+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Πανόραμα Ουζμπεκιστάν (Χίβα, Μπουχάρα, Σαμαρκάνδη, Σαχριζάμπς, Τασκένδη – Καρακαλπακστάν – Ζωροαστρικές ακροπόλεις) 10 ημέρες (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος ’24) από 1.190€

logo-heart-light

Αναχωρήσεις : 24/09, 22/10, 06/11 2024

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα – Ουργκέντς

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού την Ουργκέντς την πύλη της ερήμου στο Βορειοδυτικό άκρο του Ουζμπεκιστάν.

2η μέρα: Ουργκέντς – οδικώς για Χίβα – Ξενάγηση

Άφιξη στην Ουργκέντες, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά οδικώς (περίπου μία ώρα απόσταση) στο μαργαριτάρι της όασης της Χορασμίας, την Χίβα, μια από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις της Κεντρικής Ασίας, που για αιώνες ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του περίφημου Δρόμου του Μεταξιού. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο (Το Check in γίνεται περίπου στις 14.00), οπότε θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας.

Η Χίβα είναι μια περιτειχισμένη πόλη-υπαίθριο μουσείο, γεμάτη τζαμιά, μεντρεσέδες, χάνια, μιναρέδες, παλάτια και μαυσωλεία. Το ιστορικό της κέντρο με τα ψηλά πριονωτά τείχη και τα πλακόστρωτα σοκάκια έχει διατηρηθεί άθικτο και βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην πόλη θα θαυμάσουμε το αρχιτεκτονικό συγκρότημα της οχυρωμένης παλιάς πόλης Ιτσάν Καλά (Ichan-Kala, 12ος-19ος αιώνας), θα δούμε τον μεντρεσέ του Μεγάλου Βεζίρη Μοχάμεντ Αμίντ Χαντ (Muhammed Amin Khan Madrassah), τον εκπληκτικής αρχιτεκτονικής μιναρέ Κάλτα με επισμαλτωμένα μπλε και τιρκουάζ πλακάκια, το παλάτι Tosh Hovli, ένα από τα πιο όμορφα της πόλης, το μαυσωλείο του Παχλεβί Μαχμούντ (Pahlavan Mahmud Mausoleum), το φρούριο Κούνια Αρκ (Kunya-Ark Castle), το τζαμί Τζουμά (Juma Mosque του 10ου αιώνα) και πολλά άλλα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο . Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Χίβα – Καρακαλπακστάν Εκδρομή σε αρχαίες Ζωροαστρικές ακροπόλεις

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε δύο από τις αρχαίες Ζωροαστρικές ακροπόλεις.

Ξεκινάμε από το  Τσιλπίκ (Chilpyk Kala), το παλαιότερο μνημείο του Ζωροαστρισμού γνωστό και ως Πύργος της Σιωπής. Βρίσκεται κοντά στην εκροή του ποταμού Ντάρια, 43 χλμ. από τη Νουκούς, στην κορυφή ενός φυσικού κωνικού λόφου ύψους περίπου 35 μέτρων. Από την εποχή του Δρόμου του Μεταξιού, έμοιαζε με ηφαίστειο, σβησμένο. Συνεχίζουμε με το Τοπράκ Καλά μια αρχαία αυτοκρατορική πόλη και πρωτεύουσα της αρχαίας Χορασμίας, με βάση τις ανασκαφές και τις μελέτες πρόκειται για ένα συγκρότημα που περιλάμβανε ένα τεράστιο παλάτι με πολλά δωμάτια , ακροπόλεις, κατοικίες και κεντρικό δρόμο.  Σήμερα θα δούμε ότι σώζεται. Επιστροφή στη Χίβα. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και παράσταση Ακροβατών. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Χίβα – Μπουχάρα  

Πρωινή αναχώρηση για τη θαυμαστή Μπουχάρα, το “ανατολίτικο θαύμα”, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Ουζμπεκιστάν και άλλος ένας σταθμός για τα καραβάνια του Δρόμου του Μεταξιού. Τα παλιά χρόνια η διαδρομή από την Χίβα για Μπουχάρα διαρκούσε περισσότερο από έναν μήνα, σήμερα απαιτούνται μόλις 8-9 ώρες, διασχίζοντας την μυστηριώδη κόκκινη έρημο Κιζίλ Κουμ και θαυμάζοντας το εξωτικό τοπίο με τις καμήλες και τις παραδοσιακές γιούρτες των νομάδων στις όχθες του ποταμού Aμού Ντάρια (Ώξος). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Mπουχάρα, Ξενάγηση

Το “Μεγαλείο της Ανατολής”, η Μπουχάρα, είναι μία γοητευτική πόλη με στενά δρομάκια, πλινθόκτιστα τζαμιά, περίτεχνα διακοσμημένες ιερατικές σχολές, ψηλόλιγνους μιναρέδες, οχυρωματικά τείχη, παλάτια, τυρκουάζ τρούλους και γραφικές σκεπαστές αγορές. Το ιστορικό κέντρο της πόλης, με τον μεγάλο αριθμό τζαμιών και μεντρεσέδων, έχει καταχωρηθεί στην UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θεωρείται το πιο ολοκληρωμένο παράδειγμα μεσαιωνικής πόλης στην Κεντρική Ασία. Ο πολυμαθής ιατροφιλόσοφος Αβικέννας (Ibn Sino) γεννήθηκε κοντά στη Μπουχάρα, όταν ακόμη ήταν πρωτεύουσα της περσικής δυναστείας των Σαμανιδών. Άλλος ένας διάσημος κάτοικος της πόλης ήταν ο Νασρεντίν Χότζας, οι ιστορίες του οποίου είναι δημοφιλείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην πόλη θα δούμε το μαυσωλείο των Σαμανιδών, το τζαμί Μπολό Χαούζ, την “Ακρόπολη της Κιβωτού” (Ark Citadel), μια πόλη μέσα στην πόλη, τόπος διαμονής των εμίρηδων της Μπουχάρας, το τζαμί Μαγκόκι Ατάρι (Magoki-Attori Mosque), τους μεντρεσέδες Τσορ Μινόρ με τους τέσσερις μιναρέδες (Chor-Minor), Ουλουγκμπέκ (1417, Ulugbek’s Madrassah) και Νοντίρ Ντιβανμπέγκι (Madrassah Nodir Divanbeghi), το συγκρότημα Πόι Καλόν (Poi Kalon Ensemble) και πολλά άλλα αξιοθέατα της πόλης. Το βράδυ δείπνο με φολκλορικό σόου στο Nodir Begi (κτίριο του 17ου αιώνα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα:  Μπουχάρα – Σαχριζάμπς – Σαμαρκάνδη

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για τη Σαχριζάμπς, την γενέτειρα του Ταμερλάνου (1336-1405), του Τιμούρ Λενγκ, δηλαδή Τιμούρ ο Κουτσός, καθώς κούτσαινε από το δεξί πόδι. Εκεί θα επισκεφθούμε τα περίτεχνα  οικοδομήματα της πόλης, όπως τα ερείπια του Ακ Σαράι (Ak Saray Λευκό Παλάτι, 14ος-15ος αιώνας), το συγκρότημα Dor-ut Saodat, τα τζαμιά Kok Gumbaz και Dor-ut Tillavat. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με τελικό προορισμό τη Σαμαρκάνδη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Σαμαρκάνδη Ξενάγηση  

Μετά το πρωινό μας. Ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία Ρεγκιστάν, στην οποία βρίσκονται οι τρεις πιο σημαντικοί μεντρεσέδες: ο Ουλουγκμπέκ (15ος αιώνας), ο Σιρ Ντορ (17ος αιώνας) και ο Τίλα Κόρι (17ος αιώνας). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη νεκρόπολη Σαχ-ι-Ζίντα με τις πανέμορφα διακοσμημένες προσόψεις και τους γαλάζιους τρούλους των είκοσι μαυσωλείων της. Τέλος, θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο Γκουρ Εμίρ, στο οποίο βρίσκεται ο τάφος του Ταμερλάνου (14ος-15ος αιώνας), καθώς και το τέμενος της Μπιμπί Χανούμ. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση

8η μέρα: Σαμαρκάνδη υπόλοιπη ξενάγηση –   τραίνο για Τασκένδη,

Το πρωί θα επισκεφθούμε το τουριστικό χωριό Konigil – μια μεγάλη περιοχή που αποτελείται από πολλά εργαστήρια ξυλογλυπτικής, αγγειοπλαστικής, μεταξωτού χαρτιού, μεταλλογλυπτικής, τέχνη κοσμήματος, κεντημάτων κλπ. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε και να εξοικειωθείτε με όλες αυτές τις τέχνες, να γνωρίσετε τη διαδικασία κατασκευής τους και να αγοράσετε κάποια έτοιμα προϊόντα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το αστεροσκοπείο του Ουλουγκμπέκ, εγγονού του Ταμερλάνου (15ου αιώνα), τον τάφο του αγίου Δανιήλ, καθώς και το μουσείο της Αφρασιάμπ με ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών: οστεοθήκες, θραύσματα αρχαίων σπαθιών, μαχαίρια, βέλη, νομίσματα, κεραμικά και τοιχογραφίες του ανακτόρου, που ανήκουν στη δυναστεία των Ιχσίντ (7ος-8ος αιώνας). Αργότερα ακολουθεί μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και αναχώρηση με υπερταχεία  για την πρωτεύουσα Τασκένδη, μια σύγχρονη πόλη, με αρκετό πράσινο, μεγάλες πλατείες και πάρκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Τασκένδη, Περιήγηση στην παλιά και νέα πόλη

Πρωινή περιήγηση στην πρωτεύουσα.  Θα κινηθούμε γύρω από την πλατεία Ανεξαρτησίας και την πλατεία Αμίρ Τεμούρ, θα περάσουμε από το θέατρο Ναβόι – την όπερα της πόλης – και θα καταλήξουμε στην περιοχή του “Broadway”, όπως ονομάζουν οι ντόπιοι τον πεζόδρομο που είναι γεμάτος μικροπωλητές, street food, σουβενίρ, σιντριβάνια, εμπορικά καταστήματα, καφέ, εστιατόρια και μοντέρνα κτίρια. Εκεί θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από τον παλμό της πόλης. Συνεχίζουμε με το παλιό τμήμα της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το συγκρότημα Khasti Imam, ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο, η έδρα της Ισλαμικής Θρησκευτικής Διοίκησης της Κεντρικής Ασίας, που αποτελείται από πολλά αρχιτεκτονικά και ιστορικά μνημεία, όπως το μαυσωλείο του Kaffal Shashi του 15ου αιώνα, τον μεντρεσέ (ιερατική σχολή) Μπάρακ Χαν (Barak Khan) του 16ου αιώνα, καθώς και το τέμενος Μούι Μουμπάρακ (Muy Mubarak), που στεγάζει τα “Χρυσά μαλλιά του προφήτη Μωάμεθ” και το κοράνι του προφήτη Οσμάν του 7ου αιώνα, γραμμένο σε δέρμα ελαφιού, το οποίο έφερε ο Ταμερλάνος από την Βαγδάτη. Συνολικά είχαν γραφεί έξι αντίγραφα του κορανίου, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα και το καλύτερα διατηρημένο όλων φυλάσσεται στην Τασκένδη – στο Λονδίνο, την Τουρκία και το Κάιρο υπάρχουν διάσπαρτες σελίδες των άλλων τριών. Στη συνέχεια θα δούμε το τέμενος Dzhuma και τους μεντρεσέδες Κουκελμπάς (Kukeldash, 16ου αιώνα) και Αμπντουλκασίμ (Abdulkasim, 19ου αιώνα). Ακολουθεί επίσκεψη στο Κρατικό Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το οποίο ξεκίνησε το 1937 ως μια απλή έκθεση χειροτεχνίας και σήμερα φιλοξενεί περίπου 4000 εκθέματα, όπως ξυλόγλυπτα, κεραμικά, ανάγλυφα, κοσμήματα, κεντήματα κλπ. Εν συνεχεία θα κάνουμε μία βόλτα στην περίφημη αγορά Τσορσού (Chorsu Bazaar), ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια της Κεντρικής Ασίας, που κάτω από τους καλυμμένους με εφυαλωμένα πλακάκια τεράστιους θόλους του, μικροπωλητές και αγρότες πωλούν πολυποίκιλα εμπορεύματα και προϊόντα της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα επισκεφθούμε επίσης μια τυπική οικογένεια Ουζμπέκων, που θα μας καλωσορίσουν στο σπίτι τους και θα μας προσφέρουν τσάι και παραδοσιακά γλυκά.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Τασκένδη – Πτήση για Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Ταξιδέψτε με το

 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού με Turkish Airlines
 • Μελετημένο πρόγραμμα με άφιξη στην Ουργέντς και αναχώρηση από Τασκένδη για Αθήνα αποφεύγοντας πισωγυρίσματα (στην αναχώρηση 06/11 το πρόγραμμα θα εκτελεσθεί αντίστροφα με άφιξη Τασκένδη και αναχώρηση από Ουργκέντς)
 • 1 Διαδρομή με υπερταχεία Σαμαρκάνδη – Τασκένδη
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* s στην Τασκένδη, ξενοδοχεία 4* σε Μπουχάρα και Σαμαρκάνδη, ξενοδοχείο 3*+ στην Χίβα (εκτός της πρωτεύουσας Τασκένδης που διαθέτει ξενοδοχεία δυτικού τύπου, τα ξενοδοχεία στις υπόλοιπες πόλεις δεν είναι αντίστοιχα με τα δικά μας ξενοδοχεία 4*. Πρόκειται για μικρές μονάδες με τοπικό παραδοσιακό χρώμα).
 • Ημιδιατροφή (Δείπνα σε τοπικά εστιατόρια)
 • Παράσταση ακροβατών στην Χίβα
 • Φολκλορικό σόου στην Μπουχάρα
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός έμπειρος ξεναγός
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 880€
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ. 

Αναχωρήσεις  : 24/09, 22/10, 06/11                                            – 10 μέρες

 

Τιμή κατ’ άτομο

24/09, 06/11

Τιμή κατ’ άτομο

22/10

Δίκλινο

1.190

1.250

3ο άτομο έως 12 ετών    

990 €

1.050

Μονόκλινο

1.440

1.600

 Έως 12 άτοκες δόσεις

 

24/09

TK 1846

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

21:50 – 23:30

25/09

TK 262

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΟΥΡΓΚΕΝΤΣ

01:05 – 06:55

 

03/10

TK 369

ΤΑΣΚΕΝΔΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

09:20 – 12:35

TK 1845

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

18:50 – 20:20

 

22/10

TK 1846

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

21:50 – 23:30

23/10

TK 262

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΟΥΡΓΚΕΝΤΣ

01:05 – 06:55

 

31/10

TK 369

ΤΑΣΚΕΝΔΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

09:55 – 13:25

TK 1849

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

14:25 – 15:00

 

06/11

TK 1846

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

21:50 – 23:30

07/11

TK 368

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΤΑΣΚΕΝΔΗ

01:30 – 08:05

 

15/11

TK 263

ΟΥΡΓΚΕΝΤΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

08:45 – 11:10

TK 1849

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

14:25 – 15:00

 

 

Σημειώσεις

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
 • Η αναχώρηση στις 06/11 θα εκτελεσθεί με ανάποδη φορά ξεκινώντας από Τασκένδη
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών