+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

(Περσία) Σιράζ, Περσέπολη, Νάγκσε Ροστάμ, Πασαργάδες, Γιάζντ, Ισφαχάν, Αμπιανέ, Κασάν, Τεχεράνη, 11 ημέρες (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος ’24) από 890€

logo-heart-light

Αναχωρήσεις: 09/09, 19/09, 10/10, 24/10, 14/11, 28/11 2024

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα – Σιράζ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για “την πόλη των Κήπων και των Ποιητών”, το πανέμορφο Σιράζ.

2η μέρα: Σιράζ, Ξενάγηση

Άφιξη στο Σιράζ τις πρώτες πρωινές ώρες (ανάλογα με την ημερομηνίας της αναχώρησης), μεταφορά στο ξενοδοχείο, early check in και χρόνος για ξεκούραση. Ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το μαρμάρινο μαυσωλείο του πολυαγαπημένου ποιητή των Ιρανών Χαφέζ (1325-1389), τους κήπους Ναρεζεστάν (“Κήπος των Πορτοκαλιών”) και Εράμ, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το επιβλητικό τζαμί Βακίλ (Vakil, 1773), ένα από τα ωραιότερα τεμένη του Ιράν, καθώς και την ακρόπολη του Καρίμ Χαν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σιράζ – Τέμενος Νασίρ αλ-Μουλκ – Περσέπολη – Σιράζ Νάγκσε Ροστάμ – Πασαργάδες – Γιάζντ

Νωρίς σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το τέμενος Νασίρ αλ-Μουλκ (Nasir al-Mulk), για να απολαύσουμε τα πολύχρωμα βιτρώ που αφήνουν το φως του ήλιου να παιχνιδίζει και να δημιουργεί μια πανδαισία χρωμάτων στο εσωτερικό του. Θα περάσουμε από την Πύλη του Κορανίου και θα συνεχίσουμε για την πόλη των Μεγάλων Βασιλέων, την ένδοξη Περσέπολη, την “πλουσιότατη των υπό τον ήλιο πόλεων”, τον πιο επιβλητικό ιστορικό χώρο του Ιράν και από τους σπουδαιότερους του κόσμου. Ξενάγηση στα ερείπια του ανάκτορου της δυναστείας των Αχαιμενιδών, που καταλήφθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Συνεχίζουμε για την Νάγκσε Ροστάμ, τη νεκρόπολη με τους τέσσερις λαξεμένους βασιλικούς τάφους του Δαρείου Α΄  (ή Δαρείου του Μέγα), του Ξέρξη Α΄, του Αρταξέρξη Α΄ και του Δαρείου Β΄. Επόμενος σταθμός μας οι Πασαργάδες, η πρωτεύουσα του Κύρου του Μεγάλου, όπου θα δούμε τον τάφο του, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μετά από όλους αυτούς τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που επισκεφθήκαμε, συνεχίζουμε για την ιερή πόλη Γιάζντ, μια από τις παλαιότερες του Ιράν. Η πόλη αυτή της ερήμου με τα σπίτια της λάσπης θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, θα μας ταξιδέψει σε παραμύθια από τις χίλιες και μία νύχτες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Γιάζντ

Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης στην πόλη θα δούμε το εν λειτουργία τέμενος Τζαμέ του 12ου αιώνα με τους ψηλότερους μιναρέδες της Περσίας. Ακολουθεί το συγκρότημα Αμίρ Τσαγκμάχ με την πανέμορφη πλατεία και το υπέροχης αρχιτεκτονικής τέμενος, που κατασκευάστηκε από το 1418 έως το 1438. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Νερού, τους Πύργους της Σιωπής και τον κήπο Ντολαάτ Αμπάντ με έναν από τους υψηλότερους ανεμόπυργους/ανεμοπαγίδες (Badgir), που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Δεν θα παραλείψουμε φυσικά να επισκεφθούμε τον ζωροαστρικό ναό Ατασκαντέχ, καθώς η πόλη υπήρξε κέντρο της ζωροαστρικής θρησκείας (η παλαιότερη θρησκεία της χώρας από την εποχή των Σασανιδών, πριν το Ιράν ασπαστεί το Ισλάμ). Χρόνος για βόλτα στο τοπικό κλειστό παζάρι με τα κεντήματα και τα λαμπερά χρυσαφικά. Δώρο του γραφείου μας: τσάι σε ένα από τα “ψαγμένα” τεϊοποτεία πάνω σε ταράτσες, για να απολαύσετε τη θέα και το δειλινό. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Γιάζντ – Ναΐν – Ισφαχάν

