+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Χώρες της Bαλτικής, 8 ημέρες (Αναχώρηση: 4/5/24) από 745€

logo-heart-light

Αναχώρηση: 4/5/24

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη «βασίλισσα της Βαλτικής», το Ταλίν, με αύρα 13ου-14ου αιώνα και με πολλά μικρά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα στο ιστορικό του κέντρο (UNESCO). Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση

Μετά το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, ξεκινώντας από την περιοχή του Λόφου Τουμπέα, όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα. Θα δούμε το Εσθονικό Κοινοβούλιο και το Ρωσικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, η μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία της πόλης. Συνεχίζουμε προς την κάτω συνοικία με τη βαριά πόρτα που έκλεινε κάθε βράδυ για να διαχωρίζει την πάνω από την κάτω πόλη. Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθούμε στο Γοτθικό Δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περιηγηθούμε στο Μεσαιωνικό τμήμα. Ακολουθεί το πάρκο του παλατιού Κάντριοργκ (προαιρετική είσοδος) και ο παραλιακός δρόμος Birgitta. Τελευταίος μας σταθμός το μοναστήρι Αγίας Πιρίτας και οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Επιστροφή στην πόλη, απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Σας προτείνουμε να περιηγηθείτε στα λιθόστρωτα δρομάκια και να θαυμάσετε τους πύργους, τα εντυπωσιακά κτίρια και τις εκπληκτικές εκκλησίες. Διασχίστε το δρομάκι της Αγίας Αικατερίνης και απολαύστε μια μπίρα σε ένα σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή. Ο συνοδός σας θα είναι στη διάθεσή σας να περπατήσετε μαζί την πόλη. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση μέσα από μια διαδρομή με λίμνες, ποτάμια και άφθονο πράσινο για την πανεπιστημιούπολη Τάρτου. Θα θαυμάσουμε το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο και τα αριστοκρατικά κτίρια. Συνεχίζουμε με το κάστρο των Ιπποτών Τουράιντε, του 13ου αιώνα και επίσκεψη στο καταπράσινο περιβάλλον της Σιγκούλντα, με την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, στην κοιλάδα του ποταμού Γκάουγια, γνωστή και ως «Ελβετία της Λετονίας». Θα δούμε τα σπήλαια στο ποτάμι και ακολουθεί η Ρίγα. Άφιξη νωρίς το βράδυ και προαιρετικά πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και ξενάγηση στη Ρίγα. Ξεκινάμε από την πλατεία Δημαρχείου (Ratslaukums), στην «καρδιά» της παλιάς πόλης, με το άγαλμα του πολιούχου St. Roland, το Δημαρχιακό Μέγαρο, το Μουσείο Κατοχής, το Μουσείο Επαγγελμάτων και την «Οικία των Μαυροκέφαλων». Ακολουθεί η εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που χτίστηκε το 1209 και ολοκληρώθηκε το 1746. Θα περιηγηθούμε πεζή στα μεσαιωνικά λιθόστρωτα σοκάκια του ιστορικού κέντρου και θα δούμε την πλατεία του Καθεδρικού Ναού, χτισμένος το 1211 από τον επίσκοπο Αλβέρτο. Εσωτερικά του στεγάζεται το Μουσείο Ιστορίας της Ρίγας και το εντυπωσιακό εκκλησιαστικό όργανο. Σας προτείνουμε μια προαιρετική ρομαντική βαρκάδα στα κανάλια. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Μουσείο Αυτοκινήτων. Πεζή περιήγηση στην παλιά πόλη και το απόγευμα μεταφορά στη λουτρόπολη Γιούρμαλα. Η πόλη έχει μια παραλία μήκους 33χλμ. με λευκή άμμο και χαρακτηρίζεται από την Art Nouveau αρχιτεκτονική της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Ρούνταλε, όπου θα δούμε το ομώνυμο παλάτι και τον υπέροχο κήπο του, έργο του 18ου αιώνα. Συνεχίζουμε με το «Λόφο των Σταυρών», μια περιοχή προσκυνήματος περίπου 12χλμ. βόρεια της πόλης Σιαουλιάι. Με το πέρασμα των αιώνων, οι «προσκυνητές» άφηναν στο σημείο όλο και μεγαλύτερους σταυρούς, γλυπτά Λιθουανών πατριωτών, αγάλματα της Παναγίας και προσευχητάρια. Το 1990, σε μια προσπάθεια καταγραφής, το νούμερο άγγιζε τους 55.000, ενώ το 2006 είχε σχεδόν διπλασιαστεί. Ακολουθεί το Βίλνιους. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη. Θα θαυμάσουμε το Ναό του Αποστόλου Πέτρου και Παύλου όπως και της Αγίας Άννας. Ακολουθεί η περιοχή Τρακάι, περιτριγυρισμένη με περισσότερες από 200 φυσικές λίμνες, 14 τεχνητές και 21 μικρά νησάκια, με το ομώνυμο Κάστρο να δεσπόζει στη μέση μιας λίμνης. Συνεχίζουμε με την παλιά πόλη, χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις. Θα περιηγηθούμε πεζή στην οδό Pilies και θα φτάσουμε στο πρώτο και ιστορικό Πανεπιστήμιο του Βίλνιους. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου, με το εντυπωσιακό παρεκκλήσι του, την Πύλη της Dawn, με το μοναδικό ξυλόγλυπτο της Παναγίας και τη συνοικία Ουζούπης. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο των Θυμάτων της Γενοκτονίας, απέναντι από την πλατεία Lukiskes. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Ταξιδέψτε με το

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ρίγα – Ταλίν – Βίλνιους – Ρίγα – Αθήνα με Air Baltic
 • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (3 Ταλίν Radisson Blu Hotel Olympia 4*, 2 Ρίγα Mercure Riga 4*, 2 Βίλνιους Novotel Vilnius 4* ή παρόμοια)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Επίσκεψη στα κάστρα Τουράιντε, Τρακάι και στο Ανάκτορο Ρούνταλε
 • Εισιτήρια εισόδων (όπου αναφέρονται)
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 300€
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχώρηση

Early Βooking 1

Early Βooking 2

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

4/5

745€

795€

845€

+245€

695€

Πτήσεις με Air Baltic:

Ημ/νια

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

4/5

Αθήνα

Ρίγα

15:05

18:20

ΒΤ 612

4/5

Ρίγα

Ταλίν

19:50

20:40

ΒΤ 317

11/5

Βίλνιους

Ρίγα

08:55

09:45

ΒΤ 342

11/5

Ρίγα

Αθήνα

11:00

14:25

ΒΤ 611

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών