+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Τανζανία

Τανζανία μία χώρα γεμάτη άγρια ζώα, τεράστια τοπία σαβάνας, τα ψηλότερα βουνά της Αφρικής και γαλαζοπράσινα νερά. 

Τα τελευταία χρόνια οι ταξιδιώτες την επιλέγουν ως νούμερο ένα προορισμό στην υποσαχάρια Αφρική και όχι άδικα.

Η Τανζανία έχει γίνει συνώνυμη με το Serengeti το διάσημο εθνικό πάρκο, το όρος Κιλιμάντζαρο και μερικά από τα καλύτερα σαφάρι στον κόσμο. Και όλα αυτά ισχύουν. Στην πραγματικότητα, έχει όλα αυτά και… ακόμη περισσότερα.

Ο φυσικός πλούτος της Τανζανίας συνοδεύεται από έντονη πολιτισμική ποικιλία. Στα δυνατά χαρτιά της συμπεριλαμβάνονται κορυφαίοι προορισμοί για σαφάρι (Serengeti, Ngorongoro), το πιο ψηλό βουνό της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο, η απομακρυσμένη λίμνη Ταγκανίκα, ξεχασμένες πόλεις στο δρόμο των καραβανιών του 19ου αιώνα, λιμάνια στην ακτή Swahili απ’ όπου διεξαγόταν εμπόριο σε όλο τον Ινδικό. Κοραλλιογενείς ύφαλοι, παρθένα δάση βροχής με μεγάλους πληθυσμούς πιθήκων, αχανείς σαβάνες, αρχαίες πόλεις-κράτη, μια απρόσμενη αλληλουχία εικόνων την οποία ζωντανεύουν περισσότερες από 100 διαφορετικές εθνότητες.

Οπότε πάρτε το καπέλο και το αντηλιακό σας και πάμε σε ένα σαφάρι μέσα από πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την Τανζανία.

logo-heart

Κιλιμάντζαρο

Το όρος Κιλιμάντζαρο είναι η ψηλότερη κορυφή της Αφρικής (5.895 μ.) και η πιο εμβληματική εικόνα της Τανζανίας. Το Εθνικό Πάρκο Kilimanjaro, σε αντίθεση με άλλα πάρκα στη βόρεια Τανζανία, δεν το  επισκέπτεται κανείς για την άγρια φύση, αλλά για την ευκαιρία να σταθεί με δέος μπροστά σε αυτό το όμορφο χιονισμένο βουνό και, για άλλους, να αναρριχηθούν ως την κορυφή. 

Σερενγκέτι Serengeti national park

Το Εθνικό Πάρκο Serengeti είναι μια απέραντη πεδιάδα χωρίς δέντρα με εκατομμύρια ζώα που ζουν εδώ ή διέρχονται αναζητώντας φρέσκα λιβάδια. Είναι πιο διάσημο για την ετήσια μετανάστευση των άγριων θηραμάτων, αλλά μπορείτε επίσης να δείτε τους Μεγάλους Πέντε εδώ (big five), και σχεδόν 500 είδη πουλιών έχουν καταγραφεί στο Serengeti.

Ως το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στην Τανζανία, το Σερενγκέτι προσελκύει δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. 

Ngorongoro conservation area

Ανάμεσα στο Serengeti και τη λίμνη Manyara, η περιοχή διατήρησης Ngorongoro φιλοξενεί τον περίφημο ηφαιστειακό κρατήρα Ngorongoro και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές προβολής άγριας ζωής της Τανζανίας. Αυτός ο τεράστιος ηφαιστειακός κρατήρας έχει μόνιμη φυσική παροχή νερού, η οποία προσελκύει χιλιάδες ζώα που μένουν σε αυτή την περιοχή αντί να μεταναστεύουν.

Οι επισκέπτες έρχονται εδώ κυρίως για να δουν μεγάλα ζώα και παρατήρηση πουλιών. Χιλιάδες ζώα φαίνονται στο κέντρο του κρατήρα, συμπεριλαμβανομένων λιονταριών, ελεφάντων, ρινόκερων, γαζέλων και βουβαλιών, αλλά τα γκνου και οι ζέβρες αντιπροσωπεύουν πάνω από τα μισά ζώα που αποκαλούν το σπίτι του κρατήρα Ngorongoro.

