρέφουμε στη Μάσκατ και διανυκτερεύουμε.

Σήμερα θα μεταβούμε οδικώς στο Αλ Ουασίλ, ένα από τα χωριά της περιοχής Μπιντίγια, στις ερήμους του Ομάν με τους χρυσούς αμμόλοφους. Εδώ θα επιβιβαστούμε σε 4×4 Land Cruiser για να απολαύσουμε μία συναρπαστική διαδρομή στους αμμόλοφους, φτάνοντας μέχρι την κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ, αλλά και μπάνιο στους κρατήρες με τα σμαραγδένια νερά (οι γυναίκες ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν μπάνιο θα πρέπει να φορούν t-shirt και σορτς, όχι μαγιό). Η διανυκτέρευσή μας σήμερα θα γίνει «κάτω από τα αστέρια», στην έρημο της Μπάνι Χαλίντ: ήδη από την αρχή του ταξιδιού μας θα ζήσουμε μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες του προγράμματος, με την διανυκτέρευσή μας «κάτω από τ’ αστέρια». Τακτοποίηση, λοιπόν, σε ειδικά camp (με δωμάτια) και διανυκτέρευση κάτω από τον έναστρο ουρανό της ερήμου του Ομάν.

Αναχωρούμε με τελικό μας προορισμό τη Μάσκατ, ακολουθώντας όμως σήμερα διαφορετική διαδρομή. Κινούμαστε προς τα νοτιοανατολικά του Ομάν, διασχίζοντας την κοιλάδα Ουάντι Τίβι, κατά τόπους περνώντας ανάμεσα από ελαιώνες και οπωροφόρα δέντρα, και από το μικρό, ορεινό χωριό Μιμπάμ. Φτάνουμε στο Μπιμάχ, έναν κρατήρα γεμάτο με νερό σε έντονο, σμαραγδί χρώμα, τα λεγόμενα «sinkholes» που συναντώνται διάσπαρτα σ’ αυτό το κομμάτι της αραβικής χερσονήσου.

Θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε το μπάνιο μας στα νερά του, μία ακόμα συναρπαστική εμπειρία που μας επιφυλάσσει η διαδρομή μας. Συνεχίζουμε μέσω της στενής παράκτιας διαδρομής με κατεύθυνση προς τη Μάσκατ, περνάμε από την Κοιλάδα Αλ Αρμπεϊέν και περνώντας από χωριά με ολόλευκα σπιτάκια φτάνουμε στο λιμάνι του Κουριγιάτ, πόλη ιδιαίτερα συμπαθητική, που θα είναι ο τελευταίος μας σταθμός πριν από την επιστροφή μας στη Μάσκατ. Διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα.

 
  

 

Ευκαιρία σήμερα να επισκεφθούμε τη μαγική περιοχή της Αλ Χάμρα, με ιστορία περίπου 400 χρόνων: μερικά μάλιστα από τα παλαιότερα κτίσματα (κυρίως κατοικίες) του Ομάν χτίστηκαν και διατηρούνται ακόμα στην Αλ Χάμρα. Πολλές από αυτές τις κατοικίες έχουν τρεις, τέσσερις και πέντε ορόφους, με την οροφή να αποτελείται συνήθως από φύλλα φοινικιάς!

Επόμενος σταθμός μας είναι η οροσειρά Σαμς, το Βουνό του Ήλιου, όπως λέγεται στα αραβικά, το υψηλότερο βουνό στο Ομάν. Εδώ θα δούμε το φαράγγι Τζέμπελ Χαμς, το λεγόμενο και «Γκραν Κάνυον της Αραβίας», ένα τοπίο σκληρό, αυστηρό, όσο και επιβλητικό, μία ανέλπιστη έκφραση της απεραντοσύνης στην αραβική χερσόνησο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Μάσκατ για διανυκτέρευση.

Μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για τη Σαλάλα (ή Σαλαλά), στην ανεξερεύνητη νοτιοδυτική πλευρά του Ομάν. Άφιξη και αναχώρηση για να απολαύσουμε τη μοναδική εμπειρία ενός σαφάρι στην έρημο Rub Al Khali. Η έρημος έχει έκταση περίπου 1.000 χιλιόμετρα μήκος και 500 χιλιόμετρα πλάτος. Καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος όλης της Αραβικής Χερσονήσου με αμμόλοφους ύψους έως και 250 μέτρων. Η άμμος έχει χαρακτηριστικό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα.

Εδώ λοιπόν θα απολαύσουμε το σαφάρι μας με οχήματα 4×4, φθάνοντας στο σημείο που πιστεύεται ότι βρίσκεται η Χαμένη πόλη Ούμπαρ. Σύμφωνα με το Κοράνι, ο βασιλιάς της Ουμπάρ, ο Σαντάντ (Saddad), είχε παραβιάσει τις προειδοποιήσεις του προφήτη Χαντ (Hud) και του Αλλάχ, ο οποίος προκάλεσε αμμοθύελλα, με αποτέλεσμα η πόλη και ολόκληρη η περιοχή να

«θαφτεί» μέσα στην άμμο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχωρούμε για την περιήγησή μας Χωριό Τάκα, όπου θα επισκεφθούμε το κάστρο του. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και φθάνουμε στα ερείπια της Σαμχαράμ (Khor Rori), όπου σύμφωνα με τους θρύλους, βρισκόταν το παλάτι της βασίλισσας του Σαβά. Ο τόπος αυτός αποτελούσε επίσης το βασικό λιμάνι διακίνησης λιβανιού. Επόμενος σταθμός μας η παλιά πόλη Μιρμπάτ, το κέντρο διακίνησης των σκλάβων και των αραβικών αλόγων. Εκεί θα επισκεφθούμε το ομώνυμο κάστρο της πόλης και τα παλιά σπίτια των εμπόρων με αρχιτεκτονική παρόμοια με την αντίστοιχη της Υεμένης. Επιστροφή στη Σαλάλα και αλλάζουμε πορεία, κατευθυνόμενοι προς το δυτικό τμήμα, προς τα βουνά Κάρα, προκειμένου να επισκεφθούμε μια βιβλική τοποθεσία, το Nabi Ayoub, όπου λέγεται ότι βρίσκεται ο τάφος του προφήτη Ιώβ. Από το σημείο αυτό θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πεδιάδας Al Garbib. Τελευταίος μας σταθμός η παραλία Μουγκσαΐλ με τα απόκρημνα βράχια να κατεβαίνουν ως την ακτή, δημιουργώντας μια πανέμορφη εικόνα. Επιστροφή στη Σαλάλα και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς την πρωτεύουσα Μάσκατ.

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας και άφιξη αυθημερόν.

Ταξιδέψτε στο Ομάν με το

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4*, 4* και 5*. Στην Κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ διαμονή σε camp με δωμάτια στην έρημο.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
 • Είσοδος στα κάστρα Νίζουα, Τζαμπρίν και Μπαχλά.
 • Είσοδος στο Μεγάλο Τζαμί στη Μάσκατ.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός και τοπικοί ξεναγοί.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά
 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
 • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 710€
 • Είσοδοι σε μουσεία.

 

Βίζα στο Ομάν περίπου 65 € (η βίζα εκδίδεται και πληρώνεται στην Ελλάδα. Για την έκδοσή της, παρακαλώ όπως προσκομίσετε: 1) Διαβατήριο και έγχρωμη –καθαρή- φωτοτυπία του διαβατηρίου, 2) Έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία διαστάσεων 4×6 cm, 3) ΠΡΟΣΟΧΗ: Το διαβατήριο θα πρέπει να ΜΗ ΦΕΡΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΙΣΡΑΗΛ.

Επίσης, για την έκδοση της βίζας για το Ομάν απαιτούνται πλέον και τα εξής στοιχεία, σύμφωνα με το Σύστημα της Βασιλικής Αστυνομίας του Ομάν:

 • Οικογενειακή κατάσταση
 • Επάγγελμα
 • Όνομα και επίθετο μητέρας

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από Þ Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

 
 

EK 210

30/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

17:05

23:40

 

EK 866

31/10/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΜΑΣΚΑΤ

02:30

03:45

 

EK 867

07/11/2023

ΜΑΣΚΑΤ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

04:55

06:10

 

EK 209

07/11/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25

 

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

 

Από Αθήνα

 

Από Θεσσαλονίκη

 

Από Λάρνακα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 30.10 – 9 ΗΜΕΡΕΣ

1.790 €

2.010 €

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

2.750 €

με τους φόρους

Επιβάρυνση μονόκλινου: + 790 €

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών