+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Μαδαγασκάρη ! Εξωτικό Βασίλειο της Φύσης & παραδεισένιο νησάκι Νόσι Μπε, 12 ή 15 ημέρες (Αναχωρήσεις: 07/08 & 25/10/24) από 2.750€

logo-heart-light

Αναχωρήσεις: 07/08, 25/10 2024

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση  για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο ή Τάνα, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.

Άφιξη στην πρωτεύουσα που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων στο κέντρο του νησιού. Η πόλη είναι κτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από τη λίμνη Ανοσύ, Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Πρωινή αναχώρηση για το πάρκο με τους λεμούριους, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης και φιλοξενεί 9 είδη αυτού του αξιαγάπητου ζώου της χώρας. Συνεχίζουμε την όμορφη διαδρομή μας μέσα από καταπράσινους ορυζώνες, γρανιτένια βουνά και μικρά παραδοσιακά χωριά, με προορισμό την Αντσιράμπε, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Η πόλη ιδρύθηκε από Νορβηγούς λουθηρανούς ιεραπόστολους στο τέλος του 19ου αιώνα. Η Νορβηγία εξακολουθεί να βοηθά στην ανάπτυξη της πόλης, να διευθύνει σχολεία και να στέλνει εκπαιδευτικούς. Κατά τη διάρκεια της γαλλικής αποικιοκρατίας (1896-1960) έρχονταν στην Αντσιράμπε ιδιοκτήτες φυτειών για να αποφύγουν το ζεστό και υγρό κλίμα των περιοχών με χαμηλότερο υψόμετρο – τον χειμώνα οι νύχτες εδώ είναι ψυχρές και το καλοκαίρι η θερμοκρασία σπάνια ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου. Ο πληθυσμός αποτελείται κυρίως από τις φυλές Μερίνα (Merina) και Μπετσιλέο (Betsileo). Η περιοχή είναι ένα από τα οικονομικά κέντρα της χώρας: γεωργία, κτηνοτροφία, γαλακτοπαραγωγή, καπνοβιομηχανία, εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας, ζυθοποιία κ.ά. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το ιστορικό κτίριο του ταχυδρομείου, τον σιδηροδρομικό σταθμό και το Hotel des Thermes που κατασκευάστηκε το 1897 και που από τις αρχές του 1954 αποτέλεσε για δύο χρόνια κατοικία του εξόριστου από τους Γάλλους  βασιλιά Μωάμεθ Ε’ του Μαρόκου και της οικογενείας του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Η πόλη  επονομάζεται “Πόλη του Νερού” λόγω των θερμών πηγών της, αλλά και των δύο ηφαιστειακών λιμνών της: την Τριτρίβα και την Αντραϊκίμπα, τις οποίες θα επισκεφθούμε στη συνέχεια. Θα δούμε επίσης σε τοπικό εργαστήριο πώς κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά μικροσκοπικά ποδήλατα και ρίκσα (rickshaws, τρίτροχα ποδήλατα, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων), καθώς και χειροποίητα αντικείμενα από κέρατο ζεμπού (τοπικά βοοειδή με καμπούρες). Στην πόλη υπάρχουν μερικά εργαστήρια κοπής πολύτιμων λίθων, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί στις αγορές σας – δεν είναι όλα όσα λάμπουν πραγματικά… Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Πρώτος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής θα είναι στην Αμποσίτρα, πόλη γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτα της φυλής Ζαφιμανίρι (Zafimaniry), που ειδικεύονται στην τεχνική της μαρκετερί και σε κατασκευές ξύλινων αντικειμένων κάθε είδους. Επίσης, εδώ μπορείτε να αγοράσετε μεταξωτά από την Σοατανάνα και τις γύρω περιοχές. Στο κέντρο της πόλης, απέναντι από τον Καθεδρικό ναό, βρίσκεται το εντυπωσιακό μοναστήρι των Βενεδικτίνων. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την Ρανομαφάνα. Το όνομα Ρανομαφάνα προέρχεται από τις λέξεις rano mafana που στην μαλγασική γλώσσα σημαίνει ζεστό νερό, λόγω των θερμών πηγών που βρίσκονται στην πόλη.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πριν το δείπνο μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα με φακούς κατά μήκος του δρόμου για να αναζητήσουμε νυκτόβια ζώα. Με λίγη τύχη θα ανακαλύψουμε καφέ λεμούριους, χαμαιλέοντες κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Πρωινή επίσκεψη με έναν καλά εκπαιδευμένο φυσιοδίφη στο υπέροχο Εθνικό Πάρκο Ρανομαφάνα με το ορεινό τροπικό δάσος και την εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα με διάφορα ενδημικά είδη (λεμούριοι κλπ. και περισσότερα από 100 είδη πουλιών, 68 από τα οποία εμφανίζονται μόνο στη Μαδαγασκάρη). Η περίπου 3ωρη πεζοπορία μας μέσα από στενά και τραχιά δασικά μονοπάτια απαιτεί όμως καλή φυσική κατάσταση. Αφού δούμε και τους καταρράκτες Αντριαμαμοβόκα του ποταμού Ναμοράνα που διασχίζει το πάρκο, θα αναχωρήσουμε για την Φιαναραντσόα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Μαδαγασκάρης και πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Πρωινή αναχώρηση για το Αμπαλαβάο, όπου θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό, μάλλον πρωτόγονο για έναν δυτικό επισκέπτη, εργοστάσιο χαρτιού Ανταϊμόρο – ένα χαρτί φτιαγμένο από τον φλοιό του δέντρου Havoha – σύμφωνα με μια μέθοδο που πιθανότατα άφησαν οι Άραβες. Σύμφωνα με την παράδοση, κατά τον 7ο αιώνα ένα αραβικό καράβι ναυάγησε στη νοτιοανατολική ακτή της Μαδαγασκάρης και η ντόπια φυλή των Ανταϊμόρο βοήθησε τους ναυαγούς. Εκείνοι, όντας μουσουλμάνοι, είχαν μαζί τους το κοράνι, που όμως με την πάροδο του χρόνου άρχισε να φθείρεται και προσπαθώντας να βρουν κάποιο υλικό για να το αντιγράψουν, ανακάλυψαν αυτό το δέντρο – ένα είδος μουριάς – από το οποίο κατασκεύασαν το περίφημο χαρτί Ανταϊμόρο. Λέγεται μάλιστα ότι το χαρτί αυτό έχει μαγική δύναμη και μέχρι πρόσφατα έφτιαχναν βιβλία αποκλειστικά για θεραπευτές και μάγους. Επίσης το Αμπαλαβάο είναι γνωστό για την μεγάλη αγορά ζεμπού που γίνεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη πρωί στο νότιο άκρο του χωριού. Επόμενος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι στο Πάρκο Άντζα, στους πρόποδες του βραχώδους σχηματισμού που ονομάζεται “Τρεις Αδελφές”, όπου θα δούμε εκατοντάδες λεμούριους με “τα μαύρα δαχτυλίδια στην ουρά” στο φυσικό τους περιβάλλον. Τέλος, μέσω της πόλης Ιχόσι – κέντρο της φυλής των κτηνοτρόφων Μπαρά – και του οροπεδίου Ορόμπε, που είναι ένας ατελείωτος βοσκότοπος για βοοειδή, θα φθάσουμε στην Ρανοχίρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Η πρωινή μας πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο είναι πραγματικά συναρπαστική! Τραχείς ψαμμιτικοί ορεινοί όγκοι με παράξενους σχηματισμούς, φαράγγια, πεδιάδες, μια φυσική “πισίνα” για να δροσιστούμε, εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα με διάφορα ενδημικά φυτά, λεμούριους διαφόρων ειδών και πολλά άλλα ζώα της περιοχής, θα μας προσφέρουν εικόνες μοναδικές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα δούμε τους περίφημους τάφους της φυλής Μαχαφάλι (Mahafali) με τις ιδιαίτερες διακοσμήσεις, καθώς και τα αλλόκοτα δέντρα μπαομπάμπ, που τα κλαδιά τους μοιάζουν με ρίζες δέντρου. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο χωριό Ιλακάκα για να επισκεφθούμε ένα ορυχείο εξόρυξης ζαφειριών και λίγο αργότερα στον Βοτανικό Κήπο Αντσοκάι με το 90% των φυτών του να είναι ενδημικά και το 80% εξ αυτών να έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Ιδρύθηκε το 1980 από έναν Ελβετό βοτανολόγο και οικολόγο, τον Herman Petignat. Μετά από μια σύντομη στάση στην Τουλεάρ Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην πρωτεύουσα Τάνα. Σύντομη περιήγηση στην πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

