+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 17:30

Διαθέσιμοι καθημερινά

Πανόραμα Ιορδανίας – Βεδουΐνικες βραδιές, 7 ημέρες | Εξασφαλισμένες αναχωρήσεις: 20/05, 13/06, από 610€

logo-heart-light

Ιορδανία:

Αμμάν – Γέρασα – Κάστρο Αζλούν – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Βηθανία - Πέτρα – Αλ Μπέϊντα – Ουάντι Ραμ – Νεκρά θάλασσα

7 Ημέρες / 6 νύχτες

Εξασφαλισμένες αναχωρήσεις: 20/05, 13/06

Ταξιδεύουμε στην Ιορδανία και μένουμε μια νύχτα στη Ουάντι Ραμ ως Βεδουίνοι. Επισκεφτόμαστε στο Αμμάν, μια μεγαλούπολη της Μέσης Ανατολής με έντονα τα σημάδια της ιστορίας της που φτάνει μέχρι και τα βιβλικά χρόνια. Ταξιδεύουμε στη Γέρασα (Jerash) γνωστή ως Αντιόχεια. Πηγαίνουμε στη Μάνταμπα, το σημαντικότερο χριστιανικό κέντρο της Ιορδανίας με τον ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στην μαγευτική Πέτρα, την αρχαία μητρόπολη των Ναβαταίων, χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO καθώς και ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου. Επισκεπτόμαστε την Άκαμπα και τη Νεκρά Θάλασσα. Σκεπασμένη από τη σκόνη της ερήμου αλλά και του χρόνου η Ιορδανία επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες της. Εμείς θα επικεντρωθούμε στα βασικότερα μνημεία και στους πιο “γοητευτικούς’” προορισμούς. Μην ξεχνάμε πως μία επίσκεψη στην Ιορδανία ισοδυναμεί με ένα ταξίδι στον χρόνο.

logo-heart
iordania petra
taksidi stin iordania
taksidi stin iordania me to love your holidays

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Ταξιδίου

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου και η απευθείας πτήση μας για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν.

Άφιξη στο Αμμάν, μια μεγαλούπολη της Μέσης Ανατολής με έντονα τα σημάδια της ιστορίας της που φτάνει μέχρι και τα βιβλικά χρόνια. Μία πόλη που σφύζει από ζωή, γεμάτη χρώματα, ήχους και αντιθέσεις. Θα την αγαπήσετε για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Ήταν μία από τις δέκα πόλεις της περιοχής που συναποτελούσαν τη γνωστή Δεκάπολη.

Υποδοχή από τον αντιπρόσωπό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με ξενάγηση στη Γέρασα (Jerash). Η αρχική της ελληνιστική ονομασία ήταν Αντιόχεια επί Χρυσορρόα, κι αυτό το «Χρυσορρόα» έγινε με τον καιρό από τους ντόπιους Garshu, το οποίο οι Ρωμαίοι έκαναν Gerasa (Γέρασα), εξ ου το όνομα της σύγχρονης πόλης Ζεράς (Jerash). Η πόλη που ανακαλύφθηκε το 1806 θαμμένη κάτω από την άμμο και αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα αρχαίας επαρχιακής πόλης στη Μέση Ανατολή. Εδώ σώζονται τόσο πολλά μνημεία και σε πολύ κατάσταση που δικαίως την αποκαλούν “Πομπηία της Ανατολής”.

Ο εκτεταμένος αρχαιολογικός της χώρος προσφέρει μια απολαυστική βόλτα ανάμεσα σε περικαλλή μνημεία μιας κάποτε πλούσιας πόλης. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο και θα θαυμάσουμε τα δύο της μεγάλα θέατρα, τους ναούς της Αρτέμιδος και του Δία, την Αψίδα του Ανδριανού, την Οβάλ Πλατεία, το Νυμφαίο και την υπέροχη οδό με την κιονοστοιχία.

Επιστροφή στο Αμμάν όπου θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του ξεκινώντας από την κορυφή του λόφου όπου δεσπόζει η Ακρόπολη. Επίσης θα δούμε θραύσματα από το κολοσσιαίο άγαλμα ύψους 10 μ. του Ηρακλή, τις Βυζαντινές εκκλησίες και το ανάκτορο των Ομεϊγιαδών. Η πανοραμική θέα του ιστορικού κέντρου του Αμμάν θα μας συναρπάσει. Κατηφορίζοντας προς την πόλη θα δούμε το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο (χωρητικότητας 6.000 θεατών), το μικρό μουσείο και θα εξωτερικά θα θαυμάσουμε το τζαμί του Βασιλιά Αμπτουλάχ. Περπατήστε στο ιστορικό κέντρο και “χαθείτε” στα παζάρια της πόλης.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κάστρο Αζλούν, χτισμένο το 12ο αιώνα από τους Αγγιουβίδες της δυναστείας του Σαλαντίν.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

Αναχωρούμε πρωί για τη Μάνταμπα, το σημαντικότερο χριστιανικό κέντρο της Ιορδανίας με τον ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου με το υπέροχο ψηφιδωτό δάπεδο. Εδώ σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που κατασκευάστηκε το 560 μ.Χ.

Σε αυτόν αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου, με όλα τα τοπωνύμια γραμμένα στα ελληνικά. Η πόλη επίσης είναι γνωστή μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών.

Επόμενος σταθμός μας το Όρος Νέμπο, το μέρος όπου στάθηκε ο Μωυσής και αντίκρυσε την Γη της Επαγγελίας πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Θα επισκεφτούμε τη Φραγκισκανική εκκλησία όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή.

Θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την καταπληκτική θέα προς την Κοιλάδα του Ιορδάνη, τις πολύπαθες πόλεις της Παλαιστίνης, τον ποταμό Ιορδάνη και τη Νεκρά Θάλασσα.

Συνεχίζουμε για την Βηθανία, πόλη συνδεδεμένη άριστα με την ζωή του Ιησού και του Ιορδάνη του Βαπτιστή, καθώς έχει αποδειχτεί πλέον ότι εκεί βαπτίστηκε ο Ιησούς.

Το απόγευμα άφιξη στην Πέτρα και στο ξενοδοχείο μας.  

Διανυκτέρευση.

Δεν γίνεται να ταξιδέψεις στην Ιορδανία και να μην επισκεφθείς την Πέτρα, την αρχαία μητρόπολη των Ναβαταίων (από τον 6ο αιώνα π.Χ.) και στην συνέχεια των Ρωμαίων (2ο αιώνα μ.Χ.) στην άκρη της αραβικής ερήμου. Μετά από έναν σεισμό τον 6ο αιώνα μ.Χ. η πόλη “χάθηκε” και ανακαλύφθηκε το 1812 από έναν Ευρωπαίο μελετητή του Ισλάμ όταν βεδουίνοι της περιοχής, οδηγώντας τον στον «τάφο του Χαρούν» τον πέρασαν μέσα από το φαράγγι.

Η Πέτρα είναι μία αρχαία πόλη η οποία συγκλονίζει κάθε επισκέπτη με την ομορφιά της. 

Χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO καθώς και ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου, παρουσιάζει έντονα τα σημάδια της ελληνιστικής περιόδου και όπως φαίνεται και από το όνομα, είχε δεχτεί την παρουσία των Ελλήνων, και αργότερα και των Ρωμαίων.

Διασχίζοντας το φαράγγι ΣΙΚ ενός χιλιομέτρου περίπου, 5 μέτρα πλάτος και 200 μέτρα ύψος, θα φτάσουμε στο πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο που είναι το Θησαυροφυλάκιο, λαξευμένο πάνω στον βράχο και ύψος 40 μέτρα. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη του Ρωμαϊκού θεάτρου, των λουτρών, τον Βασιλικό τάφο και τον εμπορικό δρόμο.

Συνεχίζουμε στην πόλη την Μπέϊντα, γνωστή και ως «Μικρή Πέτρα» αποτελεί προάστιο της Πέτρας και θα δούμε εντυπωσιακά κτήρια, κανάλια νερού, δεξαμενές, τάφους. 

Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και οδικώς θα φτάσουμε στο Ουάντι Ραμ. Θα διανυκτερεύσουμε σε παραδοσιακό καταυλισμό Βεδουίνων, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές – τέντες.

Παραδοσιακό δείπνο κάτω από το φως των αστεριών!

Διανυκτέρευση.

Ουάντι Ραμ ή αλλιώς Κοιλάδα του Φεγγαριού, η έρημος της Ιορδανίας και του Λόρενς της Αραβίας! Κόκκινη άμμος, υπέροχα βουνά, εντυπωσιακές φυσικές αψίδες και προϊστορικές τοιχογραφίες, είναι μερικά τοπία που συνθέτουν το παζλ για μία μοναδική εμπειρία που θα ζήσουμε σήμερα που αυτό και μόνο του, αξίζει το ταξίδι.  Εκεί που τα έργα της φύσης μπορεί να είναι ακόμη και περίτεχνα γλυπτά επάνω σε βουνά ολόκληρα.

Επιβιβαζόμαστε σε ειδικά διαμορφωμένα οχήματα Jeep 4×4 και θα πραγματοποιήσουμε βόλτα ανάμεσα στους αμμόλοφους, καταλήγοντας σε ειδικές διαμορφωμένες τέντες όπου θα απολαύσουμε το τσάι μας.

Αναχώρηση για την Άκαμπα, την παραθαλάσσια πόλη νότια της Ιορδανίας καθώς αποτελεί και το μοναδικό  λιμάνι της Ιορδανίας πάνω στην Ερυθρά Θάλασσα. Στην ελληνιστική περίοδο ονομαζόταν Βερενίκη και κατά την ρωμαϊκή, Άιλα και Αελάνα.  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Νεκρά Θάλασσα. Μπορεί να ονομάζεται θάλασσα αλλά ουσιαστικά είναι λίμνη και μάλιστα από τις μεγαλύτερες και με αλμυρό νερό.  Έχει μήκος 77 χιλιόμετρα και βρίσκεται στα σύνορα της Ιορδανίας με το Ισραήλ. Η κατά 8 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλάτι – ακόμα και από τους Ωκεανούς- συμβάλει στο να μην μπορεί να ζήσει κανένας ζωντανός οργανισμός μέσα σε αυτήν, γι’ αυτό και το όνομα της. Το γεγονός αυτό δίνει την μοναδική εμπειρία να κολυμπήσεις και να σε κρατάει στην επιφάνεια της λίμνης χωρίς φυσικά ιδιαίτερη προσπάθεια, αλλά και οι ιαματικές ιδιότητες που προσφέρει το νερό.

Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο μας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν όπου και η απευθείας  πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα γεμάτοι όμορφες εικόνες στις αποσκευές μας.

Ταξιδέψτε στην Ιορδανία με το

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με απ’ ευθείας πτήση της Royal Jordanian
 • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5*
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμια του εξωτερικού
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός συνοδός από την Ελλάδα
 • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Μεταφορά με άλογα στην Πέτρα
 • Δίωρη βόλτα με ειδικά διαμορφωμένα Jeep 4x4 στο Ουάντι Ραμ  
 • Εισιτήρια εισόδου σε όλα τα μνημεία όπου είναι αναγκαία, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου καθημερινά
 • 24ώρες τηλεφωνική εξυπηρέτηση
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ατομική ασφάλεια ταξιδιού, ιατροφαρμακευτική κάλυψη και για COVID 19
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, Βίζα Ιορδανίας 420€
 • Φιλοδωρήματα 20€ το άτομο πληρωτέα στον αρχηγό σας (υποχρεωτικά)
 • Οτιδήποτε ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Ποτά κατά τη διάρκεια γευμάτων – δείπνων
 • Προσωπικά έξοδα
 • Κόστος για PCR TEST

Πτήσεις με ROYAL JORDANIAN

RJ 132 Αθήνα – Αμμάν 12:35 – 14:40

RJ 131 Αμμάν – Αθήνα 09:25 – 11:50

 

Εξασφαλισμένες αναχωρήσεις: 20/05 & 13/06

*EARLY BOOKING

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 610€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 290€

 

*Για όποιον επιθυμεί μπορούμε να εξασφαλίσουμε διαμονή (κατόπιν διαθεσιμότητας) στην έρημο Ουάντι Ραμ σε θολωτή σκηνή τύπου Martian για απεριόριστη θέα προς τον έναστρο ουρανό με επιπλέον κόστος 50€ το άτομο. Ζητήστε μας πληροφορίες. 

Οι ανωτέρω περιέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης και ισχύουν για κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως και ένα μήνα πριν την αναχώρηση.

Διαβατήρια

Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε διαβατήριο νέου τύπου & με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία του ταξιδιού σας.

 

Βίζα

Για το ταξίδι στην Ιορδανία είναι απαραίτητη η έκδοση βίζας. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας τουλάχιστον 15 μέρες πριν την αναχώρηση σας. Επιπλέον θα πρέπει να έχει μία κενή σελίδα το διαβατήριό σας.

 

Ισοτιμίες

Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες με την τρέχουσα ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου και σε περίπτωση αλλαγής ισοτιμίας θα υπάρχει και η σχετική επιβάρυνση 

Οι τιμές είναι υπολογισμένες βάση συμμετοχής γκρουπ 15 ατόμων. Σε περίπτωση λιγότερων συμμετοχών η τελική τιμή θα διαφοροποιηθεί.

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών