+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Σρι Λάνκα

logo-heart-light

Σρι Λάνκα Το "δάκρυ" της Ασίας

Σρι Λάνκα (Sri Lanka), το δάκρυ της Ασίας. Μία χώρα μαγική, ακατέργαστη και από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Η Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Σρι Λάνκα, όπως αποκαλείται, είναι νησιωτική χώρα νοτιοανατολικά της Ινδίας. Η μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, είναι το Κολόμπο. Η επίσημη γλώσσα είναι η σιναλεζική, ενώ ομιλούνται επίσης η ταμίλ και η αγγλική.

Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ταξιδιού μπορείτε να γνωρίσετε όλη τη χώρα. Σε ένα μόνο ταξίδι στη Σρι Λάνκα μπορείτε να επισκεφτείτε τις Colombo, Dambulla, Kandy, Ahungalla, Kalutara, αρχαιολογικούς χώρους, τους διάσημους σταθμούς Hill stations και όμορφες παραλίες.

Η Σρι Λάνκα είναι ένα συναρπαστικό νησί, ένα νησί παράδεισος. Ένας προορισμός όπου ένας τουρίστας και ταξιδιώτης θα συναντήσει πλούσιο πολιτισμό, γραφική ομορφιά και μια ποικιλία τοποθεσιών. Ένα ακόμη στοιχείο για το οποίο ξεχωρίζει η Σρι Λάνκα είναι οι γαστρονομικές απολαύσεις τις οποίες θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε.

logo-heart

Η Σρι Λάνκα έχει ηλιοφάνεια όλο το χρόνο. Οι καλύτεροι μήνες για να ταξιδέψετε στη Σρι Λάνκα είναι οι ξηρότεροι μήνες μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου. Υπάρχου επίσης δύο εποχές μουσώνων με βροχές αλλά ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων η εμπειρία σας μπορεί ακόμα να είναι ακόμη πιο ευχάριστη, καθώς δεν θα συναντήσετε πολλούς τουρίστες στα αξιοθέατα.

Το μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς Anuradhapura

Μια πλούσια κληρονομιά της Σρι Λάνκα, η Anuradhapura είναι ένας από τους μεγαλύτερους και αρχαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο με πρωταγωνιστές 113 βασιλιάδες για πάνω από 1300 χρόνια. Το ζαφείρι του στέμματος του είναι σίγουρα το Sri Maha Bodhi, το ιερό δενδρύλλιο Bo εξάγεται από το δέντρο κάτω από το οποίο ο Βούδας επέτυχε τη φώτιση. Στέκεται περισσότερο από 2200 χρόνια με περηφάνια. Θα περπατήσετε στα ιερά μονοπάτια της σεβάσμιας πόλης και θα λατρέψετε την κληρονομιά της Ruwanweliseya – της γιγαντιαίας Dagoba που βρίσκεται παράλληλα με την Basawakkulama, δίνοντας σκίαση στο άγαλμα του Βούδα και στο Ναό Isurumuniya που αναμφισβήτητα ενδυνάμωσε τον πολιτισμό, την κληρονομιά και την υπεροχή του ισχυρότερου βασιλείου στη Σρι Λάνκα.

Ο Βράχος των λιονταριών Sigiriya

Η ακρόπολη 5ου αιώνα του βασιλιά Kasyapa και το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, Sigiriya. Η Sigiriya δεν καυχιέται μόνο για την αρχαία εφαρμοσμένη μηχανική της Σρι Λάνκα αλλά και της αστικής οργάνωσης και υπεροχής. Ξεχωρίζει επίσης ως ένα από τα λεπτότερα μνημεία της τέχνης και πολιτισμού. Θα περάσετε μέσα από το γιγαντιαίο “Lion Paws”, με θέα τους συμμετρικούς βασιλικούς κήπους από κάτω, για να κατανοήσετε το απόλυτο μεγαλείο που κάποτε κυριαρχούσε σε αυτό το πέτρινο φρούριο. Περιτριγυρισμένος από επάλξεις & τάφρους ο Βράχος των Λιονταριών, που μοιάζει με μυθολογική «Πόλη Θεών», είναι επικαλυμμένος με τοιχογραφίες που σχετίζονται με πίνακες τύπου Gupta, που βρέθηκαν στα σπήλαια Ajanta της Ινδίας.

