+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 17:30

Διαθέσιμοι καθημερινά

Εξερευνητική αποστολή στην Ουγκάντα, 11 ημέρες (αναχώρηση: 19/12) από 3.990€

logo-heart-light

Αναχώρηση: 19 Δεκεμβρίου 2023

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Εντέμπε της Ουγκάντα.

Άφιξη νωρίς το πρωί και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στις όχθες της λίμνης Βικτώρια, της μεγαλύτερης τροπικής λίμνης της γης!

Παραλαβή δωματίων και χρόνος ξεκούρασης από τη νυχτερινή πτήση. Το απόγευμα θα εξερευνήσουμε τον υδροβιότοπο Μαμπάμπα, πλέοντας με ειδικά ξύλινα κανό στα κανάλια του για να απολαύσουμε μία τεράστια ποικιλία από σπάνια πουλιά.

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε με οχήματα 4Χ4 για το Εθνικό Πάρκο Κίμπαλε στα βορειοδυτικά της χώρας. Μια διαδρομή μέσα από χωριά, υπαίθριες αγορές και φυτείες τσαγιού που θα μας χαρίσουν μοναδικά φωτογραφικά ενσταντανέ αλλά και θα μας μυήσουν παράλληλα στον μοναδικό τρόπο ζωής της Αφρικής όπου τα πάντα γίνονται με κόπο και που ακόμα και σήμερα μεγάλοι πληθυσμοί πασχίζουν σκληρά για την επιβίωση.

Άφιξη το απόγευμα στο Λοτζ μας, «χωμένο» κυριολεκτικά στη ζούγκλα του πάρκου.

Μια απίθανη μέρα μάς περιμένει σήμερα καθώς θα εισχωρήσουμε στα «άδυτα» της περιοχής για να εντοπίσουμε τους Χιπαντζήδες. Στη ουσία πρόκειται για έναν οικολογικό παράδεισο που φιλοξενεί διάφορα είδη μαϊμούδων, μεγάλα θηλαστικά και πουλιά. Ένα σαφάρι που θα σας μείνει αξέχαστο.

Η μέρα μας θα τελειώσει με επίσκεψη στον υδροβιότοπο Μπιγκόντι, με τα πιο σπάνια πουλιά του πλανήτη.

Σύμφωνα με τους γεωλόγους, η Αφρική είναι η παλαιότερη γαία του πλανήτη. Βαθιά ρήγματα, ηφαιστειακές λίμνες, πετρώματα και πλούσιο υπέδαφος συνηγορούν στο γεγονός ότι ένα ταξίδι στην Αφρική μάς πάει εκατομμύρια χρόνια πίσω! Η σημερινή μας διαδρομή διαπερνά την περιοχή των λιμνών που σχηματίστηκαν από τις τεκτονικές αλλαγές ηφαιστειακής δραστηριότητας. Εικόνες μαγικές από μια φύση ζωντανή και καταπράσινη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που συνήθως έχουμε στο μυαλό μας όταν ακούμε ΑΦΡΙΚΗ!

Το Queen Elizabeth είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα και πιο πλούσια πάρκα της Αφρικής.

Βρίσκεται σε ένα από τα πιο πλούσια οικοσυστήματα της Αφρικής και περιλαμβάνει το κανάλι Καζίνγκα που ενώνει τις λίμνες Γεωργίου και Εδουάρδου καθώς και τη μεγάλη σαβάνα Kasenyi.

Είναι φυσικό λοιπόν να συγκεντρώνει τεράστια ποικιλία ζώων όπως ελέφαντες, βουβάλια, ιπποπόταμους, κροκόδειλους, λεοπαρδάλεις και λιοντάρια. Αυτά ακριβώς θα αναζητήσουμε κι εμείς σήμερα απολαμβάνοντας κυριολεκτικά ένα υπερθέαμα! Το απόγευμα θα καταπλεύσουμε στην αλμυρή λίμνη Katwe διαμέσου του καναλιού Καζίγκα. Εκεί που το τόσο σημαντικό αλάτι συλλέγεται όχι μόνο για προσωπική χρήση αλλά και για βιοπορισμό των πληθυσμών της περιοχής.

Σήμερα ετοιμαστείτε για μία από τις πιο θεαματικές διαδρομές του ταξιδιού. Καθοδόν προς το ορεινό πάρκο του Μπουίντι θα περάσουμε από την περιοχή της Ισάσα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε εκατοντάδες λιοντάρια πάνω στα δέντρα!!!!

Το απόγευμα θα μας βρει στην περιοχή του ορεινού καταφυγίου Μπουίντι.

Η μέρα που όλοι περιμέναμε έφτασε! Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πύλη του Πάρκου για να συναντήσουμε τα τελευταία μεγαλοπρεπή ζώα των βουνών, τους ορεινούς γορίλες. Αφού ενημερωθούμε από τους ρεϊντζερς του πάρκου, ξεκινάει η ανάβαση στις πλαγιές του βουνού. Δεν είναι σαφάρι με τζιπ αλλά μία 4ωρη πορεία σε μονοπάτια με πυκνή βλάστηση που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και πειθαρχημένη πεζοπορία. Με την βοήθεια των οδηγών του πάρκου θα εντοπίσουμε κάποια από τις οικογένειες και μένοντας σιωπηλοί θα παρατηρήσουμε από μικρή απόσταση τα μεγαλοπρεπή ζώα στη φάση της αναζήτησης τροφής.

Καμία περιγραφή δεν μπορεί να φτάσει τα συναισθήματα αυτής της δραστηριότητας. Πρόκειται πραγματικά για την κορυφαία ταξιδιωτική εμπειρία της Αφρικής!

Μετά την επίσκεψη  θα κατηφορίσουμε από το βουνό και, αφού κάνουμε το πρώτο καθάρισμα να φύγουν οι λάσπες, θα απολαύσουμε το θέαμα των δασωμένων βουνών από το λοτζ μας κρατώντας πάντα στο μυαλό μας την ανάμνηση της πρωινής μας συνάντησης!

Μετά το πρωινό κατηφορίζουμε προς την περιοχή του Μπουχόμα κι από εκεί ανατολικά προς το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μπούρο.

 

Στη διαδρομή δεκάδες χωριά, απίστευτες σκηνές καθημερινής ζωής, αγορές και πολλά χαμόγελα!

Νωρίς το πρωί θα απολαύσουμε μια πεζοπορική επίσκεψη στις όχθες της λίμνης Μπούρο. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε μέσα μας όσα μοναδικά είδαμε και γευτήκαμε σε αυτό το ταξίδι. Ο καθαρός δροσερός αέρας της Αφρικής, ο γαλανός ουρανός της, το βαθύ πράσινο της ζούγκλας, τα υγρά πρωινά στα βουνά της, ο ήχος των ζώων, το φτεροκόπημα των πουλιών στις λίμνες και τα κανάλια. Πόσες εικόνες να χωρέσει ο νους!!! Μάλλον σε αυτό το ταξίδι οι αναμνήσεις θα αποθηκευτούν κατευθείαν στη καρδιά σας!

Στη συνέχεια αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας στη Λίμνη Βικτώρια που θα μας φιλοξενήσει για απόψε, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε την Αφρική!

Νωρίς το πρωί πετάμε πίσω στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ταξιδέψτε με το

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Egypt Air
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5* & λοτζ στo Σαφάρι
 • Πλήρη διατροφή στο Σαφάρι και ημιδιατροφή δύο (2) νύχτες στη Λίμνη Βικτώρια
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. στα Εθνικά Πάρκα)
 • Αχθοφορικά μιας (1) αποσκευής κατ’ άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού: Νίκος Τόδουλος
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

Εξερευνητική Αποστολή στην Ουγκάντα

 

11 ημέρες

Πλήρης διατροφή στο σαφάρι.

Ημιδ/φή στη λίμνη Βικτώρια

 19/12

4*, 5* & λοτζ

3.990

+890

+990

 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα
 • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Απαραίτητο βιβλιάριο κίτρινου πυρετού, το οποίο θα προσκομίσετε στο γραφείο μας είκοσι πέντε (25) ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

  Αυτό το είδατε; Γιορτές στο μαγευτικό Ντουμπάι!

  Το Love Your Holidays σας παρουσιάζει τις ειδικές προσφορές που ισχύουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα και αριθμό θέσεων για τα πιο φαντασμαγορικά Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά!