Βερολίνο

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ, 4 ΗΜΕΡΕΣ

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Βερολίνο.

Μετά την άφιξή σας στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα και μετά την παραλαβή των αποσκευών σας, θα συναντηθείτε με τον ξεναγό σας για να ξεκινήσετε την ξενάγηση της πόλης. Θα γνωρίσετε τη σύγχρονη αλλά και παλαιά ιστορία μίας πόλης – σύμβολο, που μέχρι το 1989 ήταν χωρισμένη στα δύο από το περίφημο ”Τείχος του Βερολίνου”.

Πρώτη στάση θα είναι η Πύλη του Βραδεμβούργου, το έμβλημα της πόλης που χτίστηκε το 1971 και υπήρχε σημείο αναφοράς όλων των σπουδαίων γεγονότων που συντάραξαν το Βερολίνο μέχρι την πτώση του Τείχους. Θα περιηγηθούμε στην ”Λεωφόρο των ηγεμόνων” την πασίγνωστη Κουρφύστερνταμ, θα θαυμάσουμε την καινούρια πλατεία Πότσνταμερ (Sony center), θα δείτε το τελευταίο τμήμα του τείχους, το East Side Gallery, το ιστορικό σημείο διέλευσης των συνόρων  Check Point Charlie, τη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν με τα εντυπωσιακά κτίρια, το Δημαρχείο, την Όπερα, την εκκλησία Νικολάι και το πλήρως ανακαινισμένο Ράιχσταγκ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.

Το Βερολίνο προσφέρει πολυάριθμες μπυραρίες, μπαρ και κλαμπ διαφορετικού ύφους για κάθε γούστο. Πολλοί δρόμοι και πλατείες αποτελούν ιδανικές προτάσεις για βραδινές εξόδους καθώς τα μαγαζιά βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο. Οι πιο σημαντικές από αυτές, εκτός από την Oranienstrasse στο Kreuzberg, είναι η Simon-Dach-Straße και η Boxhagener Platz στο Friedrichshain, η περιοχή γύρω από την Kollwitzplatz και η Kastanienallee στο Prenzlauer Berg, το κομμάτι γύρω από την Rosenthaler Platz, η Monbijouplatz και τα Hackesche Höfe στη συνοικία Mitte και φυσικά η Nollendorfplatz στο Schöneberg.

Ημέρα ελεύθερη.

Προαιρετικά μετά το πρωινό μπορείτε να αναχωρήσετε για το Πότσδαμ, την έδρα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, με τα ανάκτορα του Σαν Σουσί & του Νέου Παλατιού (πρώην κατοικία του Φρειδερίκου Β’). Θα περάσουμε πάνω από την γέφυρα Γκλίνικερμπρικε, εκεί όπου γίνονταν οι ανταλλαγές των κατασκόπων μέχρι την πτώση του τείχους.

Τέλος θα δούμε το περίφημο ”Ολλανδικό τετράγωνο”, και την πασίγνωστη ρωσική συνοικία Αlexandrovska με καλλιτεχνικά ξύλινα σπίτια. Επιστροφή στο Βερολίνο. Απόγευμα ελεύθερο.

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου για την πτήση της επιστροφής μας.

Το Βερολίνο τα έχει όλα, αξιοθέατα, δρώμενα, Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς (Unesco). Για εσάς που θέλετε να αναζωογονηθείτε ή απλά να «γεμίσετε τις μπαταρίες σας» θα βρείτε από ιερούς τόπους λατρείας όλων των κύριων θρησκειών μέχρι παλάτια, πάρκα και κήπους μοναδικής ηρεμίας και κάλους.

Στο Βερολίνο θα βρείτε επίσης σημεία εκπληκτικής θέας της πόλης, όπως ο Πύργος της Τηλεόρασης, το «Πανοραμικό Σημείο» (Panoramapunkt) στον 24ο και 25ο όροφο του Πύργου Κόλχοφ (Kohlhoff) στην πλατεία Potsdamer ή να απολαύσετε τη θέα της Βερολινέζικης εξοχής από τους λόφους Műggel.

Μπορείτε ακόμα να νοιώσετε την ηχώ της ταραχώδους Βερολινέζικης Ιστορίας στα πολλά μνημεία ιστορικής μνήμης στην πόλη ή κατά μήκος του μονοπατιού του Τοίχους του Βερολίνου, ας μην ξεχνάμε ότι εδώ γράφτηκαν σημαντικά κεφάλαια της σύγχρονης Παγκόσμιας Ιστορίας.

Ξενοδοχεία Riu Plaza Hotel 4*
Κατ’ άτομο σε δίκλινο
435 €
Μονόκλινο
665 €
Παιδικό έως 11 ετών
405 €
Επιπλέον διαν/ση κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
65 €

Σημειώσεις: Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων, εορτών & επίσημων αργιών.

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines

    3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 4*

    Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο

    Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης

    Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Φόροι αεροδρομίων €150

Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων 

Κόστος αποσκευής για πτήσεις Α3 (€60/€50 το άτομο) .

Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα

Κάνε Κράτηση

Share

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Τιμή από €435