Ο τοίχος καθρέπτης

Θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στη σκιά ενός διαπρεπούς «τοίχου καθρέφτη» που αγκαλιάζει τη δυτική όψη της Sigiriya και ο οποίος αντιπροσωπεύει ένα καλλιτεχνικό έργο γκράφιτι. Θα περιπλανηθείτε στο καλά κατασκευασμένο μουσείο σε ένα επικό ταξίδι των τελευταίων ετών. Εκεί θα συνειδητοποιήσετε πώς η ακρόπολη με το κάστρο και τα συστήματα άρδευσης που αντλούσαν νερό ακριβώς στην κορυφή του με ένα έξυπνο υδραυλικό σύστημα, περιγράφει το κολοσσιαίο αριστούργημα του μεγάλου βασιλιά που παρέμεινε ένα θαύμα στην Ασία για αιώνες. 

Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς Polonnawruwa:

Η άνοδος της πόλης Polonnaruwa, μεσαιωνικής πρωτεύουσας, ακολούθησε την παρακμή της Anuradhapura. Ένα κόσμημα του βασιλιά Parakramabahu I. Παραμένει απόδειξη του αρχαίου πολιτισμού και της κληρονομιάς που συνδυάζεται με θρησκευτικές πεποιθήσεις. Θα περπατήσετε ανάμεσα στους τοίχους του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ευλογημένοι από στούπες, αγάλματα του Βούδα, κανάλια άρδευσης και φανταστικά σκαλισμένα ινδουιστικά γλυπτά.

Περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος

Θα παρατηρήσετε το κειμήλιο σπίτι, Watadage, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για τα όμορφα πέτρινα γλυπτά του. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά και θα συνειδητοποιήσετε μια λεπτή ινδουιστική επιρροή στην αρχιτεκτονική και τα αγάλματα που βρίσκονται στην Polonnaruwa. Καθίστε δίπλα στη Galviharaya και παρατηρήστε την απόλυτη ομορφιά που αναβλύζει από κάθε στροφή των τεράστιων βουδιστικών αγαλμάτων της. Η αίθουσα του Συμβουλίου Nissankamalla είναι, ωστόσο, μια ομορφιά που με τους ταλαντευόμενους πυλώνες της υπενθυμίζει την αισθητική ενός ισχυρού βασιλείου που στέκεται δίπλα στο Parakrama Samudraya, στη θάλασσα του Parakramabahu

Εθνικό Πάρκο Kaudulla:

Το Εθνικό Πάρκο Kaudulla, ένα ξηρό αειθαλές δάσος που εκτείνεται σε μια έκταση 6656 εκταρίων, συνδέεται με το κοντινό πάρκο άγριας ζωής Minneriya και με τη Kaudulla.  Η Kaudulla (6675 εκτάρια), είναι το κεντρικό κομμάτι του πάρκου και περιβάλλεται από λιβάδια και θαμνώδες δάσος. Το Εθνικό Πάρκο Kaudulla είναι ένα καταφύγιο με πολλά ερπετά, όπως χελώνες γλυκού νερού, ινδική χελώνα με πτερύγιο και ινδική μαύρη χελώνα. Εκτός από τους ελέφαντες, το Εθνικό Πάρκο Kaudulla φιλοξενεί 23 είδη θηλαστικών, όπως τα ελάφια Sambar, τα ελάφια άξονα της Σρι Λάνκα, το Chevrotain, τον αγριόχοιρο, τη λεοπάρδαλη και την αρκούδα Sloth.

Paddle – boats

Θα έχετε την ευκαιρία με μία βόλτα στο Paddle-boats στη λίμνη να απολαύσετε την παρατήρηση πουλιών. 160 είδη πουλιών, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων υδρόβιων πτηνών, όπως ο Πελεκάνος Spot-billed Pelican και ο Μικρότερος Υπασπιστής Lesser Adjutant. Asian Spoonbill, Grey-headed Fish Eagle, Black- headed Ibis, Painted Stork και Openbill Stork είναι μερικά μόνο από εκείνα τα όμορφα πλάσματα που θα βρείτε στο πάρκο. Το παγώνι, ο Αετός και ο Γιγάντιος Αετός είναι επίσης “κάτοικοι” του πάρκου. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στο πάρκο είναι οι εκατοντάδες πελεκάνοι του.