12η μέρα: Άφιξη την Αθήνα

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΝΟΣΙ ΜΠΕ

Για όσους επιθυμούν να επεκτείνουν τη διαμονή τους στο Νησάκι Νόσι Μπε παρέχεται η δυνατότητα (κατόπιν διαθεσιμότητας), δύο διανυκτερεύσεων στο νησάκι και μία ακόμη διανυκτέρευση στο τέλος στο Ανταναναρίβο ως παρακάτω :

 

11η μέρα: Ανταναναρίβο Πτήση για το νησί Νόσι Μπε

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το παραδεισένιο νησάκι Νόσι Μπε που αποτελεί το Νο 1 προορισμό της χώρας τα τελευταία χρόνια. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

12η μέρα: Νόσι Μπε – Κρουαζιέρα στα γειτονικά νησάκια Νόσι Κόμπα και Νόσι Τάνι Κέλι

Για σήμερα έχουμε κανονίζει μια μίνι κρουαζιέρα σε κοντινά μικρά τροπικά νησάκια. Ξεκινάμε με το νησάκι  Νόσι Κόμπα με οργιώδη βλάστηση το οποίο διαθέτει και βουνό 600 μέτρων. Συνεχίζουμε με το επόμενο νησάκι το Νόσι Τάνι Κέλι , είναι στην ουσία ένα θαλάσσιο πάρκο με απίστευτα πλούσιο βυθό που προσφέρεται για snorkeling. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση

 

13η μέρα: Νόσι Μπε – Ανταναναρίβο

Πρωινό ελεύθερο. Check out από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση πίσω στ

 

14η μέρα: Ανταναναρίβο – Πτήση για την Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

15η μέρα: Άφιξη την Αθήνα

Ταξιδέψτε με το

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Εσωτερική πτήση: Τουλεάρ – Ανταναναρίβο
 • Για την επέκταση στο Νησί Νόσι Μπε επιπλέον 2 εσωτερικές πτήσεις Ανταναναρίβο – Νόσι Μπε – Ανταναναρίβο
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, 4*, 5* τοπικής κατηγοριοποίησης. Η τουριστική υποδομή της χώρας είναι υποτυπώδης
 • Ημιδιατροφή
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Κόστος εισόδων στα Εθνικά Πάρκα που αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Εξειδικευμένοι φυσιοδίφες για τις περιηγήσεις στα πάρκα
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ταξιδιωτική ασφάλεια έως 75 ετών: 980 €
 • Βίζα: περίπου 35 €. Εκδίδεται τοπικά, με την άφιξη στο αεροδρόμιο
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ. 
 • Οι ανωτέρω εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
 • Η τουριστική υποδομή της χώρας είναι υποτυπώδης – δεν απευθύνεται σε άτομα που αποζητούν την πολυτέλεια, αλλά την επαφή με τη φύση    
 • Οι μεταφορές στη Μαδαγασκάρη γίνονται με βανάκια 14 θέσεων και όχι με μεγάλα τουριστικά λεωφορεία. Για γκρουπ π.χ. 20 ατόμων θα χρησιμοποιηθούν δύο στον αριθμό με 2 τοπικούς ξεναγούς.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

Οι Πτήσεις μας με Turkish Airlines – 12ήμερο πρόγραμμα  

 

07/08

25/10

TK 1846

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:50 – 23:30

 08/08

26/10

TK 160

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

 01:40 – 14:40

 17/08

04/11

TK 161

ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

    16:00 – 05:10+1

18/08

05/11

TK 1843

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:30 – 09:00

 

Αναχωρήσεις: 07/08, 25/10                                                          ~      12 μέρες

Τιμή κατ’ άτομο

Για τις 10 πρώτες κρατήσεις

Αναχώρηση

07/08

Αναχώρηση

25/10

Δίκλινο

2.890 €

2.750 €

3ο άτομο έως 12 ετών

2.640 €

3.250 €

Μονόκλινο

3.610 €

4.350 €

07/08

25/10

TK 1846

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:50 – 23:30

   08/08


26/10

TK 160

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

 01:40 – 14:40

 20/08

07/11

TK 161

ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

    16:00 – 05:10+1

21/08

08/11

TK 1843

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:30 – 09:00

Τιμή κατ’ άτομο

Για τις 10 πρώτες κρατήσεις

Αναχώρηση

07/08

Αναχώρηση

25/10

Δίκλινο

3.690 €

3.550 €

3ο άτομο έως 12 ετών

3.390 €

3.250 €

Μονόκλινο

4.540 €

4.350 €

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών