+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Η Ιταλία πρώτη σε αναζητήσεις παγκοσμίως για διακοπές μετά το lockdown|7η η Ελλάδα!!!

Πηγή: | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr

Ο ιστότοπος που δραστηριοποιείται στο πρόγραμμα θεώρησης τουριστικής βίζα των ΗΠΑ, ανέλυσε τα δεδομένα όγκου αναζήτησης Google για τους όρους αναζήτησης “Πτήσεις στο Χ” και “Διακοπές στο Χ” για να προσδιορίσει ποιες χώρες αναζητούσαν οι ταξιδιώτες περισσότερο, βάσει των ετήσιων παγκόσμιων όγκων αναζήτησης. Με μια ποικιλία από τοποθεσίες για να διαλέξει ο τουρίστας, που κυμαίνονται από παραδοσιακά ευρωπαϊκά διαλείμματα στη Μεσόγειο, έως διακοπές μεγάλων αποστάσεων με πιο τροπικά κλίματα, οι επιλογές για διακοπές είναι ατελείωτες. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Ιταλία ήταν μια δημοφιλής επιλογή για τους ταξιδιώτες. Η Ιταλία αποκαλύπτεται ως ο προορισμός που θέλουν να επισκεφθούν οι άνθρωποι με πάνω από 1,9 εκατομμύρια (1.939.440) μέσες ετήσιες παγκόσμιες αναζητήσεις. Μεταξύ αυτών που αναζητούν διακοπές στην Ιταλία, περισσότερες από 27.100 μέσες μηνιαίες αναζητήσεις προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθούμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες (4400 μέσες μηνιαίες αναζητήσεις).

Με αεροπορικές εταιρείες όπως η EasyJet που προσφέρουν πτήσεις με μεγάλη έκπτωση σε προορισμούς σε όλη την Ιταλία και νέα για δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως το Cinque Terre, σχεδόν εντελώς ερημικά, θα μπορούσε να είναι η ιδανική στιγμή για επίσκεψη, σε όσους ονειρεύονται να απολαύσουν ένα πλούσιο ιταλικό γεύμα. Επιπλέον, η Ιταλία βρίσκεται επί του παρόντος στη λίστα των χωρών που εξαιρούνται από τις συμβουλές της FCDO για μη απαραίτητα ταξίδια, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες δεν θα χρειαστεί να εισέλθουν σε περίοδο καραντίνας 14 ημερών κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Μαλδίβες (1.798.680), το Μεξικό (1.722.360) και η Ταϊλάνδη (1.654.320) εμφανίζονται μεταξύ των πέντε πρώτων προορισμών. Οι Μαλδίβες κατατάσσονται επίσης ως ο πιο δημοφιλής προορισμός μεταξύ εκείνων στο Ηνωμένο Βασίλειο με περισσότερες από 98.600 μέσες μηνιαίες αναζητήσεις για πτήσεις και διακοπές στην περιοχή. Με περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια τουρίστες να επισκέπτονται τις Μαλδίβες το 2019, ο Υπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε την πανδημία «πιο καταστροφική από το τσουνάμι του 2004 και την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008» για την τουριστική τους βιομηχανία. Ωστόσο, οι Μαλδίβες άνοιξαν ξανά στους τουρίστες από όλο τον κόσμο στις 15 Ιουλίου, χωρίς την ανάγκη για υποχρεωτικές περιόδους καραντίνας ή δοκιμές Covid-19 για τους επισκέπτες κατά την άφιξη. Η Ταϊλάνδη, από την άλλη πλευρά, εξακολουθεί να είναι κλειστή για τους διεθνείς επισκέπτες, και όταν ανοίξει, μπορεί να ζητήσει από τους τουρίστες να παραμείνουν στη χώρα για μια ελάχιστη περίοδο 30 ημερών.

Η Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση, με 1.468.440 αναζητήσεις, μία θέση πάνω από την Τουρκία, που ακολουθεί με μικρή διαφορά, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 18η θέση, με 732.780 αναζητήσεις περίπου. Η Κίνα κατατάσσεται στην θέση 15, μπροστά από τη Νέα Ζηλανδία. Η Κίνα μπορεί να ήταν το αρχικό επίκεντρο και πηγή του ιού Covid-19, αλλά φαινομενικά αυτό δεν έχει εμποδίσει τους τουρίστες να επισκέπτονται τη χώρα. Με πάνω από 1 εκατομμύριο μέσες ετήσιες παγκόσμιες αναζητήσεις, η Κίνα κατατάσσεται πάνω από πολλούς άλλους δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Κροατία, οι Φιλιππίνες και τα Μπαρμπάντος.

 

Η Jayne Forrester, διευθύντρια Διεθνούς Ανάπτυξης στο Official-esta.com λέει ότι είναι «ζωτικής σημασίας οι άνθρωποι να ξαναρχίσουν τα ταξίδια. Toυς τελευταίους μήνες η ζωή μας και ο κλάδος του Τουρισμού, βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά. Είναι φυσικό, μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι αρκετά ανήσυχοι για την επιστροφή στην κανονική ζωή και τα ταξίδια όπως ήμασταν πριν. Με προορισμούς σε όλο τον κόσμο να κλείνουν τα σύνορά τους, τα ταξίδια δεν ήταν επιλογή, αλλά με αυτά τα σύνορα να ανοίγουν ξανά, είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι ακόμη και χώρες που ήταν από τις χειρότερες που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ιταλίας , εξετάζονται για διακοπές στο εγγύς μέλλον. Είναι ζωτικής σημασίας να αρχίσουμε να ταξιδεύουμε ξανά, προκειμένου να δημιουργήσουμε έσοδα για τις εταιρείες στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού και να διασφαλίσουμε ότι θα ελαχιστοποιήσουμε τυχόν περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας στον κλάδο. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ της απόλαυσης των ταξιδιών μας και της πράξης με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο, για την αποφυγή τυχόν περαιτέρω κυμάτων του ιού Covid-19″.