Sri Dalada Maligawa ή ο Ναός του Ιερού Λειψάνου των Δοντιών

είναι βουδιστικός ναός στην πόλη Kandy της Σρι Λάνκα. Βρίσκεται στο βασιλικό συγκρότημα παλατιών του πρώην Βασιλείου της Κάντι, το οποίο στεγάζει το λείψανο του δοντιού του Βούδα. Από την αρχαιότητα, το λείψανο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τοπική πολιτική, επειδή πιστεύεται ότι όποιος κατέχει το λείψανο κατέχει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η Κάντι ήταν η τελευταία πρωτεύουσα των βασιλιάδων της Σρι Λάνκα και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς κυρίως λόγω του ναού.

Ο Βοτανικός Κήπος στην Περαντενίγια

Αρχικά αναπτύχθηκε ως κήπος αναψυχής με δικαιώματα και αργότερα εναρμονίστηκε από τους Βρετανούς. Ο Βασιλικός Βοτανικός Κήπος της Περαντενίγια, σήμερα γεμάτος με τις πιο φιλόξενες εγκαταστάσεις που βρίσκονται μόλις 4 μίλια μακριά από την Κάντι  είναι ένα ακμάζον θαύμα της Ασίας. Περπατήστε σε αυτή την υπέροχη περιοχή 147 στρεμμάτων ανάμεσα σε καλά περιποιημένους καταπράσινους χλοοτάπητες που θα σας ενθαρρύνουν για ένα συναρπαστικό διάλειμμα. Προς τα βόρεια της εισόδου υπάρχει μια καφετέρια που μπορεί κανείς να συναντήσει πριν δει μερικά από τα σημαντικότερα σημεία του κήπου, που δεν είναι άλλα από το σπίτι ορχιδέας και η γιγαντιαία συκιά Javan.

Μύρισα

Εκεί μπορείτε να κάνετε παρατήρηση δελφινιών και φαλαινών. Ελάτε να παρακολουθήσετε, να μελετήσετε και να φωτογραφίσετε τα μεγαλύτερα πλάσματα στη γη, τις φάλαινες στο Dondra Point στη Mirissa, έναν προορισμό που φημίζεται για τις φάλαινες και τα δελφίνια. Η Mirissa βρίσκεται στη νότια ακτή της Σρι Λάνκα είναι το πλησιέστερο σημείο στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα και στη μεταναστευτική διαδρομή των φαλαινών καθώς πλησιάζουν στα ζεστά νερά του Ινδικού ωκεανού κυρίως για αναπαραγωγή.

Οι γαλάζιες φάλαινες και όχι μόνο

Δοκιμάστε ένα συναρπαστικό και άνετο ταξίδι με πλοίο στη θάλασσα και αν είστε τυχεροί θα συναντήσετε γαλάζιες φάλαινες Blue Whales, τα μεγαλύτερα πλάσματα στη γη, Bryde’s Whales, Sperm Whales, Killer Whales και Fin Whales. Μπορείτε επίσης να συναντήσετε φιλικά  δελφίνια όπως τα Common dolphins, Bottlenose dolphins, Spinner dolphins, Risso’s dolphins και τα striped dolphins που παιχνιδιάρικα κάνουν τούμπες και χορεύουν στα κύματα του ωκεανού. Υπάρχει επίσης πιθανότητα να δείτε ιπτάμενα ψάρια, χελώνα, manta rays και ακόμη και καρχαρίες.

Γεωγραφική θέση: Η Σρι Λάνκα είναι νησιωτική χώρα νοτιοανατολικά της Ινδίας
Πληθυσμός: 21.803.000 κάτοικοι
Νόμισμα: Ρουπία Σρι Λάνκα
Γλώσσα: Σιναλέζικα, Ταμίλ
Θρήσκευμα: Βουδισμός, Ινδουισμός
Καιρός: Δύο εποχές μουσώνων (Δεκέμβριος –  Φεβρουάριος/ Μάιος – Οκτώβριος), . Ο καιρός είναι συνήθως ηλιόλουστος και οι καλύτεροι μήνες για το ταξίδι είναι οι ξηρότεροι.
Διαφορά ώρας με Ελλάδα: +5:30 ώρες, δεν έχει θερινή ώρα.

Ταξιδέψτε στη Σρι Λανκα

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    Ακολουθήστε μας στα social media!