+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 17:30

Διαθέσιμοι καθημερινά

Ιορδανία Εξασφαλισμένες αναχωρήσεις: 20/05, 13/06

logo-heart-light

Ιορδανία Ταξίδι στο Χρόνο

Σκεπασμένη από τη σκόνη της ερήμου αλλά και του χρόνου η Ιορδανία επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες της. Εμείς θα επικεντρωθούμε στα βασικότερα μνημεία και στους πιο ‘’γοητευτικούς’’ προορισμούς. Μην ξεχνάμε πως μία επίσκεψη στην Ιορδανία ισοδυναμεί με ένα ταξίδι στον χρόνο.

ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

Αρχαία Φιλαδέλφεια. Η πρωτεύουσά της, το Αμάν, ήταν αποικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου με το όνομα Φιλαδέλφεια. Εκεί, εκτός των άλλων θα δείτε τον περίφημο ναό του Ηρακλή, στην ακρόπολη, και το αρχαίο θέατρο, κατασκευασμένα από τον ελληνικό πολιτισμό!
Ιορδάνης ποταμός. Μεγίστης σημασίας για την ελληνική ορθοδοξία ο Ιορδάνης ποταμός, καθώς εκεί βαπτίστηκε ο Ιησούς Χριστός. Περπατήστε στην όαση του ποταμού καταμεσής της ερήμου!
Η πόλη των ψηφιδωτών. Έτσι είναι γνωστή η Μάνταμπα, λίγα χιλιόμετρα νότια του Αμάν. Εκεί, εκτός των άλλων, σώζεται ο ψηφιδωτός χάρτης των αγίων τόπων, στο πάτωμα της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, που χρονολογείται στον 6ο αιώνα μ.Χ.!
Νεκρά θάλασσα. Ιδιαίτερη εμπειρία τα νερά της Νεκράς θάλασσας, που βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης(!), καθώς έχει πολλαπλάσια περιεκτικότητα αλατιού από μια συνηθισμένη θάλασσα, με αποτέλεσμα να έχει υπερβολική άνωση. Ξαπλώστε στα ήρεμα νερά της αλλά προσέξτε να μην μπει νερό στα μάτια σας!
Η πόλη των Ναβαταίων. Ένα από τα 7 θαύματα του σύγχρονου κόσμου θα συναντήσετε πεζοπορώντας στο φαράγγι της Πέτρας. Όλα τα κτίρια είναι σμιλευμένα πάνω στους κόκκινους βράχους με εξαιρετική ακρίβεια από τα αρχαία χρόνια. Κλέβουν τις εντυπώσεις το αρχαίο θέατρο, το θησαυροφυλάκιο και το μοναστήρι.
Χούμους και φαλάφελ. Η εκλεκτή κουζίνα δε θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας. Αυθεντικές συνταγές Ιορδανίας θα δοκιμάσετε σε οποιοδήποτε εστιατόριο, με πολλά μπαχαρικά, γευστικά λαχανικά και φυσικά.. χούμους και φαλάφελ!
Αγάπη για τους Έλληνες. Το έντονο ελληνικό στοιχείο που υπάρχει από τα αρχαία χρόνια στην Ιορδανία τρέφει μια ιδιαίτερη συμπάθεια των ντόπιων για εμάς. Απλά αναφέρετε ότι είστε Έλληνας (Γιουνάν) και μια ζεστή αγκαλιά θα ανοίξει ευθύς αμέσως!

logo-heart

Οι καλύτερες εποχές για να την επισκεφτείτε είναι τόσο το φθινόπωρο όσο και η άνοιξη γιατί οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες ώστε να περιηγηθείτε με άνεση στους αρχαιολογικούς και μνημειακούς χώρους. Το καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό.

ΠΕΤΡΑ
Η εντυπωσιακή πόλη της Petra που χτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. από τους Ναβαταίους. Μία πόλη λαξευμένη μέσα σε βράχο. Συγκεκριμένα πάνω σε μαλακά ψαμμιτικά πετρώματα. Για να εισέλθει κάποιος στην αρχαία μητρόπολη των Ναβαταίων περνάει από το φαράγγι επιβλητικών διαστάσεων Siq. Το πιο γνωστό κτήριο είναι το θησαυροφυλάκιο (Al Khazneh) με τους κορινθιακούς πλίνθους και κολώνες. Υψώνεται μέσα στην μεγαλοπρέπειά του. Το δεύτερο διασημότερο οικοδόμημα στην Petra είναι το μοναστήρι (Al Deir) που μοιάζει εξωτερικά με το θησαυροφυλάκιο. Με την τεράστια πρόσοψή του χρησιμοποιήθηκε κατά πάσα πιθανότητα ως εκκλησία τα βυζαντινά χρόνια . Ιδανική ώρα για να ανεβείτε τα βραχώδη σκαλοπάτια και να φτάσετε στην κορυφή του είναι το απόγευμα.
Επιπροσθέτως να επισκεφτείτε το ρωμαϊκό θέατρο 7000θέσεων, τον ναό των φτερωτών λεόντων (Temple of the Winged Lions) και τον ναό Qasr Al Bint. Από εκεί μπορείτε να κατευθυνθείτε στα δύο εστιατόρια, είτε στο Nabataean Tent Restaurant είτε στο Basin Restaurant. Είναι ημιτελές το ταξίδι που δεν περιλαμβάνει δύο ημέρες (τουλάχιστον!) περιήγησης στην αξιοθαύμαστη αρχαία πόλη.

ΑΜΜΑΝ
Η πρωτεύουσα της Ιορδανίας-το Αmman- είναι η μεγαλύτερη και πιο ανεπτυγμένη πόλη της. Πολλοί τη χαρακτηρίζουν ως την γκρίζα πόλη. Φυσικά να επισκεφτείτε την ακρόπολη (citadel) στον υψηλότερο λόφο Jebel Al Qala’a (ύψους 850μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας). Από την εποχή του Χαλκού περιβάλλεται από τείχος μήκους 1700 μέτρων, το οποίο ξαναχτιζόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με μελέτες, ο λόφος ήταν παλιά φρούριο ή τοπική αγορά. Είτε και τα δύο. Εντυπωσιακό αξιοθέατο είναι ο ρωμαϊκός ναός του Ηρακλή με τους δύο γιγαντιαίους πυλώνες και το παλάτι Ummayad, πίσω από ένα αρχαιολογικό μουσείο μικρών διαστάσεων. Στο παρελθόν ήταν έδρα του κυβερνήτη του Amman αλλά καταστράφηκε λόγω σεισμού και δεν ανακατασκευάστηκε ποτέ πλήρως.

ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ

Για να ζήσετε την εμπειρία στο έπακρο οφείλετε να πάτε στην έρημο Wadi Rum με τους εξωπραγματικούς βραχώδεις σχηματισμούς και τους κόκκινους αμμόλοφους. Συγκαταλέγεται στη λίστα με τις ομορφότερες ερήμους του κόσμου. Διασχίστε λοιπόν την έρημο του Λόρενς της Αραβίας με jeep 4×4 ή ακόμη καλύτερα με καμήλες και βεδουίνους οδηγούς. Εάν έχετε τη χρονική άνεση μπορείτε να διανυκτερεύσετε σε κάποιο κάμπινγκ ώστε να κοιμηθείτε κάτω από τα λαμπυρίζον αστέρια.

ΓΕΡΑΣΑ
Η ελληνορωμαϊκή πόλη Jerash (προφέρεται Γέρασα) είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές και ενδιαφέρουσες περιοχές της Μέσης Ανατολής. Βρίσκεται βόρεια του Αmman και ίσως την συναντήσετε σαν «την πόλη με τις χίλιες κολώνες» γιατί κολώνες ιωνικού ρυθμού περιβάλλουν την εντυπωσιακή πλατεία. Στο νότιο τμήμα στεγάζεται η θριαμβευτική αψίδα του Αδριανού, πίσω της βρίσκεται το ιπποδρόμιο που φιλοξένησε μέχρι και 15.000 θεατές. Επιπλέον μπορείτε να επισκεφτείτε τα απομεινάρια του κομψού ναού του Δία, τον ναό της Αρτέμιδος, τα θέατρα (βόρειο και νότιο) και το Νυμφαίο. Επειδή τα μνημεία είναι τόσα πολλά και καλοδιατηρημένα αποκαλείται «Πομπηία της Ανατολής».

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η Νεκρά Θάλασσα που στην πραγματικότητα πρόκειται για λίμνη αλλά αποκαλείται θάλασσα λόγω μεγέθους (μήκος 75 χλμ.). Το ‘’νεκρά’’ όμως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού δεν επιβιώνουν ούτε ψάρια ούτε φυτά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε αλάτι (περίπου 30 με 40%) . Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο της Γης, συγκεκριμένα 408μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η Νεκρά Θάλασσα προσφέρεται για χαλαρωτικό μπάνιο γιατί έχει δέκα φορές περισσότερο αλάτι από τις συνηθισμένες θάλασσες και επιπλέετε έτσι καλύτερα. Έχει ευεργετικές ιδιότητες γι’ αυτό και η βασίλισσα Κλεοπάτρα κολυμπούσε στον τυρκουάζ βυθό της. Καλό είναι όμως να αποφύγετε την επαφή αλατιού με τα μάτια.

ΜΑΝΤΑΜΠΑ
Η πόλη Madaba φημίζεται για την πληθώρα βυζαντινών μωσαϊκών. Το δάπεδο της παλαιοχριστιανικής εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου κοσμείται με ένα ψηφιδωτό που χρονολογείται στα μέσα του 6ου αιώνα μ.χ. Στην ουσία είναι ένας ψηφιδωτός χάρτης με 157 λεζάντες (στα ελληνικά) που απεικονίζει όλους τους μεγάλους βιβλικούς τόπους της Μέσης Ανατολής , από την Αίγυπτο μέχρι την Παλαιστίνη. Χάρη σε αυτόν ανακαλύφθηκαν μνημεία της Ιορδανίας. Άλλα μωσαϊκά υπάρχουν στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων (αφιερωμένο ψηφιδωτό στους 12 Αποστόλους) και στα 2 αρχαιολογικά πάρκα. Επομένως επιβάλλεται μία στάση στην πόλη των ψηφιδωτών.
ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

Σε πολλά σημεία της Ιορδανίας ορθώνονται κάστρα μέσα στην χρυσαφένια έρημο. Καταρχάς, πρέπει να επισκεφτείτε το κάστρο Karak που ήταν σημαντικό οχυρό των Σταυροφόρων και μετέπειτα φρούριο Μαμελούκων (ισχυρή στρατιωτική κάστα δούλων). Στο χώρο υπάρχει παλάτι χτισμένο για τον σουλτάνο Al Nasir Muhammad, κελιά φυλακής, τέμενος, κελάρια, καταφύγιο με τοίχους πάχους 6,5 μέτρων. Στεγάζεται και το ισλαμικό μουσείο που φιλοξενεί ευρήματα από το κάστρο και τις ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το κάστρο Qasr Kharana που είναι κατά κοινή ομολογία το πιο φωτογενές από όλα τα κάστρα της ερήμου. Ακριβώς έξω από το χωριό Mukawir δεσπόζει ο λόφος Machaerus (ύψους 700 μ.) όπου βρίσκεται το κάστρο του Ηρώδη Α’. Υποστηρίζεται πως εκεί αποκεφαλίστηκε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής.

ΟΥΑΝΤΙ ΜΟΥΧΙΜΠ

Για τους λάτρεις της φύσης βασικό σταθμό αποτελεί η λίμνη/φαράγγι Wadi Mujib, ανατολικά της Νεκράς Θάλασσας. Έχουν καταγραφεί πάνω από 400 είδη φυτών (συμπεριλαμβανομένων σπάνιων ορχιδέων) και φιλοξενούνται 186 είδη πτηνών και 250 είδη ζώων (π.χ. οι ριγέ ύαινες ). Ένα ζωντανό μουσείο φυσικής ιστορίας! Αποτελεί επίσης σημαντική στάση για τα μεταναστευτικά πουλιά που ταξιδεύουν μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης. Το μέρος ενδείκνυται για πεζοπορία και εξερεύνηση αφού το νερό σμιλεύει εδώ και χρόνια τους βράχους, δημιουργώντας περίτεχνα γλυπτά γεφύρια και περάσματα προς τη Νεκρά θάλασσα.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΜΑΝ

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο δίπλα από το δημαρχείο στο Amman. Ένα προσεγμένο μοντέρνο κτήριο με σπουδαία συλλογή εκθεμάτων ‘’αφηγείται’’ το ιστορικό έπος της Ιορδανίας από τον πολιτισμό των Ναβαταίων μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Περιλαμβάνει τα αρχαιότερα ανθρώπινα αγάλματα στον κόσμο(τα λεγόμενα Ain Ghazal) και χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Είναι ένα από τα καλύτερα μουσεία στη Μέση Ανατολή.

ΑΚΑΜΠΑ
Εκτός από τη Νεκρά Θάλασσα, μπορείτε να κολυμπήσετε στους κοραλλένιους βυθούς της Aqaba. Αυτή η παραθαλάσσια πόλη βρίσκεται στο νοτιότατο άκρο της Ιορδανίας και βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα. Είναι το μοναδικό λιμάνι της χώρας. Οι πολύχρωμοι κοραλλένιοι βυθοί της είναι από τους ωραιότερους στον κόσμο. Μπορείτε στην αρχή να επισκεφτείτε το ενυδρείο για ν’ αναγνωρίσετε τι θα συναντήσετε στον βυθό. Από τα πολύχρωμα κοράλλια μέχρι τα χαριτωμένα ψάρια. Συνοψίζοντας αποτελεί must-προορισμό για καταδύσεις.

Γεωγραφική θέση : Συνορεύει με τη Συρία στα βόρεια, με το Ιράκ βορειοανατολικά, με την Σαουδική Αραβία ανατολικά και νότια.

 • Πληθυσμός: 9.800.000 κάτοικοι
 • Νόμισμα: Ιορδανικό δηνάριο
 • Γλώσσα: Αραβικά
 • Πολίτευμα: Συνταγματική Μοναρχία
 • Θρήσκευμα: Ισλάμ
 • Διαφορά ώρας με Ελλάδα: Συμπίπτουν.

 

 1. Ειδικοί στους αραβικούς προορισμούς με βαθιά γνώση και εμπειρία
 2. Μικρά γκρουπ 10-12 ατόμων
 3. Πλούσια και ανανεωμένα προγράμματα
 4. Κεντρικά ξενοδοχεία , ώστε η διαμονή να είναι ευχάριστη εμπειρία
 5. Έμπειροι ‘Ελληνες διπλωματούχοι ξεναγοί
 6. Μοναδικές προτάσεις για αξέχαστες εμπειρίες στην Ιορδανία
 7. Αναλυτικό ενημερωτικό υλικό του προορισμού και χάρτες
 8. Πολλές εκπλήξεις και επιπλέον παροχές σε ταξίδια νεόνυμφων ανανέωση όρκων, γενεθλίων και άλλων ειδικών περιστάσεων(ισχύει με ενημέρωση μας κατά την κράτηση)
 9. Φροντίδα ειδικών αιτημάτων – vegan , vegetarian , gluten free , αλλεργίες , smoking or non-smoking rooms .. κλπ
 10. Αυστηρή τήρηση και συνεχής επίβλεψη όλων των μέτρων προστασίας στον προορισμό , καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού 

10 +1 . Είμαστε μαζί σας από την πρώτη ημέρα του ταξιδιού έως την τελευταία μέσω τηλεφώνου , επίλυση προβλημάτων με συνεχή παρουσία συνεργατών μας και 24ώρες χρήση τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης.

Ταξιδέψτε στην Ιορδανία με το

logo-heart
logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

Ακολουθήστε μας στα social media!

Μην χάσετε καμία προσφορά!

Εγγραφείτε στο Newsletter και λάβετε τις προσφορές μας & τα ειδικά πακέτα μας στο email σας, πάντα πρώτοι!

Μην ανησυχείτε δεν πρόκειται να σας στείλουμε ενημερώσεις που δεν χρειάζεστε. Φυσικά μπορείτε να διαγραφείτε από τις ενημερώσεις οποιαδήποτε στιγμή.