Tarangire national park

Το Εθνικό Πάρκο Tarangire, που ιδρύθηκε το 1970, είναι μια φανταστική περιοχή για την προβολή της άγριας ζωής. Είναι καλύτερα να την επισκεφθείτε κατά την ξηρή περίοδο από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, όταν τα ζώα συγκεντρώνονται κατά μήκος του ποταμού.

Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, το Εθνικό Πάρκο Tarangire έχει μία από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις μεταναστευτικής άγριας ζωής. Άγρια θηράματα, ζέβρα, βουβάλια, ιμπάλα, γαζέλες και άλλα πολλά που μαζεύονται γύρω από τις λιμνοθάλασσες. Το πάρκο είναι επίσης γνωστό για τον μεγάλο πληθυσμό ελεφάντων και τα baobab δέντρα που χαρακτηρίζουν το τοπίο.

Το πάρκο είναι εξαιρετικό για παρατήρηση πουλιών, με περισσότερα από 300 είδη να καταγράφονται στο Tarangire. Αυτά τα είδη περιλαμβάνουν όρνια, γύπες, ερωδιούς, πελαργούς, χαρταετούς, γεράκια και αετούς.

Λίμνη Manyara national park

Το Εθνικό Πάρκο Της Λίμνης Manyara αποτελείται από δάση, δασικές εκτάσεις, λιβάδια και βάλτους. Τα δύο τρίτα του πάρκου καλύπτονται από νερό και η λίμνη Manyara φιλοξενεί χιλιάδες φλαμίνγκο, σε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου, καθώς και άλλες διαφορετικές μορφές ζωής πουλιών. Το αποκορύφωμα του πάρκου Manyara είναι ο μεγάλος πληθυσμός ελεφάντων, λιονταριών αναρρίχησης δέντρων και ιπποπόταμων, ο οποίος μπορεί να παρατηρηθεί σε πολύ πιο κοντινή απόσταση από ό, τι σε άλλα πάρκα. Αυτό το πάρκο φιλοξενεί επίσης τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μπαμπουίνων στον κόσμο.

Ζανζιβάρη

Το νησί της Ζανζιβάρης, που ονομάζεται επίσης Unguja, είναι ένας σημαντικός προορισμός διακοπών στην Τανζανία και είναι γνωστός για τις όμορφες παραλίες του. Μέρος του αρχιπελάγους της Ζανζιβάρης, το οποίο αποτελείται από τα νησιά Ζανζιβάρη και Πέμπα, αυτό το νησί έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο. Το surf ποικίλλει ανάλογα με την πλευρά του νησιού στην οποία βρίσκεστε, αλλά οι επισκέπτες θα βρουν μαλακή λευκή άμμο και καθαρά ρηχά νερά, μαζί με παραδοσιακά σκάφη που περιβάλλουν την ακτή σε κάθε σημείο του νησιού.

Η ιστορική πόλη Stone Town, γνωστή για τα παλιά αρχοντικά της Αραβίας, τα στενά σοκάκια και ένα πολυσύχναστο λιμάνι, βρίσκεται στην καρδιά της Ζανζιβάρης.

Εξερευνήστε τα εθνικά πάρκα της Τανζανίας

Το Serengeti είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για την ετήσια μετανάστευση πάνω από 1,5 εκατομμυρίου άγριων θηραμάτων, που ονομάζεται ευρέως “Η Μεγάλη Μετανάστευση”. Η μετανάστευση στην Τανζανία περνάει από διαφορετικά στάδια από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιούνιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένας συνεπής παρατηρητής θα ήταν σε θέση να παρατηρήσει τις εποχές της αγέλης, από τη γέννηση μέχρι το ζευγάρωμα.

Οι ζέβρες, οι γαζέλες, τα ιμπάλα και διάφορα άλλα θηλαστικά συμμετέχουν επίσης στη μεγάλη μετανάστευση, αλλά καμία αγέλη δεν είναι μεγαλύτερη από εκείνη των γκνου που αντιπροσωπεύουν τον μεγαλύτερο πληθυσμό θηλαστικών.

Κάντε πεζοπορία στο Κιλιμάντζαρο

Δεδομένο ότι το Κιλιμάντζαρο είναι το ψηλότερο αδρανές ηφαίστειο της Αφρικής, η πεζοπορία στο βουνό βρίσκεται πάντα στην κορυφή της λίστας των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε στην Τανζανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο 5.895 μέτρων, έχει πέντε διαφορετικές κλιματικές ζώνες και φιλοξενεί περιστασιακά μερικά νομαδικά ζώα, όπως ελέφαντες, βουβάλια, θάμνους και warthogs.

Επίσκεψη χαλάρωσης στη Ζανζιβάρη

Η Ζανζιβάρη η γενέτειρα του Φρέντι Μέρκιουρι, του θρυλικού τραγουδιστή είναι η καρδιά του πολιτισμού και της παράδοσης των Σουαχίλι!

Για να ξεκινήσετε την περιπέτειά σας στη Ζανζιβάρη, κατευθυνθείτε προς την Stone Town, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που διαθέτει ένα όμορφο μείγμα από Ομάν και ινδικής αρχιτεκτονικής. Οι ασφαλείς δρόμοι του είναι διάσπαρτοι με μεγάλα σπίτια τσαγιού και βεράντες που πλησιάζουν την ακτή, καθιστώντας τη Stone Town την ιδανική απόδραση για χαλαρωτικές και γοητευτικές διακοπές στην Τανζανία. 

Μείνετε στη λίμνη Τανγκανίκα

Εκτός από τη βαθύτερη λίμνη στην Αφρική, η λίμνη Tanganyika στην Τανζανία είναι η μακρύτερη λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο και η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στην Ανατολική Αφρική. Λένε ότι η λίμνη κατέχει το 18% του γλυκού νερού του κόσμου. Αυτό εξηγεί την πλούσια βιοποικιλότητα που περιβάλλει την περιοχή, ξεκινώντας από τη βλάστηση του ρυζιού και των καλλιεργειών στις διάφορες φυλές πουλιών, ερπετών και ψαριών που βρίσκονται στη λίμνη.

Ατελείωτο σαφάρι game drive

Το σαφάρι ίσως είναι ο νούμερο ένα λόγος για να επισκεφθείτε την Τανζανία! Απέραντες εκτάσεις πλούσιας φύσης προσφέρουν τροφή και στέγη σε αμέτρητα ζώα. Όλα συνυπάρχουν άλλοτε αρμονικά και άλλοτε όχι και τόσο λόγω της τροφικής αλυσίδας προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Το σαφάρι στην Αφρική είναι μία φανταστική εμπειρία που δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Θα βρεθείτε δίπλα σε άγρια ζώα θα παρατηρήσετε τις κινήσεις, το κυνήγι τους ακόμη και τις γεννήσεις των μικρών τους. Το game drive με jeep θα σας προσφέρει εικόνες που μόνο σε ντοκιμαντέρ έχετε ξαναδεί και η αίσθηση που θα σας αφήσει είναι μοναδική.

 

 

 

Η καλύτερη στιγμή για να πάτε στην Τανζανία και τη Ζανζιβάρη είναι οποιαδήποτε στιγμή εκτός από την εποχή των βροχών από τον Μάρτιο έως τις αρχές Μαΐου. Ο Ιούνιος έως τον Σεπτέμβριο είναι η ξηρή περίοδος και η καλύτερη στιγμή για να δείτε τη Μεγάλη Μετανάστευση στο Serengeti με ελάχιστες πιθανότητες βροχής στη Ζανζιβάρη. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος προσφέρουν επίσης καλές επιλογές, εκτός των τιμών αιχμής.

  • Γεωγραφική θέση: Συνορεύει βόρεια με την Ουγκάντα και την Κένυα, δυτικά με τη Ρουάντα, το Μπουρουντί και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και νότια με τη Ζάμπια, το Μαλάουι και τη Μοζαμβίκη. Στα ανατολικά βρέχεται από τον Ινδικό ωκεανό.
  • Πληθυσμός: 59.441.988 κάτοικοι
  • Νόμισμα: Σελίνι
  • Γλώσσα: Σουαχίλι, Αγγλικά
  • Θρήσκευμα: Ισλάμ κα.

Ταξιδέψτε στην Τανζανία με το

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    Ακολουθήστε μας στα social media!