+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Αίγυπτος

logo-heart-light

Ταξιδέψτε στην Αίγυπτο, στη χώρα του Νείλου και των πυραμίδων

Ταξίδι στην Αίγυπτο με τα προσιτά πακέτα του Love Your Holidays!

Αίγυπτος η χώρα του Νείλου και των πυραμίδων με τους αμμώδεις τάφους και τα επιβλητικά αξιοθέατα. Η Αίγυπτος θα αφυπνίσει τον εξερευνητή μέσα σας. Θα αφιερώσετε πολλές μέρες για να ανακαλύψετε όλα τα αξιοθέατα της μυστηριακής αυτής χώρας, από τις πυραμίδες της Γκίζας και την κοιλάδα των βασιλέων μέχρι την κρουαζιέρα στο Νείλο και την επίσκεψη στο αιγυπτιακό μουσείο στο Κάιρο και στη Νέα βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Οι διακοπές στην Αίγυπτο τη χώρα των Φαραώ θα σας μείνουν αξέχαστες. 

Εμπιστευτείτε μας την οργάνωση του επόμενου ταξιδιού σας στην Αίγυπτο!

Δείτε  παρακάτω τα ταξιδιωτικά μας πακέτα για Αίγυπτο και τους 10+1 λόγους για να επιλέξετε να ταξιδέψετε μαζί μας στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια, στο Νείλο, τις Πυραμίδες.

logo-heart

Η Αίγυπτος είναι ένας προορισμός για όλο τον χρόνο. Ναι, ακόμα και για το καλοκαίρι! Μην αφήσετε την καλοκαιρινή θερµοκρασία να σας αποτρέψει από το να εξερευνήσετε τα θαύµατα της Αιγύπτου! Διαβάστε περισσότερα στο νέο μας blog post “Γιατί να επιλέξω την Αίγυπτο φέτος το καλοκαίρι;

Οι πυραμίδες στη νεκρόπολη της Γκίζας (Egyptian Pyramids)

Αναμφισβήτητα το διασημότερο αξιοθέατο στην Αίγυπτο και όχι μόνο είναι οι Πυραμίδες της Γκίζας. Στην ουσία είναι ένα σύμπλεγμα πυραμίδων που βρίσκεται στην αρχαία Νεκρόπολη της Γκίζας. Η μεγαλύτερη και γνωστότερη είναι η Πυραμίδα του Χέοπα, το παλαιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Μικρότερες σε μέγεθος είναι η Πυραμίδα του Χεφρήνου και η Πυραμίδα του Μυκερίνου. Οι πυραμίδες της Αιγύπτου χρησιμοποιήθηκαν για τον ενταφιασμό των Φαραώ. Στη διάσημη Νεκρόπολη στέκεται περήφανη και η Σφίγγα της Γκίζας. Μέχρι σήμερα υπάρχουν Αιγυπτιολόγοι και γεωλόγοι που αμφισβητούν την ικανότητα των Αρχαίων Αιγύπτιων να κατασκευάσουν αυτά τα μεγαλειώδη κομψοτεχνήματα. Ακόμη κι έτσι οι πυραμίδες είναι (και θα παραμείνουν) ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Λούξορ (Luxor)

To Λούξορ χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο. Στην ανατολική όχθη βρίσκονται οι επιβλητικοί ναοί Luxor και Karnak, με τον δεύτερο να είναι αφιερωμένος στον Amun-Ra. Στη δυτική όχθη βρίσκεται η Κοιλάδα των Βασιλέων όπου έχουν ανακαλυφθεί 63 βασιλικοί τάφοι (μεταξύ των οποίων και ο τάφος του Τουταγχαμών). Πρόκειται για την «κοιλάδα των τάφων». Αυτή η απομονωμένη κοιλάδα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της Αρχαίας Αιγύπτου. Δυστυχώς οι τάφοι έχουν υποστεί αρκετή φθορά λόγω των πλημμυρών αλλά και του μαζικού τουρισμού γι’ αυτό δεν είναι διαθέσιμοι για επίσκεψη όλοι οι τάφοι την ίδια χρονική στιγμή. Η αίσθηση της εισόδου, ή καλύτερα της καθόδου σε έναν από τους ασύλληπτα τεράστιους υπόγειους τάφους είναι μοναδική. Εντύπωση προκαλούν οι τοιχογραφίες που διατηρούνται μέχρι σήμερα, δίνοντας καλύτερη εικόνα για τον αρχαίο πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της αρχαίας Αιγύπτου.

Αμπού Σιμπέλ (Abu Simbel)

Στη δυτική όχθη της λίμνης Nasser εξερευνήστε τους επιβλητικούς ναούς Abu Simbel, πιο συγκεκριμένα τον μεγαλοπρεπή ναό του Ramses II και τον ναό της Hathor. Και οι δύο χτίστηκαν από τον Ραμσή τον Β’ εις ανάμνηση της νίκης του επί του στρατού των Χετταίων στη μάχη του Καντές. Αλλά φυσικά και για να προβάλλει το μέγεθος της δύναμής του. Στην είσοδο του πρώτου ναού κυριαρχούν οι τέσσερις καθιστοί κολοσσοί του Ραμσή Β΄ που φορούν το διπλό στέμμα της Άνω και της Κάτω Αιγύπτου. Ο δεύτερος ναός ήταν αφιερωμένος στη θεά Άθωρ και στην επίσημη γυναίκα του Φαραώ, την βασίλισσα Νεφερτάρι. Η αρχική τοποθεσία των ναών δεν ήταν η τωρινή. Κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά για να διασωθούν τα θεαματικά μνημεία λόγω της δημιουργίας της τεχνητής λίμνης.

Όαση Σίβα (Siwa)

Πλούσια σε φοίνικες και ελαιόδεντρα, η όαση Siwa (προφέρεται Σίβα) συγκαταλέγεται στη λίστα με τις πιο όμορφες οάσεις του κόσμου. Γνωστή και ως Όαση του Άμμωνα, είναι ένας από τους πιο απομονωμένους οικισμούς της Αιγύπτου. Οι μόνιμοι κάτοικοί της (Βέρβεροι) έχουν αναπτύξει ένα μοναδικό πολιτισμό και τη δική τους ξεχωριστή γλώσσα (siwi), ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή Αιγυπτιακή κουλτούρα. Στην όαση ξεχωρίζει το μαντείο που ήταν αφιερωμένο στον Άμμωνα. Χτισμένο πιθανότατα πάνω σε προγενέστερο ναό. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το λουτρό της Κλεοπάτρας. Γενικότερα είναι διαδεδομένη η ύπαρξη διάσπαρτων πηγών με κρυστάλλινα νερά που προσφέρουν μία ανάσα δροσιάς.

Ασουάν (Aswan)

Το φράγμα Aswan είναι ένα υδροηλεκτρικό φράγμα στον Νείλο, στην πόλη Αswan. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα φράγματα του κόσμου και το μεγαλύτερο της χώρας. Εξυπηρετεί τρεις επιτακτικές ανάγκες, να ελέγχει τις πλημμύρες του ποταμού Νείλου, να αποθηκεύει νερό από τις πλημμύρες και να παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια. Η πόλη Aswan έχει πολλές νησίδες πλησίον της, όπως η περίφημη Elephantine. Ονομάζεται έτσι γιατί το νησί στο παρελθόν κατείχε σημαντικό ρόλο στο εμπόριο του ελεφαντόδοντου. Η νησίδα διαθέτει αρχαιολογικούς χώρους και μουσείο. Επιπροσθέτως, η πόλη ήταν η βασική πηγή γρανίτη στην Αρχαία Αίγυπτο και φυσικά δεν έμεναν ανεκμετάλλευτα τα λατομεία. Χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή αγαλμάτων και οβελίσκων. Ευκαιρία λοιπόν να επισκεφτείτε τον γνωστό ημιτελή οβελίσκο στα βόρεια λατομεία.

Σαρμ Ελ Σέιχ (Sharm el Sheikh)

Η Σαρμ Ελ Σέιχ (Αίγυπτος), είναι το πιο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της χώρας. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι γιατί η πόλη βρίσκεται δίπλα στο Εθνικό Πάρκο Ρας Μοχάμεντ το οποίο προσελκύει πολλούς τουρίστες και λάτρεις των καταδύσεων. Υπέροχες παραλίες, κοραλλιογενείς ύφαλοι, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία και ήλιος. Η Σαρμ Ελ Σέιχ (Sharm el Sheikh) είναι must ανερχόμενος προορισμός είτε πρόκειται για μέρος των διακοπών σας στην Αίγυπτο είτε για ταξίδι αυτό καθαυτό στην Ερυθρά θάλασσα. 

Το Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο (Egyptian museum)

Το Αιγυπτιακό μουσείο στο Κάιρο φιλοξενεί μερικά από τα λαμπρότερα ευρήματα της φαραωνικής Αιγύπτου καθώς και μια σειρά ανεκτίμητων θησαυρών. Το πιο σημαντικό εύρημα είναι η χρυσή νεκρική μάσκα του φαραώ Τουταγχαμών βάρους 11 κιλών. Στο μουσείο υπάρχει εκτεταμένη συλλογή παπύρων και νομισμάτων. Στους πάπυρους συναντώνται διάφορες γλώσσες, από λατινικά και αρχαία αιγυπτιακά μέχρι και ελληνικά. Επίσης υπάρχουν σαρκοφάγοι και αγάλματα. Στον πρώτο όροφο τα αντικείμενα προέρχονται από τις δύο τελευταίες δυναστείες της Αιγύπτου. Σε δύο συγκεκριμένα δωμάτια βρίσκονται οι μούμιες. Συνολικά στο μουσείο υπάρχουν 120,000 εκθέματα για να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο. Το 2021 αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το νέο Αιγυπτιακό μουσείο και θα αποτελέσει κορυφαίο πολιτισμικό γεγονός.

Αλεξάνδρεια και Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (Bibliotheca Alexandrina)

Όπως γνωρίζουμε η Αλεξάνδρεια αποτελούσε κάποτε έναν από τους βασικούς εμπορικούς κόμβους της Μεσογείου. Ιδρυτής της ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.χ. Το σπουδαιότερο μέρος της ήταν η βιβλιοθήκη που έγινε το εκδοτικό κέντρο της ελληνιστικής εποχής. Όμως δυστυχώς λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς (48 π.χ.) και άλλων καταστροφών υπάρχουν λίγα απομεινάρια του ένδοξου παρελθόντος. Το 2002 η Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (Bibliotheca Alexandrina) υπό την αιγίδα της UNESCO και της αιγυπτιακής κυβέρνησης άνοιξε τις πόρτες της στο ευρύ κοινό. Το κτίριο έχει τη μορφή ενός γιγαντιαίου δίσκου ενσωματωμένου στο έδαφος. Οι εξωτερικοί τοίχοι από γρανίτη είναι σκαλισμένοι με γράμματα, ιερογλυφικά και σύμβολα, σε πάνω από 120 διαφορετικές γραφές.

Η κεντρική αίθουσα ανάγνωσης μπορεί να φιλοξενήσει 8.000.000 βιβλία και 2.500 αναγνώστες καθώς οι αχτίδες του ήλιου πλημμυρίζουν με φως το αναγνωστήριο. Εκτός από την εντυπωσιακή κύρια αίθουσα ανάγνωσης, υπάρχουν τέσσερις εξειδικευμένες βιβλιοθήκες (μία ειδικά διαμορφωμένη για άτομα που έχουν προβλήματα όρασης). Επιπλέον στεγάζονται τέσσερα μουσεία, ένα πλανητάριο, ένα συνεδριακό κέντρο, εκθέσεις μόνιμες και προσωρινές.

Έρημος Σαχάρα (Sahara desert)

Η Σαχάρα είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της Αιγύπτου. Για πάνω από 3500 χρόνια ήταν νεκρόπολη και είναι ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης για τους Φαραώ και τις οικογένειές τους. Βρίσκεται ψηλά στην κοιλάδα του Νείλου και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αφρικής. Σκεφτείτε σοβαρά να διασχίσετε την έρημο με τους καλλιτεχνικά σμιλεμένους αμμόλοφους, αυτή τη «θάλασσα άμμου». Είτε με καμήλα για να νιώσετε σαν να ταξιδεύετε με καραβάνι, είτε με jeep 4Χ4 για μία πιο περιπετειώδη βόλτα. Φυσικά να κάνετε μία στάση στο Μουσείο Imhotep και στην πυραμίδα του Φαραώ Zoser.

Ερυθρά Θάλασσα (Red Sea)

Πέρα από τις τεράστιες αμμώδεις εκτάσεις και τα βραχώδη όρη, η Αίγυπτος φημίζεται και για την Ερυθρά Θάλασσα. Το όνομά της οφείλεται στο ερυθρό χρώμα της. Η ακτή κατά μήκος της Ερυθράς Θάλασσας έχει μια άγρια και σαγηνευτική ομορφιά. Όσοι την επισκέπτονται επιδίδονται φυσικά στις καταδύσεις. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι και τα πολύχρωμα ψάρια συνθέτουν ένα μοναδικό υδάτινο κόσμο. Άλλωστε στον απέραντο βυθό υπάρχει απίστευτη μαγεία.

Κάιρο (Cairo)

Πρώτος σταθμός σε ένα ταξίδι στην Αίγυπτο είναι συνήθως το Κάιρο η πρωτεύουσα της χώρας  αλλά και του αρχαίου πολιτισμού της Μεσοποταμίας. Ένα ταξίδι στη γη των Φαραώ και του Ιερού Νείλου. Ξεναγηθείτε στις Πυραμίδες της Γκίζας, στο αρχαιολογικό μουσείο και στην παλιά πόλη με τις παραδοσιακές αγορές (στην αγορά Αλ χαλίλι κα.).  

Κρουαζιέρα στο Νείλο (Nile River)

Ο Νείλος είναι ποταμός στην Αφρική και ένας από τους δύο μεγαλύτερους του κόσμου. Ο ποταμός έπαιξε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της αρχαίας Αιγύπτου με τον πολιτισμό της να ωφελείται ιδιαίτερα από τον ποταμό. Ταξιδεύουμε εν πλω στα βάθη της χώρας των φαραώ κατά μήκος του Νείλου. Η κρουαζιέρα στο Νείλο ποταμό είναι από τις πιο μοναδικές εμπειρίες. Ναοί, πόλεις, έμποροι και υπέροχες εικόνες απλώνονται εμπρός σας. Η κρουαζιέρα στο Νείλο είναι συνήθως πολυήμερη επειδή οι θησαυροί είναι πολλοί και η έκταση μεγαλειώδης. Μία ασύγκριτη περιπέτεια και ένας από τους καλύτερους τρόπους να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία της Αιγύπτου.

Γεωγραφική θέση :Bορειοανατολική Αφρική
Πληθυσμός: 96.270.000
Νόμισμα: Λίρα Αιγύπτου
Γλώσσα: Αραβικά
Πολίτευμα: Ημιπροεδρική Δημοκρατία
Θρήσκευμα: Ισλάμ
Καιρός: Ξηρό και ζεστό κλίμα με υγρασία το καλοκαίρι.
Διαφορά ώρας με Ελλάδα: Συμπίπτουν.

 1. Ειδικοί στους αραβικούς προορισμούς με βαθιά γνώση και εμπειρία
 2. Μικρά γκρουπ 10-12 ατόμων
 3. Πλούσια και ανανεωμένα προγράμματα
 4. Νέα πολυτελή και κεντρικά ξενοδοχεία , ώστε η διαμονή να είναι ευχάριστη εμπειρία
 5. Έμπειροι ‘Ελληνες διπλωματούχοι ξεναγοί
 6. Μοναδικές προτάσεις για αξέχαστες εμπειρίες στην Αίγυπτο
 7. Αναλυτικό ενημερωτικό υλικό του προορισμού και χάρτες
 8. Πολλές εκπλήξεις και επιπλέον παροχές σε ταξίδια νεόνυμφων ανανέωση όρκων, γενεθλίων και άλλων ειδικών περιστάσεων(ισχύει με ενημέρωση μας κατά την κράτηση )
 9. Φροντίδα ειδικών αιτημάτων – vegan , vegetarian , gluten free , αλλεργίες , smoking or non-smoking rooms .. κλπ
 10. Αυστηρή τήρηση και συνεχής επίβλεψη όλων των μέτρων προστασίας στον προορισμό , καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού 

10 +1 . Είμαστε μαζί σας από την πρώτη ημέρα του ταξιδιού έως την τελευταία μέσω τηλεφώνου , επίλυση προβλημάτων με συνεχή παρουσία συνεργατών μας και 24ώρες χρήση τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης.

“Το Love Your Holidays μας ταξίδεψε στην υπέροχη Αίγυπτο κι έκαναν αυτό το ταξίδι μας μοναδικό. Αρτια οργανωμένο, απόλυτα ασφαλές, συνέπεια κι άμεση ανταπόκριση!! Ευχαριστούμε τον Γιώργο και τη Χριστίνα και τον αστείρευτο ξεναγό μας Ahmed, που συντέλεσαν να κάνουν αυτό το ταξίδι υπέροχο!!!”

-Κέλλυ Καραμπέτσου, 2021 (Google My Business)

“Συνεργάζομαι χρόνια με το εν λόγω πρακτορείο και είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένη από τις υπηρεσίες που παρέχει. Επαγγελματίες με διάθεση για την δουλειά τους και με προσωπικό ενδιαφέρον για κάθε πελάτη. Έχουν κάνει αξέχαστα όλα μου τα ταξίδια!”

-Νίκη Κυπριανίδου, 2021 (Google My Business)


Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

  Ταξιδέψτε στην Αίγυπτο με το

  Ακολουθήστε μας στα social media!