Πρωινή αναχώρηση για την ωραιότερη πόλη του Ιράν, το Ισφαχάν. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μια στάση στη Ναΐν. Τουλάχιστον 3.000 χρόνια πριν, οι Πέρσες έμαθαν πώς να κατασκευάζουν υπόγεια υδραγωγεία για να φέρνουν νερό από τα βουνά στις πεδιάδες. Κατά τη δεκαετία του 1960 το αρχαίο αυτό σύστημα παρείχε πάνω από το 70% του νερού που χρησιμοποιείται στο Ιράν και η Ναΐν είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να γνωρίσει κανείς τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων αυτών καναλιών. Συνεχίζουμε για το Ισφαχάν, γνωστό για τον πολεοδομικό του σχεδιασμό, τους πανέμορφους κήπους του, τα ανάκτορα, τα εκατοντάδες τζαμιά, τα δημόσια λουτρά, τις γέφυρες, τις βιβλιοθήκες, τους μεντρεσέδες και τα καραβάν σεράι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

6η-7η μέρα: Ισφαχάν, Ξεναγήσεις

Δύο ολόκληρες μέρες στη διάθεσή μας για να γνωρίσουμε την πόλη-κόσμημα της χώρας και να επισκεφθούμε τα πολλά αξιοθέατα και μνημεία της. Θα δούμε το αρχιτεκτονικό θαύμα της εκπληκτικής πλατείας Naqsh-e-Jahan ή Μεϊντάν-ι-Ιμάμ (πλατεία του Ιμάμη) στο κέντρο της παλιάς πόλης, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κατασκευάστηκε στο διάστημα 1598-1629 και έχει έκταση 89.600 τετραγωνικά μέτρα! Στις τέσσερις πλευρές της δεσπόζουν το επιβλητικό τέμενος του Ιμάμη, ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και τέχνης, το αιθέριο τζαμί του σεΐχη Λoτφoλάχ, το θαυμαστό ανάκτορο Αλί Καπού, από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα, καθώς και η περίφημη σκεπαστή αγορά, το καλύτερο και το ωραιότερο παζάρι του Ιράν, όπου θα υπάρχει χρόνος για ψώνια. 

Θα δούμε επίσης το ανάκτορο Τσεχέλ Σοτούν (Chehel Sotoun) με τους υπέροχους κήπους, γνωστό και ως παλάτι των 40 κιόνων ή παλάτι του αντικατοπτρισμού, τους κινούμενους μιναρέδες Τζονμπάν, τις περίφημες γέφυρες της πόλης με την χαρακτηριστική τους αρχιτεκτονική και θα φωτογραφηθούμε στην γέφυρα με τις 33 Καμάρες (Σιόσεπολ). Τέλος, θα περπατήσουμε στην Αρμένικη συνοικία Julfa, που δημιουργήθηκε μετά από πρόσκληση του Σαχ Αμπάς προς τους Αρμενίους στις αρχές του 17ου αιώνα και θα δούμε την αρμένικη εκκλησία Βανκ του 1606. Δύο Δείπνα σε τοπικά εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Ισφαχάν – Αμπιανέ – Κασάν – Τεχεράνη

Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μία εξαιρετική διαδρομή μέσα από τα φαράγγια του όρους Κάρκας με προορισμό το κόκκινο χωριό Αμπιανέ, το “Ρουμπίνι” του Ιράν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο ηλικίας 1500 ετών ιστορικό αυτό χωριό και να φωτογραφίσουμε τα σκαρφαλωμένα σε μια απότομη πλαγιά σπίτια από κόκκινο πηλό – ένα υπαίθριο, “ζωντανό” μουσείο! Συνεχίζουμε για το Κασάν, την “πόλη του ροδόνερου”, όπου θα επισκεφθούμε, τους πανέμορφους κήπους Φιν ή Κήπους του Βασιλιά, ένα πραγματικό στολίδι της χώρας (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς), κάποιο από τα παλιά ιστορικά αρχοντικά της πόλης, καθώς και τα αρχαία λουτρά. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα Τεχεράνη, που σήμερα θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες και πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου. Επιλέχθηκε ως πρωτεύουσα του Ιράν το 1788. Στο διάστημα 1796-1833 η πόλη στολίστηκε με ανάκτορα, τεμένη και πολυάριθμα μνημεία. Έκτοτε υπήρξε ο πολιτικός, πολιτιστικός, οικονομικός και εμπορικός πυρήνας της χώρας. Κατά τα τελευταία 200 χρόνια έζησαν εδώ φημισμένοι μελετητές, συγγραφείς, ποιητές και καλλιτέχνες, οι οποίοι συνέβαλαν στο να εξελιχθεί η σημερινή μητρόπολη και σε κόμβο πολιτισμού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Τεχεράνη, 1η Ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση της πόλης με επισκέψεις σε τρία από τα κορυφαία στο είδος τους μουσεία του κόσμου: το Εθνικό αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή και με ιδιαίτερη έμφαση στην λαμπρή εποχή των Αχαιμενιδών, το Μουσείο Χαλιών, που φιλοξενεί μερικά από τα κορυφαία δημιουργήματα των τελευταίων 500 χρόνων.

Σημείωση: Το Εθνικό  Θησαυροφυλάκιο με έργα τέχνης αμύθητης αξίας και πολύτιμους λίθους, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια στον κόσμο παραμένει κλειστό χωρίς κάποια ανακοίνωση για το πότε θα ανοίξει. Σε περίπτωση που ανοίξει στις στις ημερομηνίες που κάποιο από τα γκρουπ μας βρίσκεται στην Τεχεράνη θα το επισκεφθούμε. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Τεχεράνη, 2η Ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής πανοραμικής ξενάγησης στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων την πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ, την παλιά Βουλή, την μεγαλόπρεπη πύλη του Εθνικού Κήπου, την μήκους 270 μέτρων γέφυρα Tabiat, την μεγαλύτερη πεζογέφυρα της χώρας, μια μοντέρνα κατασκευή που ενώνει δύο πάρκα, το παλάτι Γκολεστάν – την πολυτελή καλοκαιρινή κατοικία του Σάχη Μωχάμεντ Ρεζά Παχλαβί, του τελευταίου βασιλιά του Ιράν – και άλλα αξιοθέατα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση

11η μέρα: Τεχεράνη – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ταξιδέψτε με το

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και 4* superior στην Γιάζντ

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ξενοδοχεία των 5* του Ιράν δεν είναι ίδια με τα αντίστοιχα των ευρωπαϊκών standards, αλλά πλησιάζουν περισσότερο στα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία των 4*

 • Ημιδιατροφή
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Έμπειρος αρχηγός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 850 €
 • Βίζα εισόδου: 60 € (Για την έκδοση βίζας απαιτείται αποστολή του διαβατηρίου σας (με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ) και 2 πρόσφατες φωτογραφίες σε λευκό φόντο

Προσοχή: Διαβατήρια με σφραγίδα Ισραήλ δεν γίνονται δεκτά

Αναχωρήσεις: 09/09, 19/09, 10/10, 24/10, 14/11, 28/11  ~  11 μέρες

 

 

Τιμή κατ’ άτομο

Δίκλινο

3ο άτομο

έως 12 ετών

Μονόκλινο

Αναχωρήσεις

09/09, 19/09, 10/10, 14/11, 28/11

890

710 €

1.380 €

Αναχώρηση

24/10

950 €

770 €

1.450 €

Σημειώσεις

 

 • Η διαμονή στο Ισφαχάν πραγματοποιείται στο ανάκτορο-θρύλο Abbasi. Μόνο σε ειδική περίπτωση διαμένουμε σε άλλο ξενοδοχείο 5* της περιοχής, όπως το Kowsar.
 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

 

 • Σιράζ: Grand 5* ή Chamrad 5*
 • Γιάζντ: Safaiyeh 4*+ ή παρόμοιο
 • Ισφαχάν: Abbasi 5*
 • Τεχεράνη: Espinas Central 5*ή παρόμοιο

09/09

 

 

19/09

TK 1850

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40 – 17:25

TK 884

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΙΡΑΖ

20:45 – 01:00+1

19/09

 

 

19/09

TK 881

ΤΕΧΕΡΑΝΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

12:25 – 15:25

TK 1845

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

18:50 – 20:20

 

10/10

TK 1850

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40 – 17:25

TK 884

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΙΡΑΖ

19:40 – 23:20

20/10

TK 881

ΤΕΧΕΡΑΝΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

12:25 – 15:25

TK 1845

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

18:50 – 20:20

 

 

24/10

TK 1850

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40 – 17:25

TK 884

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΙΡΑΖ

20:45 – 01:00+1

03/11

TK 881

ΤΕΧΕΡΑΝΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

12:35 – 15:35

TK 1845

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:45 – 20:15

 

 

14/11

 

 

28/11

TK 1850

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:20 – 17:55

TK 884

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΙΡΑΖ

21:35 – 01:55+1

24/11

 

 

08/12

TK 881

ΤΕΧΕΡΑΝΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

12:35 – 15:35

TK 1845

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:45 – 20:15

 

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών