+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Πόντος, 5 ημέρες αεροπορικώς (Αναχώρηση: 19 Ιουλίου ’24) από 695€

logo-heart-light

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 19/07/2024

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο όπου θα ακολουθήσει πτήση για Σαμψούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2 ημέρα: ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΟΙΝΟΗ – ΚΟΤΥΩΡΑ – ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για την Οινόη (Ünye) , τα Κοτύ Κοτύωρα (Ordu) όπου θα δούμε το Ναό της Υπαπαντής και το Πολυκάρπιο Παρθεναγωγείο. Συνεχίζουμε για την Κερασούντα (Φαρνακία) για να επισκεφτούμε τον Άγιο Νικόλαο που σήμερα είναι Αρχαιολογικό Μουσείο. Η Κερασούντα,  πόλη στα βόρειο – ανατολικά της σημερινής Τουρκίας, στις ακτές  του Εύξεινου Πόντου έχει πληθυσμό 90.000 κατοίκους (απογραφή του 2003). Βρίσκεται στα νότια  της  Μαύρης Θάλασσας ενώ απέχει 175 χλμ από την Τραπεζούντα. Αμέσως μετά αναχωρούμε για τον σημαντικό μας προορισμό την Τραπεζούντα. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για  επίσκεψη στο ναό της Αγίας Σοφίας. Η Τραπεζούντα, πόλη της Μικράς Ασίας (Πόντος) στις ακτές του Ευξείνου Πόντου, στη σημερινή Τουρκία, παλιά ελληνική αποικία κατά την Αρχαιότητα, ήταν πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Μεγάλων Κομνηνών, μεγάλο αστικό και πολιτιστικό κέντρο των Ελλήνων Ποντίων μέχρι το 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή.  Σήμερα  φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο της Μαύρης Θάλασσας. Ιστορικά στην πόλη λειτουργούσαν ελληνικά σχολεία και πολιτιστικοί σύλλογοι. Ιδιαίτερα το Φροντιστήριο Τραπεζούντας αποτελούσε από τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας.  Ελεύθερος χρόνος, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΟΡΟΣ ΜΕΛΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρωινό και θα επισκεφθούμε την Παναγία Σουμελά . Η Μονή Παναγίας Σουμελά ή Μονή  Σουμελά,  είναι  ένα  πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην Τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού. Κατά τη παράδοση, το 386 οι Αθηναίοι μοναχοί Βαρνάβας και Σωφρόνιος οδηγήθηκαν στις απάτητες βουνοκορφές του Πόντου μετά από αποκάλυψη της Παναγίας, με σκοπό να ιδρύσουν το μοναχικό της κατάλυμα. Εκεί, σε σπήλαιο της απόκρημνης κατωφέρειας του όρους, σε υψόμετρο 1063 μέτρα, είχε μεταφερθεί από αγγέλους η ιερή εικόνα της Παναγίας της Aθηνιώτισσας, την οποία, πάντα κατά την παράδοση, εικονογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Οι μοναχοί Βαρνάβας και Σωφρόνιος έκτισαν με τη συμπαράσταση της γειτονικής μονής Bαζελώνα κελί και στη συνέχεια εκκλησία μέσα στη σπηλιά, στην οποία είχε μεταφερθεί θαυματουργικά η εικόνα. Το σοβαρό πρόβλημα της ύδρευσης του μοναστηριού λύθηκε, επίσης σύμφωνα με την παράδοση, κατά θαυματουργό τρόπο. H ανθρώπινη λογική αδυνατεί να απαντήσει στο θέαμα που βλέπουν και οι σημερινοί ακόμη προσκυνητές, να αναβλύζει το αγιασμένο νερό μέσα από ένα γρανιτώδη βράχο. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες έκαναν πασίγνωστο το μοναστήρι όχι μόνο στους χριστιανούς, αλλά και στους μουσουλμάνους που ακόμη συνεχίζουν να το επισκέπτονται και να ζητούν τη χάρη της Παναγίας. Κοντά στο σπήλαιο χτίστηκε το 1860 ένας πανοραμικός τετραώροφος ξενώνας 72 δωματίων και άλλοι λειτουργικοί χώροι για τις ανάγκες των προσκυνητών, καθώς και βιβλιοθήκη. Γύρω από τη μονή ανοικοδομηθηκαν μικροί ναοί αφιερωμένοι σε διάφορους αγίους. H μονή κατά καιρούς υπέφερε από τις επιδρομές των αλλόπιστων , εξαιτίας της φήμης και του πλούτου που απέκτησε. Μερικά περιστατικά συνδέονται και με  θαυματουργικές επεμβάσεις της Παναγίας για τη σωτηρία του μοναστηριού. Στο μοναστήρι θα έχουμε παραμονή, επίσκεψη, προσκύνημα και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Τραπεζούντα, με ενδιάμεση στάση στους πρόποδες του  όρους  Μελά.  Συνεχίζουμε  τη  γνωριμία  μας  με  την  πόλη όπου θα δούμε, τον Άγιο Ευγένιο, πολιούχο της πόλης, την Αγία Άννα, τη Χρυσοκέφαλο, το φροντιστήριο, τα τείχη και     τα θέρετρα Soğuksu. Θα  θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά της πόλης, όπως του τραπεζίτη Θεοφύλακτου Κωστάκη και   τις τράπεζες Καπαγιαννίδη και Φωστηροπούλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

Ταξιδέψτε με το

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Pegasus Airlines
 • Φόροι αεροδρομίων και φορος διαμονης 2%
 • Ξενοδοχεία όπως αναφέρονται παρακάτω ή παρόμοια
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Φόρος διαμονής 2%
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 255€
 • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων
 • Φιλοδωρήματα
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ

695€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

260€

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

255€

Ξενοδοχεία:

 • ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ Anemon Samsun 5*
 • ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ Anemon Trabzon 4*

Πτήσεις:

 • ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ PC1192 10.15-11.40 & ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ PC2794 17.00-18.20

 

 • ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ PC2817 13.05-15.00 & ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ PC1193 17.55 – 19.25

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών