+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Μπαλί, το διαμάντι της Ινδονησίας

logo-heart-light

Μπαλί, το διαμάντι της Ινδονησίας

Μπαλί το παραδεισένιο νησί της Ινδονησίας που βρίσκεται λίγο πιο κάτω από τον παράλληλο του Ισημερινού. Το Μπαλί, το διαμάντι της Ινδονησίας,  έχει τροπικό κλίμα και βλάστηση και συνδυάζει μαγευτική ποικιλόμορφη φύση με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Όσοι ταξιδεύουν στο Μπαλί στην Ινδονησία, βιώνουν την αυθεντική αύρα που διακατέχει κάθε κρυμμένη γωνία του νησιού. Ο πολιτισμός, η φυσική ομορφιά και οι άνθρωποι δημιουργούν το χρυσό τρίγωνο. Για αυτό και όχι άδικα το Μπαλί και η Ινδονησία είναι από τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως.

Στο Μπαλί στην Ινδονησία, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τα στοιχεία μιας ιδιαίτερης θρησκείας, αυτής του Ινδουισμού και να επισκεφθείτε μοναδικούς, πολύχρωμους, ινδουιστικούς ναούς. Η περιήγηση στις περιοχή της ζούγκλας του Ubud θα σας γεμίσει με μοναδικές εικόνες της υπαίθρου του Μπαλί. Εικόνες που μόνο μέσω διαδικτύου έχετε ξαναδεί θα ξεδιπλωθούν μπροστά σας. Απέραντες φυτείες ρυζιού να κατακλύζουν τις κοιλάδες, δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό. Ένα σαφάρι στα χώματα των ελεφάντων είναι απαραίτητη εμπειρία για να παρακολουθήσετε από κοντά αυτά τα υπέροχα πλάσματα μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον. Το ηφαιστειακό βουνό Agung κρύβει έναν φυσιολατρικό παράδεισο. Όμορφες πεζοπορικές διαδρομές μέσα στην καταπράσινη ζούγκλα και για τους πιο τολμηρούς, μια κατάβαση με βάρκα γεμάτη αδρεναλίνη στον ποταμό Ayung. Ο κοραλλιογενείς βυθός προσβάσιμος από πολλά σημεία του νησιού θα μας γνωρίσουν έναν καινούριο υδάτινο κόσμο!

Με το εξερευνητικό μας ταξίδι στο Μπαλί το διαμάντι της Ινδονησίας, θα περιπλανηθούμε στα «μονοπάτια» της αρχαίας θρησκείας του ινδουισμού. Θα γνωρίσουμε τη ιδιαίτερη κουλτούρα των Μπαλινέζων και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του νησιού, μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες κατάλληλες για όλους!

Πότε να πάω στο Μπαλί; Η απάντηση είναι όλο το χρόνο! Το Μπαλί έχει ένα ισημερινό κλίμα μουσώνων. Οι δύο εποχές στο Μπαλί είναι η στεγνή περίοδος από Απρίλιο έως Οκτώβριο. Και η περίοδος των βροχών από Νοέμβριο έως Οκτώβριο. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως η βροχή συνήθως έχει μορφή προσωρινής μπόρας γι αυτό και δεν εμποδίζει τους ταξιδιώτες. Πολλοί μάλιστα επιλέγουν την υγρή περίοδο καθώς οι τιμές είναι πιο ελκυστικές.

Ινδουιστικοί Ναοί στο Μπαλί

Στο Μπαλί στην Ινδονησία, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τα στοιχεία μιας ιδιαίτερης θρησκείας, του Ινδουισμού. Θα επισκεφθείτε τους μοναδικούς, πολύχρωμους ινδουιστικούς ναούς στην Pura Besakih, που θεωρείται η μητέρα των ναών και θα εξερευνήσετε την κουλτούρα τους. Άλλοι ναοί όπως Tanah Lot, Bedugul Beratan Lake Temple , Lempuyang Temple , Uluwatu Temple είναι πραγματικά αξιοθέατα του Μπαλί, του νησιού με τους 1000 ναούς, όπως δικαίως είναι χαρακτηρισμένο.

Παραδοσιακά έθιμα και φεστιβάλ στο Μπαλί

Περιπλανώμενοι στο Μπαλί δεν υπάρχει περίπτωση να μην συναντήσετε κάποια τοπική γιορτή ή ένα λαϊκό φεστιβάλ. Τα πιο γνωστά είναι η μουσική παράσταση Gamelan με κρουστά όργανα κυρίως και παραδοσιακές φορεσιές και ο χορός Barong. Πρόκειται για ένα μυθολογικό δημιούργημα μισό λιοντάρι μισό σκύλος που μάχεται κόντρα στον Rangda, απεικονίζοντας την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό. Η Μπαλινέζικη κουλτούρα και καλοσύνη δεν σχετίζεται όμως μόνο με τους παραδοσιακούς χορούς και τις τελετές. Σε όλο το ταξίδι στο Μπαλί θα εισπράξετε την Μπαλινέζικη κουλτούρα από τους ευγενέστατους και καλοσυνάτους Μπαλινέζους 

Οι ορυζώνες στο Μπαλί

Οι ορυζώνες στο Μπαλί και σε όλη την Ινδονησία είναι πραγματικό αξιοθέατο όλης της χώρας. Χιλιάδες τουρίστες αναζητούν σημεία όπου μπορούν να περιπλανηθούν ανάμεσα σε ορυζώνες. Μπορείτε μάλιστα να παρακολουθήσετε και τη διαδικασία που ακολουθούν στις φυτείες οι ντόπιοι. Η περιήγηση στις περιοχή του Ubud θα σας γεμίσει με μοναδικές εικόνες της υπαίθρου του Μπαλί. Οι φυτείες ρυζιού κατακλύζουν τις κοιλάδες, δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό. Πρόκειται για την πιο σημαντική καλλιέργεια του νησιού, καθώς ένας Μπαλινέζος καταναλώνει περίπου 130 κιλά ρύζι ετησίως!

Η ζωή των ελεφάντων στο Elephant Safari Park Park Lodge

Ένα σαφάρι στα χώματα των ελεφάντων είναι μία απαραίτητη εμπειρία για να παρακολουθήσετε από κοντά αυτά τα υπέροχα πλάσματα μέσα στο περιβάλλον τους. Μπορείτε να τους συναντήσετε στο διάσημο Elephant Safari Park Lodge όπου φιλοξενεί 30 Ελέφαντες της Σουμάτρα που διασώθηκαν και κυκλοφορούν ελεύθεροι εντός του πάρκου. Εκτός από το να θαυμάσετε από κοντά τους ελέφαντες μην παραλείψετε να κάνετε μία αξέχαστη βόλτα στην ράχη τους. Πάντα με ευγένεια και σεβασμό προς αυτά τα αξιαγάπητα πλάσματα.

Το βουνό Agung και ο ποταμός Ayung στην Ινδονησία

Το βουνό Agung και ο ποταμός Ayung είναι ο τέλειος συνδυασμός για να απολαύσετε τη φύση της Ινδονησίας. Δύο δραστηριότητες με περιπέτεια και δράση που θα σας συναρπάσουν. Το ηφαιστειακό βουνό Agung κρύβει έναν φυσιολατρικό παράδεισο. Όμορφες πεζοπορικές διαδρομές μέσα στην καταπράσινη ζούγκλα και για τους πιο τολμηρούς, μια κατάβαση με βάρκα γεμάτη αδρεναλίνη στον ποταμό Ayung.

Λαϊκές αγορές στο Μπαλί και την Ινδονησία

Οι λαϊκές αγορές του Μπαλί είναι από τις καλύτερες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Υπέροχα χειροτεχνήματα που απεικονίζουν την τέχνη και την μπαλινέζικη παράδοση. Ετοιμαστείτε για παζάρια και αγορές αφού η ποικιλία και οι τιμές  είναι ιδανικές. Και μετά τα ψώνια επειδή θα πεινάσετε σίγουρα απολαύστε κάτι από το γνωστό street food της Ινδονησίας. Η αγορά Seminyak θα σας μυήσει στα άδυτα των γεύσεων, των μυρωδιών, της παραδοσιακής χειροτεχνίας και των παζαριών. Εκεί θα βρείτε αυθεντικές συνταγές που τρώνε οι Μπαλινέζοι και διάφορες ξυλόγλυπτες χειροκατασκευές βγαλμένες από τη κουλτούρα του λαού.

Εμπειρία αυθεντικού μπαλινέζικου μασάζ και σπα

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το μπαλινέζικο μασάζ. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να απολαύσετε αυθεντικό μπαλινέζικο μασάς. Οι υπηρεσίες στα νησιά της Ινδονησίας έχουν πολύ χαμηλό κόστος. Έτσι μην χάσετε την ευκαιρία για ένα χαλαρωτικό, τροπικό μπαλινέζικο μασάζ ή spa που υπόσχεται να σας ανανεώσει ολοκληρωτικά. Στο Μπαλί θα συναντήσετε τα καλύτερα μέρη για Σπα και Μασάζ τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στην περιοχή των λαϊκών αγορών.

Ο δράκος του Κομόντο

Είστε έτοιμοι για μια εικόνα βγαλμένη από παραμύθια με δράκους; Το νησί – εθνικό πάρκο του Κομόντο δεν ανήκει στο Μπαλί, παρ’ όλα αυτά το Μπαλί αποτελεί την πιο κοντινή βάση για να το επισκεφθείτε. Εκεί, εκτός των άλλων άγριων ζώων, θα δείτε τους μοναδικούς εναπομείναντες δράκους του πλανήτη μας. Πρόκειται για γιγαντιαίες σαρκοφάγες σαύρες που φτάνουν τα 3 μέτρα. Ένα οργανωμένο σαφάρι θα σας φέρει σε οπτική επαφή με απόλυτη ασφάλεια.

Τα νησιά της Ινδονησίας και κοντινοί προορισμοί

Η γεωγραφική θέση του Μπαλί και το σχετικά χαμηλό κόστος, επιτρέπουν να συνδυαστεί με μοναδικούς προορισμούς στην ευρύτερη Ν/Α Ασία, όπως η Σιγκαπούρη, το Πουκέτ, η Μπανγκόκ το Κο Σαμούι η Μαλαισία κλπ. Μάλιστα οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές και οι αποστάσεις κοντινές. Εκτός από κοντινούς προορισμούς άλλων χωρών σας προτείνουμε να ανακαλύψετε και άλλα νησιά της Ινδονησίας. Μερικά εξ αυτών η Ιάβα (Java), τα νησιά Γκίλι (Gilli islands) και το Λομπόκ (Lompok).

Γεωγραφική θέση: Νοτιοανατολική Ασία
Πληθυσμός: 237.000.000
Νόμισμα: Ρουπία
Γλώσσα: Ινδονησιακά
Πολίτευμα:  Προεδρική Δημοκρατία
Θρήσκευμα: Ισλάμ
Καιρός: Στεγνό και υγρό κλίμα με εποχή μουσώνων
Διαφορά ώρας με Ελλάδα: Η χώρα Ινδονησία έχει 3 ζώνες ώρας. Η πρωτεύουσα Τζακάρτα είναι +4 ώρες από την ώρα Ελλάδος.

logo-heart

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    Ταξιδέψτε στο Μπαλί με το

    Ακολουθήστε μας στα social media!