+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Καππαδοκία, 7 ημέρες (Ημερομηνία: 03 – 09 Σεπτεμβρίου ’24) από 895€

logo-heart-light

Ημερομηνίες: 03 – 09 Σεπτεμβρίου 2024

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα 03/09/24 : Αθήνα | Κωνσταντινούπολη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το μεγαλύτερο μνημείο του ελληνισμού και της χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο και το θρυλικό Μπλε Τζαμί (Σουλτάναχμετ). Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα 04/09/24  : Κωνσταντινούπολη | Καππαδοκία

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου μας περιμένει η πτήση μας για Καππαδοκία. Άφιξη και αναχώρηση για την ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17 μ.Χ. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αυγούστου. Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Θα περιηγηθούμε στην εντυπωσιακή πόλη, που, εκτός από το πλούσιο παρελθόν της, κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν, αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις “Τίγρεις της Ανατολίας». Στην πανοραμική ξενάγησή μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τείχη του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα 05/09/24 : Καππαδοκία

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ, όπου επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τιςκοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα 06/09/24 : Καππαδοκία

Πρωινό και επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος – Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα 07/09/24 : Καππαδοκία| Παμούκαλε

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά, που βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, αφού λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος, από την αρχαιότητα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα 08/09/24 : Παμούκαλε | Έφεσος | Σμύρνη

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την καλύτερα διατηρημένη πόλη της Μικράς Ασίας, την Έφεσο. Κατά την ξενάγηση θα θαυμάσουμε τα σπουδαία μνημεία, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Συνεχίζουμε για Σμύρνη, το άλλοτε «Παρίσι της Ανατολής», που πήρε το όνομά της από τη βασίλισσα των Αμαζόνων Σμύρνα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα 09/09/24 : Σμύρνη | Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες μας βόλτες στη πόλη. Αξίζει μια βόλτα στο  Kemeralti, που θεωρείται το μεγαλύτερο ανοιχτό εμπορικό κέντρο στον κόσμο και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Προτείνουμε να φωτογραφηθείτε μπροστά από το σύμβολο της πόλης, τον Πύργο του Ρολογιού (Saat Kulesi) που χτίστηκε το 1901 και φιλοξενεί 4 ρολόγια στο πάνω μέρος του και 4 βρύσες στη βάση του. Θα γευθούμε τα υπέροχα εδέσματα και τα γλυκά στα γραφικά εστιατόρια της πόλης και αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο όπου μας περιμένει η πτήση μας για την Αθήνα

Ταξιδέψτε με το

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Αθήνα – Κωνσταντινούπολη & Σμύρνη – Αθήνα με Aegean Airlines
 • Αεροπορικά εισιτήρια με εσωτερική πτήση Κωνσταντινούπολη – Καππαδοκία με Pegasus Airlines
 • Mία χειραποσκευή έως 8 κιλά και μία παραδοτέα αποσκευή έως 15 κιλά
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Κωνσταντινούπολη στο ξενοδοχείο Nova Plaza Crystal 4* με πρωινό
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Καππαδοκία στο ξενοδοχείο Avrasya Avanos 5* με ημιδιατροφή
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Παμούκαλε στο ξενοδοχείο Adempira 5* με ημιδιατροφή
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Σμύρνη στο ξενοδοχείο Ontur 4* με ημιδιατροφή
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία διαμονής
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Τύπος Δωματίου

 Τιμή κατ’ άτομο

 

Δίκλινο / Τρίκλινο

895 €

 

Επιβάρυνση για Μονόκλινο

250 €

 

Πτήσεις με Aegean

A3 990  Αθήνα – Κωνσταντινούπολη  08.20 – 09.50

Α3 997  Σμύρνη – Αθήνα  18.15 – 19.15

 

Εσωτερική πτήση με Pegasus Airlines

PC 2734  Κωνσταντινούπολη – Kayseri (Καππαδοκία)  11.40 – 13.00

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών